Λίγες ημέρες έμειναν για το Πάσχα και όλες περιμένουμε να βάψουμε τα πασχαλινά αυγά μας και να τα τσουγκρίσουμε το βράδυ της Ανάστασης. Τι ισχύει όμως για τα πασχαλινά αυγά σε περίπτωση εγκυμοσύνης;
Τι πρέπει να προσέξουν οι έγκυες το Πάσχα;
Λοιπόν υπάρχουν μερικοί κίνδυνοι που θα πρέπει να έχετε κατά νου αν είστε έγκυος και θέλετε να τσουγκρίσετε το πασχαλινό αυγό και να το φάτε.
Τα πασχαλινά αυγά είναι γενικά ασφαλή για κατανάλωση εάν χρησιμοποιήσατε βαφές για τρόφιμα και τα βάλατε στο ψυγείο αμέσως μετά τη διαδικασία βαφής.
Τα αυγά που μένουν σε θερμοκρασία δωματίου για πολλές μέρες καλό θα είναι οι έγκυες να τα αποφεύγουν.
Επιπλέον, υπάρχουν μερικά ακόμη πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη εάν θέλετε να φάτε αυγά στην εγκυμοσύνη σας. Όπως εξηγείται από το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τα αυγά που είναι ωμά ή μέτρια μαγειρεμένα μπορεί να ενέχουν τον κίνδυνο δηλητηρίασης από σαλμονέλα.
Τα καλοβρασμένα αυγά είναι ο καλύτερος τρόπος για να τα καταναλώσει άφοβα μια έγκυος γυναίκα.
Έτσι λοιπόν, αν περιμένετε το μωράκι σας, με λίγη προσοχή θα μπορέσετε κι εσείς να φάτε άφοβα το λαχταριστό πασχαλινό αυγό σας!