HerNews.gr
DECORNEWS

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη μαγειρική σόδα στο πλυντήριο – Κάνει «θαύματα»

Όταν πλένουμε τα ρούχα μας, οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε πράγματα όπως απορρυπαντικό, σκόνη ρούχων και καθαριστικά λεκέδων για να μας βοηθήσουν στην προσπάθειά μας να κάνουμε τα ρούχα, τα εσώρουχα, τα κλινοσκεπάσματα και τις πετσέτες μας να είναι καθαρά και σαν καινούργια. Αλλά αυτό που ίσως δεν σκεφτόσασταν να χρησιμοποιήσετε πριν είναι η μαγειρική σόδα.

Στην πραγματικότητα, η μαγειρική σόδα μπορεί να είναι ένα απίστευτα χρήσιμο και ευέλικτο εργαλείο. 

Η μαγειρική σόδα είναι ένα ήπιο αλκάλιο, ικανό να εξουδετερώσει τα οξέα και να διασπάσει το λίπος και τη βρομιά. Επίσης, η λεπτή, πουδρένια υφή της λειτουργεί ως απαλό λειαντικό, καθιστώντας το χρήσιμο για τρίψιμο χωρίς να προκαλεί ζημιά.

Πώς ακριβώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα στο πλυντήριό σας;πλυσταριό με καλάθια αποθήκευσης και κρεβάτι σκύλου1. Ως φυσικό καθαριστικό λεκέδων 

Μια από τις καλύτερες χρήσεις της μαγειρικής σόδας στο πλύσιμο των ρούχων είναι ότι μπορεί να λειτουργήσει ως εξαιρετικά φυσικό καθαριστικό λεκέδων προτού ρίξετε τα ρούχα σας στο πλυντήριο. Λειτουργεί ιδιαίτερα καλά στους λεκέδες από τον ιδρώτα, εξουδετερώνοντας τα οξέα και διασπώντας τις πρωτεΐνες στους λεκέδες. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι είναι αλκάλιο, γι’ αυτό μπορεί να διαλύσει και τους πιο επίμονους λεκέδες. Επιπλέον, η λειαντική της υφή παρέχει έναν εξαιρετικό τρόπο για να αφαιρέσετε τους λεκέδες. Πασπαλίστε με μαγειρική σόδα απευθείας στον λεκέ πριν το πλύνετε. Αυτή η μέθοδος διασπά αποτελεσματικά τα σωματίδια λεκέδων, καθιστώντας ευκολότερο το πλύσιμο τους.

Μια ακόμη εναλλακτική είναι να ανακατέψτε τη μαγειρική σόδα με νερό για να σχηματίσετε μια πάστα και εφαρμόστε την απευθείας σε επίμονους λεκέδες όπως λίπος, λάδι ή κρασί. Αφήστε το να καθίσει για 15-30 λεπτά πριν το πλύνετε. 

2. Για εξουδετέρωση οσμών

Η μαγειρική σόδα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να εξουδετερώσει τις κοινές μυρωδιές βρόμικων ρούχων – επομένως, αν έχετε μια ιδιαίτερα βρόμικη στολή γυμναστικής ή μια πετσέτα που δεν μυρίζει τόσο φρέσκα όσο παλιά , αξίζει να της δώσετε μια ευκαιρία. Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα απευθείας στο φορτίο πλύσης. Αυτό είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό για την αφαίρεση μυρωδιών ιδρώτα από τα ρούχα. Ομοίως, αν παρατηρήσετε μυρωδιές από το πλυντήριό σας η μαγειρική σόδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο εσωτερικό της συσκευής, χωρίς ρούχα μέσα. Εκτελέστε έναν άδειο κύκλο με μαγειρική σόδα για να το φρεσκάρετε, αφαιρώντας τυχόν επίμονες οσμές και συσσώρευση απορρυπαντικού.

3. Για να φωτίσει τα λευκάΜικρό πλυσταριό με ενσωματωμένο ντουλάπι για πλυντήριο στεγνωτήριο και διακοσμητικό χαλί στο πάτωμα κάτω από το υφαντό καλάθιΠολλά από τα λευκά μας ρούχα, κλινοσκεπάσματα ή πετσέτες μπορεί να γίνουν θαμπά και γκρίζα με την πάροδο του χρόνου, αλλά η χρήση μαγειρικής σόδας στα ρούχα σας μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να επαναφέρετε τα λευκά στη φυσική, λαμπερή τους κατάσταση. Όταν συνδυάζεται με απορρυπαντικό ρούχων, η μαγειρική σόδα βοηθά στην απομάκρυνση της συσσωρευμένης βρομιάς και μπορεί να αποκαταστήσει τη φωτεινότητα των λευκών σας χωρίς τη χρήση σκληρών χημικών λευκαντικών. Απλώς ανακατέψτε τη με το απορρυπαντικό σας για να αφαιρέσετε αποτελεσματικά τη συσσώρευση βρομιάς χωρίς να καταφύγετε σε λευκαντικά, τα οποία μπορούν πραγματικά να βλάψουν τα ρούχα σας μακροπρόθεσμα. 

4. Για να βελτιώσετε την αποτελεσματικότητα του απορρυπαντικού σας

Η χρήση μαγειρικής σόδας είναι επίσης ένας ακίνδυνος και οικονομικός τρόπος για να ενισχύσετε την καθαριστική δύναμη του απορρυπαντικού πλυντηρίου ρούχων που χρησιμοποιείτε στο πλυντήριό σας. Η χρήση μαγειρικής σόδας στο φορτίο των ρούχων σας ενισχύει την ικανότητα καθαρισμού του απορρυπαντικού εξισορροπώντας τα επίπεδα pH, διευκολύνοντας τη διάσπαση τυχόν μικρότερων λεκέδων που μπορεί να έχουν εμφανιστεί. 

5. Ως φυσικό μαλακτικό 

Πολλοί από εμάς χρησιμοποιούμε μαλακτικά στα ρούχα μας για να διασφαλίσουμε ότι τα ρούχα, οι πετσέτες και άλλα αντικείμενα έχουν μεταξένια απαλότητα στη χρήση. Αλλά αν δεν θέλετε να αγοράζετε ένα νέο μαλακτικό κάθε λίγες εβδομάδες ή μήνες ή θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάτι λίγο πιο φυσικό, η μαγειρική σόδα μπορεί επίσης να κάνει το ίδιο πράγμα. Χρησιμοποιήστε 1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα στο πλυντήριο για να φρεσκάρετε και να μαλακώσετε περιστασιακά τις πετσέτες. 

Πως να διατηρήσετε το χαλί σας όπως την πρώτη μέρα: Τα καλύτερα tips

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύσετε τα πιάτα στην κουζίνα;

HerNews ka

Τα πιο χαλαρωτικά χρώματα για μια μικρή κουζίνα

HerNews ka

Λεβάντα: Τα μυστικά για την καλύτερη φροντίδα της

Her News