HerNews.gr
Health

Pfizer: Πως αντιδρά το εμβόλιο στην παραλλαγή Δέλτα;

Το εμβόλιο της Pfizer κατά της Covid19 είναι πολύ αποτελεσματικό κατά της παραλλαγής Δέλτα του κορονοϊού, δήλωσε σήμερα ένα στέλεχος της Pfizer στο Ισραήλ. 

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας,η παραλλαγή Δέλτα καθίσταται η κυρίαρχη εκδοχή του κορονοϊού σε όλο τον κόσμο .Η παραλλαγή Δέλτα εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία.

 Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας,η παραλλαγή ,Δέλτα ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ινδία.Η συγκεκριμένη παραλλαγή  καθίσταται κυρίαρχη εκδοχή του κορονοϊού σε όλο τον κόσμο .

 Ο Αλόν Ράπαπορτ, ιατρικός διευθυντής της Pfizer στο Ισραήλ,δήλωσε στον ραδιοσταθμό του ισραηλινού στρατού.

«Τα δεδομένα που έχουμε σήμερα, τα οποία έχουν συγκεντρωθεί από έρευνα που διεξάγουμε στο εργαστήριο και περιλαμβάνουν δεδομένα από τα μέρη όπου η ινδική παραλλαγή, η Δέλτα, έχει αντικαταστήσει τη βρετανική παραλλαγή ως η συνήθης παραλλαγή, δείχνουν ότι το εμβόλιό μας είναι πολύ αποτελεσματικό, περίπου 90%, στην πρόληψη της νόσου κόβιντ-19 που προκαλεί ο κορονοϊός».,

Όταν ζητήθηκε σε εκπρόσωποτης Pfizer να παράσχει περισσότερες λεπτομέρειες, δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για να απαντήσει σε αίτημα για σχολιασμό.

 Η Σάρον Αλρόι-Πράις, αρμόδια για τη δημόσια υγεία στο υπουργείο Υγείας του Ισραήλ,προέβη σε δηλώσεις.Αναλυτικότερα,δήλωσε ότι, το Ισραήλ εξακολουθεί να μην έχει αρκετά δεδομένα ,για να καταδειχθεί η αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά της παραλλαγής Δέλτα.Παράλληλα το Ισραήλ διεξάγει μια από τις πιο προηγμένες εκστρατείες εμβολιασμού στον κόσμο, η οποία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο εμβόλιο της Pfizer.

Η Αλρόι-Πράις δήλωσε στους δημοσιογράφους.

«Συγκεντρώνουμε δεδομένα. Μόλις τώρα βλέπουμε τα πρώτα κρούσματα της παραλλαγής Δέλτα στο Ισραήλ ,περίπου 200, έτσι θα ξέρουμε περισσότερα σύντομα». 

Με βάση την ανάλυση της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας Αγγλίας, όπου η παραλλαγή Δέλτα είναι πιο διαδεδομένη, διαπιστώθηκε πως τόσο το εμβόλιο της Pfizer προσφέρει πάνω από 90% προστασία ,από το ενδεχόμενο της νοσηλείας ,εξαιτίας της παραλλαγής Δέλτα.Το ίδιο ισχύει και για το εμβόλιο  της Άστρα ζένεκα. 

Κόβιντ-μετάλλαξη Δέλτα

Εξαιτίας της υψηλής μεταδοτικότητάς της,η μετάλλαξη Δέλτα βρίσκεται στο επίκεντρο της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας.Η μετάλλαξη εμφανίζεται ,ιδίως σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη. Σύμφωνα με τα υπολογιστικά μοντέλα, η εν λόγω μετάλλαξη θα γίνει κυρίαρχη στην Ευρώπη μέσα στον Αύγουστο.

Νεότερα Άρθρα

Σκανδιναβική Μέθοδος Ύπνου: Με αυτόν τον τρόπο θα κοιμάστε πιο ξεκούραστα με τον σύντροφο σας

HerNewskl

Τρομακτικές εικόνες δείχνουν πως θα εξελιχθούν οι άνθρωποι που είναι εξαρτημένοι με την τεχνολογία

HerNews ka

Ιδέες για υγιεινά σνακ στο γραφείο

Her News