HerNews.gr
DECORNEWS

Πως να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά καμένου στον φούρνο μικροκυμάτων με 3 εύκολα βήματα

Συμβαίνουν ατυχήματα—δεν δίνετε προσοχή και κάτι αρχίζει να καίγεται στο φούρνο μικροκυμάτων. Στη συνέχεια, η μυρωδιά του καμένου, είτε από μια σακούλα ποπ κορν είτε από ένα  λιωμένο δοχείο, φαίνεται να διαπερνά κάθε εκατοστό της κουζίνας.

Ευτυχώς, μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημα και να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά με μόλις 3 εύκολα βήματα. Μάθετε πώς να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά του καμένου από τον φούρνο μικροκυμάτων.

Μπορείτε να αφαιρέσετε την μυρωδιά καμένου από τον φούρνο μικροκυμάτων;ποπ κορν μικροκυμάτων

Σίγουρα μπορείτε να βγάλετε τη μυρωδιά του καμένου από το φούρνο μικροκυμάτων. Μόλις αφαιρέσετε το “ένοχο” φαγητό, το επόμενο βήμα για να αφαιρέσετε τη μυρωδιά είναι να το καθαρίσετε καλά. Αυτό θα βοηθήσει στην απομάκρυνση του μεγαλύτερου μέρους της μυρωδιάς του καμένου, καθώς και άλλων παρατεταμένων μυρωδιών των τροφίμων.

Τι θα χρειαστείτε

  • 1 μπολ για φούρνο μικροκυμάτων
  • 1 έως 2 πανιά μικροϊνών
  • 3 λεμόνια
  • 1 κουτί μαγειρική σόδα
  • 1 μπουκάλι αποσταγμένο λευκό ξύδι
  • 1 μπουκάλι σαπούνι πιάτων με απολιπαντικό
  • 1 συσκευασία ενεργού άνθρακα
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο ​​αλεσμένο καφέ

Οδηγίες

 

Ανακατέψτε διάλυμα ξυδιού ή λεμονιού

Το αποσταγμένο λευκό ξύδι  και τα φρέσκα λεμόνια λειτουργούν ως φυσικό αποσμητικό και μπορούν σίγουρα να αφαιρέσουν τη μυρωδιά του καμένου από τον φούρνο μικροκυμάτων σας.

Ρίξτε ίσα μέρη ξίδι και νερό σε ένα μπολ που μπορεί να μπει σε φούρνο μικροκυμάτων ή χρησιμοποιήστε ένα λεμόνι σε φέτες και δύο φλιτζάνια νερό και τοποθετήστε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων.

Λευκός φούρνος μικροκυμάτων με ανοιχτή πόρτα και κομμένα λεμόνια μέσα σε γυάλινο μπολ μπροστάΖεσταίνετε σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να βράσει το διάλυμα και μόλις σταματήσει ο φούρνος μικροκυμάτων, αφήστε το να καθίσει για πέντε λεπτά χωρίς να ανοίξετε την πόρτα. Ο ατμός λειτουργεί για να χαλαρώσει τα σωματίδια των τροφίμων για τουλάχιστον πέντε λεπτά πριν ανοίξει την πόρτα.

καθαρό σφουγγάρι μούλιασμα στο εσωτερικό του φούρνου μικροκυμάτων με διάλυμα καθαρισμού λεμονιούΒουτήξτε ένα σφουγγάρι ή ένα πανί στο διάλυμα και σκουπίστε κάθε εσωτερική επιφάνεια του φούρνου μικροκυμάτων με το πανί ξεπλένοντάς το συχνά.

Πώς να καθαρίσετε σε βάθος εάν η μυρωδιά παραμένει

Εάν ο φούρνος μικροκυμάτων είναι πολύ λερωμένος με πιτσιλισμένα και καμένα τρόφιμα, χρειάζεται βαθύτερο καθάρισμα για να φύγει η μυρωδιά του καμένου.

  1. Καθαρίστε πρώτα στον ατμό με ξύδι, φέτες λεμονιού και νερό. Προσθέστε αδιάλυτο αποσταγμένο λευκό ξύδι σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψεκάστε τις πολύ λερωμένες περιοχές μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων.
  2. Ρίξτε μαγειρική σόδα και περιμένετε μέχρι να σταματήσει να αφρίζει. Η μαγειρική σόδα θα λειτουργήσει ως απαλό λειαντικό για να αφαιρέσει το χάος.
  3. Χρησιμοποιήστε ένα υγρό πανί από μικροΐνες για να καθαρίσετε τα κολλημένα τρόφιμα. Φροντίστε να ξεπλένετε συχνά το ύφασμα.
  4. Βάλτε το περιστρεφόμενο δίσκο στο πλυντήριο πιάτων. Εάν ο φούρνος μικροκυμάτων σας έχει μια πλάκα περιστρεφόμενη, βάλτε την στο πλυντήριο πιάτων ή πλύνετε το χέρι με ένα σαπούνι πιάτων για την απολίπανση.

Πως να ανοίξετε ένα μπουκάλι κρασί χωρίς ανοιχτήρι

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Οι ατέλειες είναι συχνά αυτές που προσθέτουν χαρακτήρα & γοητεία σε ένα σπίτι

HerNews ka

Τα 7 πιο όμορφα φυτά εσωτερικού χώρου

HerNews ka

Δείτε πως να επεκτείνετε τον υπάρχοντα χώρο της ντουλάπας σας με απλές & οικονομικές λύσεις

HerNews ka