HerNews.gr
Σχέσεις

Ποιες συμπεριφορές καταστρέφουν την σχέση και πως να το διορθώσετε

Το να έχεις μια υπέροχη σχέση είναι ένα αποτέλεσμα σωστής ισορροπίας. Όχι μόνο πρέπει να διασφαλίσετε ότι οι ανάγκες σας ικανοποιούνται, αλλά πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη σας τον σύντροφό σας και τις επιθυμίες του.

Υπάρχουν στιγμές που τα πράγματα πηγαίνουν καλά. Αλλά αν ένα άτομο έχει κάνει κάτι για να καταστρέψει την εμπιστοσύνη, ίσως πιστεύετε ότι είναι καιρός να τα παρατήσετε. Μπορείτε να το διορθώσετε αυτό;

Έχετε κάνει πράγματα που έχουν κάνει τον σύντροφό σας να μην σας εμπιστεύεται; Θα συγχωρούσες τον εαυτό σου αν οι ρόλοι αντιστρέφονταν; Εδώ είναι κάποιες συμπεριφορές που μπορεί να κάνουν τη σχέση σας δύσκολη ή ακόμα και να την καταστρέψουν.

1. Καταστρέφεις την εμπιστοσύνη αν δεν είσαι ειλικρινής

Αν πεις ψέματα στον σύζυγό σου, θα καταστρέψεις την εμπιστοσύνη σου. Μερικές φορές οι άνθρωποι λένε ψέματα επειδή η αλήθεια είναι πολύ οδυνηρή για να την παραδεχθούμε ή θέλουν να εμποδίσουν το άλλο άτομο να πληγωθεί. Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα πληγωθούν περισσότερο από την εξαπάτησή σας παρά από την αλήθεια.

Αν και είναι δύσκολο να είσαι ειλικρινής όταν έχεις κάνει λάθος, είναι καλύτερο να το βγάλεις ανοιχτά και να αντιμετωπίσεις την κατάσταση. Το ψέμα δεν είναι ποτέ ένας αποτελεσματικός τρόπος για να κρύψεις κάτι, καθώς πάντα θα σε στοιχειώνει.

2. Απιστία

Η πίστη σε μια σχέση είναι από τα πιο βασικά πράγματα. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία απιστίας , περισσότερο από το 50 τοις εκατό όλων των αφοσιωμένων σχέσεων θα αντιμετωπίσουν τελικά την απιστία. Ανεξάρτητα από την κατάσταση, είναι δύσκολο να ξεπεράσεις ένα τόσο καταστροφικό πλήγμα.

Ωστόσο, μπορείτε να αντιμετωπίσετε αυτήν την κατάσταση και να προχωρήσετε μπροστά, αλλά πρέπει να είστε πρόθυμοι να συγχωρήσετε και να ξαναχτίσετε την εμπιστοσύνη σας.

3. Δεν εκφράζετε τα συναισθήματά σας

Το να κρατάμε κρυφά τα συναισθήματά μας μπορεί να είναι μεγάλο πρόβλημα. Θα βοηθούσε αν ήσουν αρκετά ειλικρινής να πεις αυτό που έχεις στο μυαλό σου και να εκφράσεις πώς νιώθεις. Όταν καταπιέζετε αυτά τα συναισθήματα, το άλλο άτομο δεν ξέρει τι φταίει ή πώς να το διορθώσει.

4.Καταστρέφετε την εμπιστοσύνη όταν δεν μπορείτε να δεχτείτε τους φίλους και την οικογένειά του

Κάθε άτομο θέλει οι φίλοι και η οικογένειά του να αγαπούν αυτόν που του έκλεψε την καρδιά. Ωστόσο, αν δεν έχετε τον ίδιο σεβασμό και αγάπη σε αντάλλαγμα, μπορεί να τεταθεί η κατάσταση. Όταν δεσμεύεστε με κάποιον, η οικογένεια και οι φίλοι του έρχονται μαζί του ως πακέτο.

Έχετε ακούσει ιστορίες πεθερικών που σαμποτάρουν σχέσεις, αλλά πρέπει να υπάρχει κάποιος αμοιβαίος σεβασμός. Όταν παντρεύεσαι κάποιον, παντρεύεσαι και την οικογένειά του.

