HerNews.gr
DECORNEWS

Πως να οργανώσετε το σπίτι σας για να αλλάξετε τον τρόπο ζωής σας για τα καλά

Ένας τακτοποιημένος χώρος στο σπίτι είναι συνώνυμος με ένα μινιμαλιστικό στυλ σχεδιασμού, αλλά ποια είναι η διαφορά μεταξύ των δύο; Λοιπόν, μπορείτε να σκεφτείτε την τακτοποίηση ως μια ενέργεια που αναλαμβάνετε, ενώ ο μινιμαλισμός είναι τρόπος ζωής, καθώς και στυλ σχεδιασμού. Η ακαταστασία δεν οδηγεί πάντα σε μινιμαλισμό, αλλά οι μινιμαλιστικοί χώροι είναι πάντα απαλλαγμένοι από περιττή ακαταστασία.

Μερικές φορές είναι πιο εύκολο να το πούμε παρά να το κάνουμε και να μειώσουμε την ποσότητα των «πραγμάτων» που έχουμε στα σπίτια μας, αλλά στην πραγματικότητα, πόσα από αυτά μένουν αχρησιμοποίητα και μαζεύουν σκόνη στα ράφια; Το να γνωρίζουμε οτιδήποτε καταλαμβάνει χώρο στα σπίτια μας είναι σημαντικό για να ζούμε μια τακτική και χωρίς άγχος ζωή.

1. Ξεκινήστε με οριζόντιες επιφάνειες 

μπεζ κουζίνα και τραπεζαρίαΑρχικά, εστιάστε στις οριζόντιες επιφάνειες που έχετε σε κάθε δωμάτιο. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα αυτόνομο έπιπλο, ράφια εσοχής ή ακατάστατοι πάγκοι κουζίνας. Βγάλτε τα πάντα από την επιφάνεια και κάντε έναν έλεγχο για το τι θέλετε να κρατήσετε και από τι θέλετε να απαλλαγείτε. Η μείωση του αριθμού των αντικειμένων που εμφανίζονται θα διευκολύνει τον καθαρισμό του σπιτιού σας και θα μειώσει τον οπτικό «θόρυβο» που μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα άγχους. Ναι, τα ντουλάπια και η κρυφή αποθήκευση πρέπει οπωσδήποτε να αντιμετωπιστούν, αλλά είναι καλή ιδέα να ξεκινήσετε με τις επιφάνειες που εμφανίζονται για να διευκολύνετε την οπτική υπερδιέγερση.

2. Αφήστε κενό χώρο

μονόχρωμο σαλόνιΌταν πρόκειται για το σχεδιασμό ενός συγκεκριμένου χώρου στο σπίτι, είναι σημαντικό να υπάρχει πρόθεση πίσω από αυτό. Σκεφτείτε πώς μπορείτε να αλλάξετε τα ύψη και να συνδυάσετε διαφορετικές υφές. Επίσης, προσπαθήστε να αφήσετε λίγο κενό χώρο ανάμεσα σε κάθε αντικείμενο για να δημιουργήσετε την εμφάνιση ενός τακτοποιημένου σπιτιού χρησιμοποιώντας κενό χώρο στην εσωτερική διακόσμηση. 

Όταν τακτοποιείτε τα διακοσμητικά σας για παράδειγμα, φροντίστε να αφήσετε κενό χώρο στο μάτι να περιπλανηθεί και να αναπνεύσει. Αυτό θα σας βοηθήσει να κάνετε έναν χώρο να φαίνεται επιμελημένος και όχι ακατάστατος.

3. Ξεκαθάρισμα όχι εκκαθάριση 

Προσπαθήστε να μην πέσετε στην παγίδα να κάνετε ένα ξεφάντωμα καθαρισμού και να απαλλαγείτε από σχεδόν τα πάντα στο σπίτι σας. Αυτή δεν είναι στην πραγματικότητα η ουσία του μινιμαλισμού στην εσωτερική διακόσμηση , και αυτό είναι αναμφισβήτητα εξίσου αντιπαραγωγικό με το να δημιουργείς ακαταστασία. Ξεκαθάρισμα δεν σημαίνει να απαλλαγείτε από κάθε μικροσκοπικό αντικείμενο στο σπίτι σας. Συχνά μπορεί να σημαίνει την εύρεση του κατάλληλου σημείου για κάτι. 

Οι άνθρωποι έχουν άγχος όταν δεν έχουν τον έλεγχο και μερικές φορές νιώθουν ότι με το να απαλλαγούν από όλα θα είναι ελεύθεροι ή τουλάχιστον θα έχουν τον έλεγχο. Ωστόσο, πρόκειται για ψευδή ισοδυναμία. Θα πρέπει να σκεφτούμε πόσο ακριβό είναι κάτι και πόσο δύσκολο είναι να το ξαναπάρουμε για να αποφασίσουμε αν πρέπει να το κρατήσουμε.

4. Άλλαξε νοοτροπία 

αποθήκευση καθισμάτων παραθύρουΓια να διατηρήσετε το σπίτι σας σε τάξη, ίσως χρειαστεί να σκεφτείτε να αλλάξετε τη νοοτροπία σας. Πριν μπει οτιδήποτε στο σπίτι σας, ίσως χρειαστεί να σχηματίσετε τη δική σας λίστα ελέγχου για να δείτε αν αξίζει μια θέση ή όχι. Μέσω της καλής οργάνωσης και της ύπαρξης κατάλληλων συστημάτων, μπορείτε να βρείτε αυτό που ψάχνετε και να κόψετε την ακαταστασία. Ο αληθινός τρόπος για να ζεις με μινιμαλιστικό τρόπο είναι να μην μπαίνουν αντικείμενα στο χώρο σου εξαρχής και τα αντικείμενα που μπαίνουν να είναι καλοφτιαγμένα και να διαρκέσουν.

5 hotspot σημεία στο σπίτι σας που είναι ιδανικά για αποθήκευση

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πως να αφαιρέσετε το βερνίκι νυχιών από τα ρούχα σας

HerNews ka

Κάνε το μπάνιο σου να μυρίζει καλοκαίρι με 5 βήματα

Her News

Οι 4 καλύτερες μυρωδιές για να κάνετε το μπάνιο σας να μυρίζει σαν σπα

HerNews ka