HerNews.gr
Μόδα

Πώς να φορέσετε ένα φουλάρι σε 5 μοντέρνες ιδέες styling

Το φουλάρι είναι εκείνο το ταπεινό αξεσουάρ που δεν εκτιμούνταν πάντα όπως θα έπρεπε, αλλά ήρθε επιτέλους η ώρα για την εκδίκησή του: μέχρι σήμερα, μάλιστα, έχει επιβεβαιωθεί επίσημα ως ένα από τα must-have αξεσουάρ του καλοκαιριού του 2024  και θα είναι το ίδιο για τον υπόλοιπο χρόνο.

Η δύναμή του έγκειται στις άπειρες δυνατότητες styling: διπλώνει, τυλίγεται ή κάνει κόμπους για να γίνει η πολύχρωμη και ευφάνταστη λεπτομέρεια που κάνει την εμφάνιση ενδιαφέρουσα, σε ορισμένες περιπτώσεις γίνεται ακόμη και λειτουργικό αξεσουάρ (για να δέσετε τα μαλλιά ή σαν φουλάρι) ή αληθινό δικό του ρούχο, για να φορεθεί ως τοπ.

πώς να φορέσει ένα φουλάριΔεν είναι τυχαίο ότι με τα χρόνια πολλοί οίκοι μόδας έχουν εκφράσει τη δημιουργικότητά τους μέσω του φουλαριού, χρησιμοποιώντας το ύφασμα ως καμβά, σκεφτείτε μόνο τον Hermès και τον Gucci, ενώ άλλοι το χρησιμοποίησαν για να ενισχύσουν και να κάνουν την εικόνα τους εμβληματική.

Το φουλάρι ήταν πάντα το κατεξοχήν αξεσουάρ μόδας

Οι πρώτες εμφανίσεις χρονολογούνται από την Αρχαία Αίγυπτο: φαίνεται ότι η βασίλισσα Νεφερτίτη φορούσε μια διακοσμημένη κόμμωση πάνω από ένα υφασμάτινο μαντίλι. Πρέπει όμως να φτάσουμε στον 19ο και τον 20ο αιώνα για να αποκτήσει το φουλάρι ή το μαντήλι την ιδιότητα ενός πραγματικού αξεσουάρ μόδας: τα μεταξωτά φουλάρια έγιναν σύμβολο πολυτέλειας κατά τη διάρκεια της βασιλείας της Βασίλισσας Βικτώριας στην Αγγλία (1837 – 1901), ενώ αστέρια της δεκαετίας του 1950 και του 1960 όπως η Jackie Kennedy (για να προστατεύει τα μαλλιά από τον άνεμο, φοριέται με γυαλιά ηλίου), η Brigitte Bardot (φοριέται ως κορδέλα για τα μαλλιά), η Jane Birkin (που γίνεται μπαντό micro top) το κάνουν εμβληματικό και ευέλικτο.

Πώς όμως να φορέσεις το φουλάρι σύμφωνα με τις τάσεις του καλοκαιριού 2024; Εντοπίσαμε 6 στυλιστικές ιδέες από τις οποίες μπορούμε να εμπνευστούμε για να κάνουμε αυτό το απαλό αξεσουάρ τον πραγματικό πρωταγωνιστή των καλοκαιρινών εμφανίσεων:

#Ως τοππώς να φορέσει ένα φουλάριΑνάμεσα στις μοντέρνες ιδέες styling για το καλοκαίρι του 2024 βρίσκουμε σίγουρα το φουλάρι φορεμένο ως τοπ: απλώς επιλέξτε ένα μεγάλο μοντέλο (τουλάχιστον 90×90 cm), μετά θα πρέπει να διπλώσετε τις άκρες σαν να σχηματίζετε ένα τρίγωνο δένοντάς το στην πλάτη με κόμπο -ή φιόγκο- και τέλος. Ιδανικό για να φορεθεί τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας για να πάτε στην παραλία, όσο και για τις πιο cool βραδινές εμφανίσεις.

#2 Το φουλάρι στην τσάνταπώς να φορέσει ένα φουλάριΣτην αρχή ήταν η Jane Birkin που στόλισε τη συνονόματη τσάντα της Hermès, με φουλάρι, με πολλά γούρια, αντικείμενα, κορδέλες και άλλους ασυνήθιστους θησαυρούς. Στις πασαρέλες της άνοιξης καλοκαιριού 2024, από την Miu Miu έως την Balenciaga, μέσω του Hermès έως τη Bottega Veneta, οι τσάντες με όγκους XL επιστρέφουν.

#3 Πάνω από το καπέλοcome indossare il foulardΌπως μας διδάσκει η Hailey Bieber, ανάμεσα στις τάσεις του καλοκαιριού 2024 βρίσκουμε έναν συνδυασμό τόσο ασυνήθιστο όσο και δροσερό: το καπέλο του μπέιζμπολ μαζί με το φουλάρι. Απλώς διπλώστε το στη μέση για να αποκτήσετε ένα τρίγωνο, τοποθετώντας το διπλωμένο μαντήλι ακριβώς πάνω από το καπάκι (αφήνοντας το φαρδύτερο μέρος του τριγώνου ακριβώς στη γραμμή των μαλλιών) και το υπόλοιπο μαντίλι για να καλύψετε το καπέλο του μπέιζμπολ και στη συνέχεια δένοντας το κάτω από το πηγούνι. 

#4 Ως αξεσουάρ μαλλιώνπώς να φορέσει ένα φουλάριΑνάμεσα στις πιο «εύκολες» τάσεις, ιδανικές για όσους αγαπούν τα αξεσουάρ μαλλιών, βρίσκουμε το φουλάρι για να φορεθεί σαν scrunchie – αλλά πιο chic: μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να δέσετε τα μαλλιά σας, αφήνοντας τις δύο άκρες χαλαρές για να συνοδεύουν τα μαλλιά σας . Μια τέλεια ιδέα και για την ημέρα, για να φορέσετε στην παραλία ή για μια βόλτα στην πόλη όταν η ζέστη είναι αισθητή.

#5 Ως φιόγκο στο λαιμό σαςπώς να φορέσει ένα φουλάρι

Είναι ένας άλλος τρόπος να φορέσετε ένα φουλάρι που παραπέμπει στην αίγλη των δεκαετιών του ’50 και του ’60. Πάρτε ξανά έμπνευση από τη Hepburn, αυτή τη φορά στο Roman Holiday και φορέστε το με ένα πουκάμισο αφήνοντας τον γιακά ανοιχτό. 

Αυτή η τάση στα μαγιό θα “εκθρονίσει” το μαύρο μπικίνι το φετινό καλοκαίρι

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ντακότα Τζόνσον: Άλλαξε τα signature καστανά μαλλιά της με ένα ξανθό bob

HerNews ka

Καφτάνια: Οι πιο in επιλογές του καλοκαιριού

Her News

Η Kristen Stewart έκανε την καρό παντελόνα χειμερινό must

Her News