HerNews.gr
DECORNEWS

Πως να κάνετε τις πετσέτες σας να παραμείνουν μαλακές & “αφράτες” για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα

Το καλοκαίρι απαιτεί μέρες στην παραλία και ηλιοθεραπεία δίπλα στη θάλασσα, και ενώ ζούμε για τη ζεστασιά και τη διασκέδαση που φέρνει η εποχή, δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι φέρνει επίσης περισσότερα ντους για να διατηρούμε καθαρoί εν μέσω της αναπόφευκτης ζέστης και του ιδρώτα. Ως εκ τούτου, αυτή είναι σίγουρα η καλύτερη εποχή του χρόνου για να διατηρήσετε το μπάνιο σας γεμάτο με όλα όσα χρειάζεστε για μια χαλαρωτική εμπειρία. Ως λειτουργικά αξεσουάρ μπάνιου, οι πετσέτες αποτελούν βασικό μέρος της τελετουργίας του μπάνιου.

Τείνουμε να αφιερώνουμε επιπλέον χρόνο σε αυτά ενώ κάνουμε τις ρουτίνες περιποίησης της επιδερμίδας μας και άλλες πρακτικές μετά το μπάνιο, επομένως δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τείνουν να φθείρονται γρήγορα. Τι θα γινόταν όμως αν υπήρχαν κάποια κόλπα που έπρεπε να υιοθετήσετε για να σας βοηθήσουν να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής των πετσετών σας;

Εάν οι πετσέτες σας δεν είναι τόσο μαλακές και αφράτες όσο θα θέλατε, το λάθος μπορεί να βρίσκεται στον τρόπο που τις μεταχειρίζεστε. 

1. Πλένετε λιγότερο συχνάΈνα μοντέρνο μπάνιο με μαύρο νιπτήρα και μαύρο δαχτυλίδι για πετσέτεςΌχι, δεν διάβασες λάθος. Προφανώς υπάρχει κάτι με το να πλένετε υπερβολικά τις πετσέτες σας. Εάν δεν είστε σίγουροι για το αν είναι ώρα να πλύνετε τις πετσέτες σας, μπορείτε εμπιστευτείτε τη μύτη σας. Αν μυρίζουν ακόμα φρεσκάδα ​​και καθαριότητα και δεν είναι εμφανώς λερωμένες, είναι έτοιμα για έναν ακόμη γύρο.

2. Μην χρησιμοποιείτε μαλακτικόπετσέτες μπάνιου στη ράγα δίπλα στο νεροχύτη με ξύλινο καθρέφτηΟι χνουδωτές πετσέτες είναι συνώνυμες με  την αίσθηση του μπάνιου σπα , αλλά το μαλακτικό ρούχων δεν είναι το αξιόπιστο προϊόν πλυντηρίου που θεωρείτε ότι είναι – τουλάχιστον όχι όταν πλένετε τις πετσέτες σας. Αυτό δημιουργεί ένα “κέρινο παλτό” που ισιώνει το ύφασμα των πετσετών σας και μειώνει την αποτελεσματικότητά τους. Αντί να βασίζεται στο μαλακτικό ρούχων, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με μισό φλιτζάνι ξύδι κατά τη διάρκεια του τελευταίου κύκλου ξεβγάλματος. Το λευκό ξύδι δεν δημιουργεί ένα τρίχωμα στις πετσέτες σας και αφαιρεί τα μέταλλα από το σκληρό νερό, έτσι ώστε οι ίνες να μην κολλάνε πια μεταξύ τους. Αυτή η έξυπνη εναλλαγή δεν είναι μόνο μια ευλογία για τις πετσέτες σας, αλλά είναι επίσης μια βιώσιμη εναλλακτική που σας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά σε ένα φιλικό προς το περιβάλλον νοικοκυριό.

