HerNews.gr
Ελλάδα

Πολυτεχνείο: «Αστακός» η Αθήνα και με drones – Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

«Φρούριο» θα είναι σήμερα η Αθήνα, όπου τα μέτρα τάξης θα είναι αυξημένα, με αφορμή την επέτειο των 49 χρόνων από την εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο κατά της χούντας.

Συγκεκριμένα, οι εορτασμοί κορυφώνονται αργά το απόγευμα με την καθιερωμένη πορεία στην αμερικανική πρεσβεία. Επί ποδός θα βρίσκονται 6.000 αστυνομικοί, ενώ θα γίνει και χρήση ελικοπτέρων και drones.

Διμοιρίες των ΜΑΤ θα υπάρχουν έξω από το Πολυτεχνείο, στην πλατεία των Εξαρχείων, στα Χαυτεία και το Σύνταγμα. Κλούβες των ΜΑΤ θα είναι παρατεταγμένες στην αμερικανική πρεσβεία.

Οι «ΑΥΡΕΣ» της αστυνομίας θα βρίσκονται σε 3η Σεπτεμβρίου, Λ.Αμαλίας, Λ. Αλεξάνδρας. Σε περιφρούρηση θα βρίσκονται ΑΣΟΕΕ, Πάντειος και Πολυτεχνειούπολη.

Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί από την ΕΛΑΣ στη φύλαξη πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, πρεσβειών και κυβερνητικών κτιρίων. Παράλληλα, αστυνομικοί με πολιτικά θα βρίσκονται σε καίρια σημεία της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας, ενώ θα πραγματοποιούνται προληπτικοί έλεγχοι.

Πολυτεχνείο: Κλειστοί σταθμοί Μετρό και τροποποιήσεις δρομολογίων σε λεωφορεία και τρόλεϊ

Όπως έγινε γνωστό με εντολή της αστυνομίας, ο σταθμός “Μέγαρο Μουσικής” του Μετρό θα κλείσει στις 15:00 και οι σταθμοί “Σύνταγμα” και “Ευαγγελισμός” θα κλείσουν στις 16:30. Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς χωρίς στάση, ενώ οι σταθμοί αναμένεται να ανοίξουν μετά την ολοκλήρωση της πορείας προς την Αμερικανική πρεσβεία αργά το απόγευμα.

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, έως και τις 6:00 π.μ. της Παρασκευής 18 Νοεμβρίου 2022 θα ισχύουν τροποποιήσεις όλων των δρομολογίων λεωφορειακών γραμμών και γραμμών τρόλεϊ που διέρχονται από το κέντρο της Αθήνας.

Μεταξύ άλλων:

Γ12: Τα δρομολόγια δεν θα διέρχονται από την οδό Πατησίων. Προσωρινή διαδρομή Λιοσίων – Χαλκοκονδύνη – 3ης Σεπτεμβρίου – Στουρνάρη
Χ95: Κατά τη διάρκεια της πορείας του Πολυτεχνείου, τα δρομολόγια θα εκτελούνται μέχρι το σταθμό Μετρό Εθνική Άμυνα

Τρόλεϊ 2, 3, 4, 5, 11, 15: Προσωρινή διαδρομή μέσω 3ης Σεπτεμβρίου – Μάρνη

Διαβάστε περισσότερα στη Vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τέμπη: «Μανούλα μου, πόνεσες; -Όχι αγάπη μου για μια στιγμή μονάχα» – Το ανατριχιαστικό όνειρο από κόρη θύματος

HerNews ka

Τσιόδρας: Όλα όσα είπε για την πανδημία – Πόσα χρόνια θα χρειαστούμε για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων;

Her News b

Καιρός: Σε ισχύ το Έκτακτο Δελτίο της ΕΜΥ – Ισχυρές βροχές και χαλάζι

Her News