HerNews.gr
Συνταγές

Πεντανόστιμη μακαρονάδα με γαρίδες και μανιτάρια

Τα κάσιους είναι η βάση αυτού του νόστιμου πιάτου με ζυμαρικά με γαρίδες. Η ανάμειξη των ξηρών καρπών βοηθά στην πύκνωση της σάλτσας και παρέχει κρεμώδη υφή—δεν απαιτείται πραγματική κρέμα! Το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο προσθέτει φρεσκάδα για να διαπεράσει την κρεμώδη υφή του πιάτου.

Συστατικά

  • 1 συσκευασία λιγκουίνι ολικής αλέσεως
  • 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
  • ½ φλιτζάνι κάσιους
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι φρέσκα λευκά μανιτάρια
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • ½ κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ​​δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι πλήρες γάλα
  • 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας 
  • 1 κιλό μεγάλες ωμές γαρίδες, ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες
  • 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόκκινο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε στο μάτι της κουζίνας μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει. Προσθέστε τα μακαρόνια και μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.

  2. Εν τω μεταξύ, προσθέστε το ζωμό και τα κάσιους σε ένα μπλέντερ. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί, για 15 με 20 δευτερόλεπτα. Ρίξτε τα μέσα σε ένα σουρωτήρι με λεπτό πλέγμα και μετά σε ένα μικρό μπολ (πετάξτε τυχόν στερεά).

  3. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια, το σκόρδο και το δεντρολίβανο. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και να μυρίσει το σκόρδο, για 2 με 3 λεπτά. Προσθέστε το μείγμα κάσιους, το γάλα και τη σάλτσα σόγιας. Αφήστε να πάρει μια βράση σε μέτρια φωτιά. χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να δέσει η σάλτσα, για 4 με 5 λεπτά. Προσθέστε τις γαρίδες. Σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να ψηθούν οι γαρίδες, για 4 με 5 λεπτά. Προσθέστε τα ζυμαρικά, μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να καλυφθεί εντελώς με τη σάλτσα, περίπου 1 λεπτό. Περιχύνουμε με παρμεζάνα και τριμμένο κόκκινο πιπέρι.

Ζυμαρικά στο τηγάνι με κοτόπουλο, σπανάκι & παρμεζάνα

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Χοιρινό με δαμάσκηνα για την Πρωτοχρονιά

Her News

Ριζότο: Η αυθεντική Ιταλική συνταγή που θα σε ενθουσιάσει

Her News

Συνταγές: Η Εύη Κατσιώνη μας δίνει την τέλεια συνταγή για σαλάτα με τόνο και sauce κρεμμυδιού

Her News