HerNews.gr
DECORNEWS

Πως να επιλέξετε το σωστό χρώμα για την είσοδο του σπιτιού σας

Η είσοδος είναι το πρώτο πράγμα που βλέπουμε ή βλέπουν οι επισκέπτες μας όταν φτάνουν, το καλωσόρισμα στα σπίτια μας και ως χώρος θα πρέπει να σας κάνει να νιώσετε ήρεμοι, ανακουφισμένοι και ασφαλείς. Προσφέρει επίσης την πρώτη εντύπωση του σπιτιού σας και ο σχεδιασμός σε αυτόν τον χώρο δίνει αυτόματα τον τόνο για το υπόλοιπο σπίτι σας και αναμφίβολα θα “μιλήσει” στα άλλα δωμάτια από την άποψη του πώς συνδέονται μεταξύ τους.

Μάθετε παρακάτω πώς να βρείτε τα καλύτερα χρώματα για την είσοδο του σπιτιού σας για να δημιουργήσετε ένα ηρεμιστικό αποτέλεσμα, φιλόξενη ζεστασιά και γενική άνεση.

Μια σκούρα μπλε είσοδος με μεγάλη σκούρα ξύλινη σκάλαΠως να βρείτε το σωστό χρώμα

Με την πρώτη ματιά στο σπίτι σας, θα θέλετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο την είσοδο, έτσι ώστε μια αίσθηση φιλοξενίας και άνεσης να υποδέχεται όποιον σας επισκεφτεί. Αυτό που ηρεμεί ένα άτομο δεν είναι απαραίτητα το ίδιο για κάποιον άλλο. Μπορούμε να δούμε τις επιλογές και τι επικαλούνται γενικά, αλλά είναι σημαντικό να επιλέγουμε αυτό που αντηχεί σε εσάς και τα προσωπικά συναισθήματα και τις προτιμήσεις.

Το χρώμα φτιάχνει τη διάθεση για τη συνολική ατμόσφαιρα στο σπίτι, πυροδοτώντας προσωπικές αντιδράσεις. Λειτουργεί σαν ένα υποσυνείδητο μήνυμα, επηρεάζοντας τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας. Οι δυναμικοί χρωματικοί συνδυασμοί διεγείρουν τη φαντασία μας και όταν το χρώμα είναι ασύμφωνο μπορεί να προκαλέσει μια αντίδραση στο στρες.Μια ουδέτερη είσοδος με μια καρέκλαΚάθε χρώμα έχει έναν αρχετυπικό τρόπο που μας επηρεάζει σε ένα υποσυνείδητο επίπεδο και αυτό, μαζί με τις προσωπικές μας σχέσεις με το χρώμα, μπορεί να έχει ένα νοσταλγικό αποτέλεσμα όπως ακριβώς ορισμένες μυρωδιές ή μουσική. Αυτό είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να έχετε κατά νου όταν σχηματίζετε την παλέτα για τις ιδέες σας για την είσοδο.

Θεωρία χρωμάτων και προτάσεις

Το πράσινο είναι γνωστό ότι είναι πολύ ηρεμιστικό, καταπραΰνει το μυαλό και το νευρικό μας σύστημα, καθώς και για μια διαχρονική αίσθηση, ανεξάρτητα από την περίοδο ή το στυλ του σπιτιού. Είναι ζεστό και σιωπηλό, αλλά δεν είναι αρκετό για να ξεθωριάζει στο φόντο, επομένως λειτουργεί όμορφα δίπλα σε πιο ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις όπως απαλά ροζ, πηλό και πέτρα, καθώς και πιο σκούρα, πιο πλούσια χρώματα όπως καφέ, μαύρο και βαθύ γήινο τόνο.

Για να δημιουργήσει μια πραγματική αίσθηση ηρεμίας και αρμονίας, επιλέξτε αποχρώσεις εμπνευσμένες από τη φύση, όπως το φασκόμηλο ή το πράσινο του δάσους ως χρώματα που συνδυάζονται με το πράσινο της ελιάς – αυτό θα δώσει έναν ήρεμο τόνο και μια παρηγορητική ατμόσφαιρα.Μια δασική πράσινη είσοδοςΘα προσφέρουν την τέλεια έγχυση χρώματος και οι ηρεμιστικοί τους τόνοι δεν θα είναι υπερβολικά διεγερτικοί, καθώς απαιτούν από τα μάτια μας να κάνουν ελάχιστη έως καθόλου προσαρμογή. Τα ροζ και τα πράσινα πάνε χέρι-χέρι, και ως συμπληρωματικά χρώματα λειτουργούν για να αναβαθμίσουν το ένα το άλλο, ωστόσο έχουν πολύ λιγότερο αντίθεση και σκληρότητα από το πράσινο και το κόκκινο, για παράδειγμα.

Αν προτιμάτε ένα πιο ουδέτερο στιλ, ο συνδυασμός ζεστών ουδέτερων, όπως λευκών, μπεζ και κρέμας μαζί θα αποπνέει άνεση με αριστοκρατικό και αβίαστο τρόπο. Ανυψώστε την παλέτα με στρώματα υφής όπως σκούρα ξύλα, υφάσματα αφής μπουκλέ και κομψές πέτρινες επιφάνειες όπως μάρμαρο και χαλαζία και βεβαιωθείτε ότι θα κολλήσετε σε ζεστούς τόνους, ζωτικής σημασίας για να αποφύγετε μια κρύα, αποστειρωμένη εμφάνιση που θα μπορούσε να είναι δυνητικά ενοχλητική.

Χρώματα σαλονιού Φενγκ Σούι που προάγουν την «εσωτερική γαλήνη»

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Λαμπάδες: Οδηγός σωστής αγοράς

Her News

10 αντικείμενα που δεν πρέπει να αποθηκεύετε στο αυτοκίνητό σας, σύμφωνα με τους επαγγελματίες

HerNews ka

Οικιακό μπαρ: Είναι η πιο hot τάση στη διακόσμηση – Προσφέρει γρήγορη ανανέωση στον χώρο

HerNews ka