HerNews.gr
DECORNEWS

Ποια χρώματα προσελκύουν τα κουνούπια στο σπίτι και ποια τα απωθούν

Τα κουνούπια προκαλούν ενόχληση και είναι φορείς ασθενειών, επομένως είναι καλύτερο να τα κρατάμε όσο το δυνατόν πιο μακριά από τα σπίτια μας. Δεν είναι εύκολο να προσπαθήσουμε να απωθήσουμε τα κουνούπια να εισέλθουν στους χώρους μας, αλλά υπάρχουν ορισμένες συμβουλές και κόλπα που μπορούν να βοηθήσουν.

Αν παλεύετε με τα κουνούπια στο σπίτι σας αυτή την εποχή, ξέρατε ότι υπάρχουν ορισμένα χρώματα που τα ελκύουν; Είναι καλό να τα γνωρίζετε αυτά και να τα αποφεύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο, εάν τα κουνούπια αποδεικνύονται πρόβλημα για εσάς. 

Να τι πρέπει να γνωρίζετε: τα κουνούπια βασίζονται στη θερμότητα, την κίνηση και τις μυρωδιές για να εντοπίσουν τα τρόφιμα και τους “οικοδεσπότες” καθώς η όρασή τους είναι εξαιρετικά περιορισμένη.

Έχοντας αυτό κατά νου, προσπαθήστε να αποφύγετε τον κορεσμό του σπιτιού σας με συγκεκριμένα χρώματα για να αποφύγετε την παρουσία τους – είναι μια απλή ιδέα για το πώς να απαλλαγείτε από τα κουνούπια με φυσικό τρόπο.

Ποια χρώματα όμως προσελκύουν περισσότερο τα κουνούπια;

1. Κόκκινο

ένα σαλόνι με κόκκινους τοίχους

Το κόκκινο χρώμα ανιχνεύεται εύκολα από τα κουνούπια και είναι πολύ ελκυστικό για αυτά. Το ίδιο ισχύει και για παρόμοιες αποχρώσεις όπως το έντονο ροζ και το πορτοκαλί, καθώς δεν μπορούν να διακρίνουν μεμονωμένα χρώματα. Αυτές οι ιδιαίτερες αποχρώσεις στον χρωματικό κύκλο μιμούνται το χρώμα του ανθρώπινου δέρματος για τα κουνούπια, ώστε να έλκονται φυσικά από αυτά.

2. Navy Blue

μια κόγχη βαμμένη σε σκούρο μπλε

Τα πιο σκούρα χρώματα όπως το navy blue αναπαράγουν τις σκιές, οι οποίες είναι πιο πιθανό να απορροφήσουν και να διατηρήσουν τη θερμότητα που σημαίνει ότι τα κουνούπια μπορούν εύκολα να εντοπίσουν.  Έλκονται από ορισμένα χρώματα λόγω του τρόπου που απορροφούν το φως και εκπέμπουν θερμότητα.

Εάν αυτό είναι κάτι που σας ανησυχεί, ίσως αποφύγετε τις ιδέες βαφής , όπως το να βάψετε ολόκληρο τον χώρο σας σε πιο σκούρο τόνο, όπως το navy blue και προτιμήστε έναν χαρακτηριστικό τοίχο ή πιο σκούρα αξεσουάρ. 

3. Μαύρο

ένα μαύρο υπνοδωμάτιο με γοτθικό στιλ

Το μαύρο είναι σίγουρα ένα χρώμα που πρέπει να αποφεύγετε όταν λαμβάνετε υπόψη τα κουνούπια. Η προέλευση αυτού είναι ότι τα συγκεκριμένα έντομα πρέπει να αποφεύγουν το άμεσο ηλιακό φως, καθώς μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση, ακόμη και θάνατο. Επομένως, το μαύρο είναι ένα χρώμα που φυσικά θα αναγκαστούν να είναι κοντά. Κατά συνέπεια, αυτός είναι ο λόγος που τα συναντάμε κυρίως το σούρουπο επειδή αποφεύγουν το φως της ημέρας.

Αυτό που είναι επίσης σημαντικό να θυμάστε είναι ότι χρησιμοποιούν το άρωμα καθώς και την όραση για να εντοπίσουν το πλήθος επομένως είναι καλή ιδέα να  τα αποτρέψετε από το σπίτι σας με απωθητικό ψεκασμού και φυτεύοντας φυτά που απωθούν τα κουνούπια.

Ποια χρώματα τα απωθούν;

Σε αντίθεση με τα πιο σκούρα χρώματα που προσελκύουν τα κουνούπια, τα πιο ανοιχτά χρώματα μπορούν να τα απωθήσουν. Τα ανοιχτά χρώματα όπως το λευκό, το γαλάζιο και οι παστέλ αποχρώσεις είναι λιγότερο ελκυστικά για τα κουνούπια. Αυτά τα χρώματα αντανακλούν τόσο το φως όσο και τη ζεστασιά, καθιστώντας πιο δύσκολο για τα κουνούπια τον εντοπισμό του πλήθους.

Επιπλέον, οι ουδέτερες αποχρώσεις όπως το μπεζ και το χακί είναι επίσης λιγότερο επιρρεπείς στο να τα προσελκύουν σε σύγκριση με πιο σκούρες, πιο ζεστές αποχρώσεις. Και παρόλο που δεν είναι τόσο ελκυστικά όσο τα πιο σκούρα ή τα πιο ζεστά χρώματα, καλό είναι να αποφύγετε το ζωντανό πράσινο καθώς ορισμένα είδη κουνουπιών έλκονται επίσης από αυτήν την τολμηρή απόχρωση. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Υπνοδωμάτιο: 4 τρόποι για δημιουργία ήρεμης ατμόσφαιρας

Her News b

Καταπολεμώντας τη δυσοσμία: Πρακτικές συμβουλές για ένα αρωματικό και καθαρό σπίτι

HerNews ka

Πως να καθαρίσετε σωστά έναν βραστήρα

HerNews ka