5. Δεν έχετε καλή επικοινωνία

Η επικοινωνία είναι ένα από τα θεμέλια της ένωσής σας και πρέπει να ακούτε περισσότερο παρά να μιλάτε. Ο σύντροφός σας έχει φωνή και θέλει να ακουστεί. Εάν είστε πολύ απασχολημένη με το να παραπονιέστε για τη ζωή και τα συναισθήματά σας, μπορεί να αισθάνεται ότι δεν είναι απαραίτητος ή ότι τα συναισθήματά του δεν μετράνε.

6. Παραμελείτε τις ανάγκες του συντρόφου σας

Εσείς και ο σύντροφός σας έχετε και οι δύο ανάγκες. Οι ανάγκες σας είναι σωματικές, συναισθηματικές και πνευματικές. Ενώ δεν μπορείτε να ικανοποιήσετε τις πνευματικές του ανάγκες, μπορείτε να βοηθήσετε με τις ψυχικές και συναισθηματικές του ανάγκες.

Εάν παραμελήσετε κάποια από τις ανάγκες του, μπορεί να καταστρέψει τη σχέση σας. Πράγματα όπως η άρνηση της οικειότητας μπορεί να τους κάνουν να αναζητήσουν άλλα μέρη για να εκπληρώσουν αυτές τις επιθυμίες, αν και αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για απιστία .

Πως μπορείτε να τα λύσετε όλα αυτά;

Τώρα που η εμπιστοσύνη έχει καταστραφεί, ήρθε η ώρα να διορθώσετε ό,τι έχει σπάσει. Τίποτα δεν μπορεί να σας κρατήσει χώρια εάν και οι δύο θέλετε να διορθώσετε την κατάσταση. Ωστόσο, εάν μόνο ένα άτομο συνεργάζεται για να επιδιορθώσει τη σχέση, δεν θα λειτουργήσει ποτέ. Εδώ είναι μερικά πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Αφιερώστε χρόνο ο ένας για τον άλλον

Είτε βγαίνετε ραντεβού έξι μήνες είτε είστε παντρεμένοι είκοσι χρόνια δεν έχει σημασία. Θα βοηθούσε αν περνούσατε ποιοτικό χρόνο μαζί . Εάν δεν αφιερώσετε χρόνο για αυτόν που αγαπάτε, κάποιος άλλος θα μπεί γρήγορα μέσα και θα κάνει ό,τι θέλει.

Πρέπει να θέλετε η σχέση να λειτουργήσει

Πάνω από όλα, πρέπει να θέλετε η σχέση να λειτουργήσει. Αν δεν έχεις την καρδιά σου μέσα σε αυτό και δεν δίνεις το εκατό τοις εκατό, τότε χάνεις τον χρόνο σου.

Να είστε ευάλωτοι

Το να είσαι ευάλωτος σημαίνει να ανοίγεις τα πιο εσωτερικά σημεία της καρδιάς και της ζωής σου και να τα μοιράζεσαι. Μπορεί να έχετε κάποια συναισθηματικά κατάλοιπα από άλλες σχέσεις που σας κρατούν πίσω.

Ως αποτέλεσμα, μπορεί να χρειαστεί να μιλήσετε με τον σύντροφό σας για σοβαρά θέματα που δεν αποκάλυψες ποτέ. Το να βάζετε όλα τα χαρτιά σας στο τραπέζι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξαναχτίσετε την κατεστραμμένη εμπιστοσύνη

Αναλύστε τα πράγματα από την οπτική τους

Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για τον σύντροφό σας είναι να μπείτε στα παπούτσια του για ένα λεπτό. Δείτε τα πράγματα μέσα από την δική τους ματιά και δείτε πώς βλέπουν τα πράγματα. Είναι εύκολο να κρατάς την κατάσταση μονόπλευρη, αλλά αλλάζει τα πάντα όταν βλέπεις τα πράγματα διαφορετικά.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Σχέσεις: Γιατί πρέπει να αγαπάμε τους πρώην μας αντί να τους μισούμε

HerNews ka

3 λόγοι που οι εσωστρεφείς χτίζουν πιο δυνατές σχέσεις

HerNews ka

Τι δεν πρέπει να πεις στον νυν σου για τον πρώην

Her News b