3. Αντικαταστήστε τις πετσέτες σας

λευκή πετσέτα βάφλα

Πιθανότατα έχετε και εσείς μια αγαπημένη πετσέτα που θεωρείτε ότι είναι η τέλεια ισορροπία βελούδινου και απορροφητικού. Αν και μπορεί να είναι εύκολο να φτάσετε για αυτήν την πετσέτα σε τακτική βάση, δεν είναι πραγματικά η καλύτερη πρακτική εάν θέλετε να διατηρήσετε το ύφασμα φρέσκο ​​για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μια εναλλακτική είναι να οργανώσετε τις πετσέτες σας σε σετ, όπως πετσέτες μπάνιου, πετσέτες χεριών κλπ. Αφού χρησιμοποιήσετε ένα σετ, δώστε του λίγο χρόνο να αεριστεί και μετά πάρτε ένα νέο σετ και βάλτε τις χρησιμοποιημένες πίσω. 

4. Αποφύγετε τον συνωστισμό κατά το στέγνωμαΈνα μπάνιο με χρυσά εξαρτήματαΌσον αφορά τους τρόπους κρεμάσματος των πετσετών, θα πρέπει να αποφύγετε το να ακουμπούν μεταξύ τους για να αποτρέψετε την εξάπλωση βακτηρίων και θα πρέπει επίσης να αποφεύγεται ο συνωστισμός στο πλυντήριο καθώς μπορεί να χάσουν την ποιότητά τους ακόμη και οι καλύτερες πετσέτες. Όταν φορτώνετε το πλυντήριο με πετσέτες, αφήστε λίγο χώρο για να μην μπερδευτούν όλα. Αν είναι πολύ στριμωγμένα εκεί, το απορρυπαντικό και το νερό μπορεί να μην φτάσουν σωστά σε όλες τις πετσέτες και θα πρέπει να καταλήξετε να τις πλύνετε ξανά.

5. Αποφύγετε τη χρήση γάντζουΚρεμαστό μενταγιόν μπάνιου σε μαύρο χρώμα από την Garden TradingΗ σωστή αποθήκευση των πετσετών είναι ένα ακόμη γρήγορο κόλπο για να τις κάνετε να διαρκέσουν περισσότερο. Ενώ οι γάντζοι για πετσέτες μπορεί να φαίνονται μοντέρνοι και ευνοϊκοί για τον ελάχιστο χώρο που καταλαμβάνουν, μπορεί στην πραγματικότητα να μειώνουν τη διάρκεια ζωής της πετσέτας σας. Εάν έχετε γάντζους για πετσέτες στο μπάνιο σας, ίσως χρειαστεί να χωρίσετε τους δρόμους σας και να τους αντικαταστήσετε με ράβδους. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό μπορεί να κάνει τις πετσέτες πιο αδύναμες και πιο πιθανό να πέσουν. Οι μπάρες, είναι πιο ήπιες επειδή απλώνουν το βάρος πιο ομοιόμορφα, έτσι ώστε το ύφασμα να μην τραβιέται τόσο πολύ.

6. Χρησιμοποιήστε τις σωστές ρυθμίσεις πλύσειςΜια μικρή ανεξάρτητη μπανιέρα σε ένα μπάνιοΟνούμερο ένα παράγοντας που οδηγεί σε συχνή ζημιά στην πετσέτα είναι οι λανθασμένες ρυθμίσεις πλυσίματος. Είναι ιδανικό να κάνετε εναλλαγή μεταξύ ζεστού πλυσίματος και πλυσίματος χαμηλής θερμοκρασίας και να μην αναμιγνύετε τις πετσέτες με άλλα υφάσματα. Καλό είναι επίσης να επιλέξετε έναν κύκλο που ταιριάζει με το μέγεθος του φορτίου σας. 

Η ενσωμάτωση αυτών των απλών συνηθειών στη ρουτίνα περιποίησης των πετσετών σας θα τις κρατήσει σε κορυφαία φόρμα. Και δεν θα χρειαστεί να ξοδεύετε μια περιουσία για να τις αντικαθιστάτε τόσο συχνά όσο έχετε συνηθίσει.

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

4+1 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να αποθηκεύετε σε πλαστικά κουτιά

HerNews ka

Τα καλύτερα αρωματικά φυτά για να κάνετε το σπίτι σας να μυρίζει υπέροχα

HerNews ka

Τα αντικείμενα που δεν πρέπει να υπάρχουν στην κουζίνα σας

HerNews ka