Η κλινική διαιτολόγος στο νοσοκομείο «Παίδων Αγλαΐας Κυριακού», Ράνια Ζέρβα, εξηγεί τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς στη διατροφή των παιδιών και δίνει συμβουλές για υγιεινά σνακ στο σχολείο.
Η κλινική διαιτολόγος Ράνια Ζέρβα είπε πως η επαρκής και ισορροπημένη διατροφή έχει καθοριστική σημασία για την ανάπτυξη, την ευεξία και την υγειά του παιδιού.
«Η παιδική διατροφή πρέπει να βασίζεται σε τροφές υψηλής βιολογικής αξίας. Όπως περιορισμένη περιεκτικότητα σε ζάχαρη, κορεσμένα λιπαρά και αλάτι. Μελέτες δείχνουν ότι όσες φορές εκτεθεί το παιδί σε μια γεύση, τόσο αυξάνεται και η πιθανότητα να την δοκιμάσει και να μάθει να του αρέσει».
Όπως είπε, οι γονείς θα πρέπει να αποφύγουν έτοιμα συσκευασμένα τρόφιμα, αλλαντικά και έτοιμα επιδόρπια με αυξημένη περιεκτικότητα σε λίπος.
«Κάποια υγιεινά σνακ για τα παιδιά είναι: φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα, ξηροί καρποί, σπιτικά κέικ χωρίς ζάχαρη, πίτες με λαχανικά, τοστ και ψωμί με βούτυρα καρπών και μέλι. Αντί για γλυκό τα παιδιά μπορούν να καταναλώσουν γιαούρτι με μέλι, σπιτικά κέικ χωρίς ζάχαρη ή smoothies με γάλα και μέλι».