HerNews.gr
Beauty

Πως να περιποιηθείς τα μαλλιά σου το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι είναι η εποχή της χαλάρωσης και της απόλαυσης κάτω από τον ήλιο. Ωστόσο, η έκθεση στον ήλιο, το θαλασσινό νερό και το χλώριο της πισίνας μπορεί να βλάψει την υγεία και την εμφάνιση των μαλλιών μας. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας λαμπερά και υγιή κατά τη διάρκεια των ζεστών μηνών.

1. Χρησιμοποιήστε προϊόντα με αντηλιακή προστασία

Όπως το δέρμα σας, έτσι και τα μαλλιά σας χρειάζονται προστασία από τις βλαβερές ακτίνες UV. Επιλέξτε σαμπουάν, κοντίσιονερ και σπρέι που περιέχουν αντηλιακά φίλτρα για να προφυλάξετε τα μαλλιά σας από τη φθορά.2. Ενυδάτωση

Η έντονη ηλιοφάνεια μπορεί να στεγνώσει τα μαλλιά σας, καθιστώντας τα εύθραυστα και θαμπά. Χρησιμοποιήστε ενυδατικές μάσκες μαλλιών μία ή δύο φορές την εβδομάδα για να διατηρήσετε την υγρασία και την ελαστικότητα τους.

3. Περιορίστε τη χρήση θερμότητας

Το πιστολάκι, οι πρέσες και τα σίδερα μπούκλας μπορούν να προκαλέσουν επιπλέον φθορά στα ήδη ταλαιπωρημένα από τον ήλιο μαλλιά. Προσπαθήστε να αφήνετε τα μαλλιά σας να στεγνώνουν φυσικά όσο το δυνατόν συχνότερα.4. Ξέβγαλμα μετά το κολύμπι

Το αλάτι της θάλασσας και το χλώριο της πισίνας μπορούν να αφυδατώσουν και να αποχρωματίσουν τα μαλλιά. Ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με καθαρό νερό αμέσως μετά το κολύμπι για να απομακρύνετε τις βλαβερές ουσίες.

5. Κούρεμα

Τακτικό κούρεμα βοηθά στην απομάκρυνση των κατεστραμμένων άκρων και στη διατήρηση της υγιούς εμφάνισης των μαλλιών σας. Ένα κούρεμα κάθε έξι με οκτώ εβδομάδες θα βοηθήσει τα μαλλιά σας να δείχνουν φρέσκα και ζωντανά.6. Φορέστε καπέλο

Προστατέψτε τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας φορώντας ένα καπέλο όταν εκτίθεστε στον ήλιο για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Ένα καπέλο όχι μόνο προφυλάσσει τα μαλλιά σας αλλά και προστατεύει το πρόσωπό σας από τις επιβλαβείς ακτίνες UV.

7. Διατροφή

Η καλή υγεία των μαλλιών ξεκινά από μέσα. Ενισχύστε τη διατροφή σας με τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνες Α, C, και Ε, καθώς και σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά θα βοηθήσουν στην ενδυνάμωση των μαλλιών και στη διατήρηση της λάμψης τους.

Ακολουθώντας αυτές τις απλές συμβουλές, μπορείτε να απολαύσετε το καλοκαίρι σας χωρίς να ανησυχείτε για την υγεία και την ομορφιά των μαλλιών σας. Θυμηθείτε, η πρόληψη είναι το κλειδί για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας λαμπερά και υγιή όλο το χρόνο!

Πράσινο τσάι: Μπορεί να αλλάξει τη ρουτίνα των μαλλιών σας;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Jennifer Garner: Αυτό είναι το αγαπημένο της προϊόν για τα μαλλιά

Her News

Pumpkin Spice Makeup: Η πιο φθινοπωρινή τάση στο μακιγιάζ!

HerNewskl

Πρέπει να λούζω τα μαλλιά μου πριν το κομμωτήριο;

Her News