HerNews.gr
Ελλάδα

Πωλείται η θρυλική «Χριστίνα Ω» του Αριστοτέλη Ωνάση – Το “γαλαξιακό” ποσό

Η ιστορική θαλαμηγός του Αριστοτέλη Ωνάση «Χριστίνα Ω» προσφέρεται για πρώτη φορά στην ανοιχτή αγορά με ζητούμενη τιμή 90.000.000 ευρώ (96.500.000 δολάρια), όπως αναφέρει η Autoevolution.

Η «Χριστίνα Ω», ένα εμβληματικό superyacht που κυκλοφόρησε το 1943, έχει αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου και τώρα έχει μπει στην ανοιχτή αγορά για πρώτη φορά με τη Morley Yachts , σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Αυτό το μοναδικό στο είδος του πλοίο, ήταν διαθέσιμο για ιδιωτική ναύλωση μετά την επισκευή του 2022. Τώρα βρίσκεται στη Νίκαια της Γαλλίας, περιμένοντας έναν νέο ιδιοκτήτη, κατά προτίμηση έναν παθιασμένο με τα σκάφη που ενθουσιάζεται από την ιδέα να είναι «συνοδός της ιστορίας».Ωνάση Χριστίνα ΟΤο σκάφος έγινε η “σκηνή” για το The Crown 5 , το οποίο κυκλοφόρησε στο Netflix το 2022. Κατά τη διάρκεια της ιστορίας του φιλοξένησε πληθώρα επιφανών καλεσμένων  τις δεκαετίες του 1950 και του 1960. Μεταξύ εκείνων που κοσμούσαν τα καταστρώματα του όλα αυτά τα χρόνια ήταν ο Winston Churchill, η Marilyn Monroe, η Μαρία Κάλλας, η Elizabeth Taylor και ο Richard Burton, ο JFK, ο Frank Sinatra, ο πρίγκιπας Ρενιέ και η πριγκίπισσα Γκρέις του Μονακό και, φυσικά, η σύζυγος του Ωνάση και πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Τζάκι Κένεντι ΩνάσηΩνάση Χριστίνα ΟΗ «Χριστίνα Ω» αγοράστηκε το 1954 από τον Ωνάση

Ξεκινώντας τη ζωή στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ως καναδική φρεγάτα, η «Χριστίνα Ω» αγοράστηκε το 1954 από τον Ωνάση. Αρχικά κατασκευάστηκε ως ανθυποβρυχιακή φρεγάτα για το Βασιλικό Ναυτικό του Καναδά, και έπειτα αγοράστηκε από τον Ωνάση το 1954.

Ο Έλληνας εφοπλιστής, ο οποίος ήταν ο δεύτερος σύζυγος της Τζάκι Κένεντι, ξόδεψε στη συνέχεια τέσσερα εκατομμύρια δολάρια για να το ανακαινίσει σε ένα πολυτελές σούπερ γιοτ στο ναυπηγείο HDW στο Κίελο.

Ο Αριστοέλης Ωνάσης ήταν η επιτομή της ζωής της ελίτ των σούπερ γιοτ, αποκτώντας τη φήμη του αρχικού τζετ σέττερ, αλλά μετά τον θάνατό του το 1975, το σούπερ γιοτ ερήμωσε.

Μια ποικιλία από τεράστιους υπαίθριους χώρους σε όλο το σούπερ γιοτ προσφέρει πολλές επιλογές για χαλάρωση και κοινωνικές συναναστροφές. Το πιο εντυπωσιακό είναι το κεντρικό κατάστρωμα, όπου έχει ανακαινιστεί η πισίνα του Ωνάση, με το περίφημο μινωικό μωσαϊκό ταύρου και θόλου. Επιπλέον, το κάτω μέρος της πισίνας μπορεί να ανυψωθεί για να σχηματίσει μια πίστα χορού.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Φωτιά στην Πάρνηθα: Ποιος είναι ο Τάσος Μπαλάσκας που έχασε τη σύζυγό του στην Καππαδοκία και κατάφερε να σώσει δεκάδες ζωές

HerNews ka

Κορωνοϊός: Ποιοί και γιατί θα κάνουν τρίτη δόση από 30 Σεπτεμβρίου

Her News

Πάτρα: Συγκλονιστικές αποκαλύψεις από το «Φως στο Τούνελ» – Έρχονται συνταρακτικές εξελίξεις

Her News