HerNews.gr
DECORNEWS

Πώς να σχεδιάσετε ένα φιλικό για τα παιδιά μπάνιο

Ο σχεδιασμός ενός μπάνιου για παιδιά που είναι ασφαλές, πρακτικό και ενθαρρύνει την ανεξαρτησία απαιτεί προσεκτική εξέταση σε αρκετά διαφορετικά επίπεδα.

Από χαρακτηριστικά ασφαλείας έως έντονα χρώματα και μοτίβα και πρακτικές λύσεις αποθήκευσης που θα διευκολύνουν τις καθημερινές σας ρουτίνες, είτε ανακαινίζετε ένα υπάρχον οικογενειακό μπάνιο είτε ξεκινάτε από την αρχή με ένα νέο παιδικό μπάνιο , αυτές οι συμβουλές θα σας καθοδηγήσουν στο σωστή κατεύθυνση για τη δημιουργία του τέλειου περιβάλλοντος για τα παιδιά σας.

1. Ασφάλειαλευκό μπάνιο με πορτοκαλί τσιμέντοΌταν σχεδιάζετε ένα μπάνιο φιλικό προς τα παιδιά, η ασφάλεια πρέπει πάντα να είναι η πρώτη σας προτεραιότητα. Ανάλογα με τις ηλικίες που προσαρμόζετε, μπορεί να θέλετε να προσαρμόσετε το επίπεδο, αλλά όλα αυτά αξίζουν να ληφθούν υπόψη κατά τη λήψη αυτών των πολύ σημαντικών σχεδιαστικών αποφάσεων. Η εγκατάσταση αντιολισθητικού δαπέδου θα αποτρέψει τα γλιστρήματα και τις πτώσεις και εξετάστε το ενδεχόμενο να προσθέσετε λαβές κοντά στη μπανιέρα και την τουαλέτα για πρόσθετη ασφάλεια. Επίσης, φροντίστε να κρατάτε όλες τις ηλεκτρικές πρίζες καλυμμένες και να αποθηκεύετε επικίνδυνα αντικείμενα, όπως αναλώσιμα καθαρισμού, μακριά. Επιλέξτε στρογγυλές άκρες, όπου είναι δυνατόν, σε κομμάτια όπως ο νεροχύτης, μαζί με στρογγυλές λαβές ντουλαπιού και ένα στιβαρό σκαμπό για να μπορεί το παιδί σας να φτάσει με ασφάλεια στο νεροχύτη και τη βρύση.

2. ΦωτισμόςΠλακάκια σε φωτεινά χρώματα σε ένα οικογενειακό μπάνιοΜην υποτιμάτε τη σημασία του φωτισμού για ένα μπάνιο φιλικό προς τα παιδιά. Σκεφτείτε έντονα φώτα για φωτισμό εργασιών και χαμηλό φωτισμό για νυχτερινές επισκέψεις στο μπάνιο. Μπορείτε να επιλέξετε διακόπτες με ροοστάτη, που σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε το επίπεδο φωτός για μια πιο ήρεμη ρουτίνα πριν τον ύπνο. Ένα μικρό επιτραπέζιο φωτιστικό χαμηλής τάσης στο σχήμα του αγαπημένου τους ζώου ή χαρακτήρα δίνει τον τόνο και αποφεύγει τα ατυχήματα στο σκοτάδι.

3. Διαχρονικός σχεδιασμόςΜια παραδοσιακή λεκάνη μπροστά από έναν τοίχο μπάνιου με πλακάκια από μπλε ψαροκόκαλο και έναν καθρέφτηΤο μπάνιο ενός παιδιού πρέπει να μπορεί να “μεγαλώσει” και τελικά να μεταμορφωθεί στον χώρο ενός εφήβου. Η επιλογή μιας ουδέτερης παλέτας στα ενσωματωμένα έπιπλα, τους τοίχους και άλλα φινιρίσματα από την αρχή σάς επιτρέπει μια διαχρονική βάση για στρώση και στυλ ανάλογα, που σημαίνει ότι οι αλλαγές γίνονται εύκολα όταν αισθάνεστε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή. Οι αλλαγές μπορούν να γίνουν με όλους τους τρόπους. Τα αξεσουάρ μπάνιου , η τέχνη, ακόμη και ο φωτισμός είναι η τέλεια ευκαιρία για να αναδείξετε ένα αποκλειστικά νεανικό πνεύμα. Προσθέστε χρώματα μέσα από χαρακτηριστικά όπως ένα πολύχρωμο νεσεσέρ ή μια παιχνιδιάρικη κουρτίνα μπάνιου. Ενσωματώστε αυτοκόλλητα με θέμα ή τέχνη τοίχου για να κάνετε τον χώρο πιο φιλόξενο και εξατομικευμένο για τα παιδιά. Η ομορφιά είναι ότι μπορεί εύκολα να αλλάξει καθώς το παιδί μεγαλώνει και τα γούστα του εξελίσσονται. 

4. Αποθηκευτικές λύσειςΈνα ροζ δωμάτιο οδηγεί σε παρόμοιο χρωματικό συνδυασμό στο μπάνιοΗ αποθήκευση του μπάνιου είναι το κλειδί για κάθε χώρο, αλλά ένα οικογενειακό μπάνιο θα περιέχει επιπλέον πράγματα που χρειάζονται από νεογέννητο έως έφηβο. Τα καλάθια αποθήκευσης δαπέδου είναι ιδανικά για πετσέτες, παιχνίδια και για να κρατούν τα πράγματα τακτοποιημένα και προσβάσιμα για τα μικρά χεράκια, ενώ οι ενσωματωμένες θήκες ή οι κρυφοί κάδοι μέσα στο ντουλάπι του καλλωπισμού μπορούν να βοηθήσουν να κρατήσετε τα απαραίτητα οργανωμένα και μακριά από τα μάτια σας. 

5. Κρατήστε τα πράγματα σε κοντινή απόστασηΈνας διπλός νεροχύτης με ένα κόκκινο σκαμπό για να φτάνουν τα παιδιά στις βρύσεςΤο να έχετε τα πράγματα σε κοντινή απόσταση είναι ένα σημαντικό μέρος της ενηλικίωσης και της απόκτησης ανεξαρτησίας για τα μικρά παιδιά, για παράδειγμα η τοποθέτηση γάντζων για πετσέτες χαμηλού επιπέδου είναι σημαντικό. Είναι καλή ιδέα να κρατάτε πράγματα όπως η οδοντόκρεμα και οι οδοντόβουρτσες μακριά από τα παιδιά σας, αλλά μόλις νιώσετε ότι είναι ώρα, μετακινήστε τα σε μια περιοχή που να είναι προσβάσιμη για να ενθαρρύνετε τον ενθουσιασμό μέσω της ανεξαρτησίας για αυτές τις καθημερινές ρουτίνες.

Αν έχετε περισσότερα από ένα παιδιά, οι διπλοί νεροχύτες μπορούν να είναι η ιδανική λύση. Εξάλλου, όταν είναι πολύ νέα, η παρέα ενώ βουρτσίζουν τα δόντια τους το κάνει πολύ πιο διασκεδαστικό και όταν μεγαλώσουν, ελπίζουμε ότι θα εξοικονομήσει χρόνο και λογομαχίες από το να χρειαστεί να περιμένει μέχρι να τελειώσει ο άλλος στο μπάνιο.

5 αντικείμενα που πρέπει πάντα να αποθηκεύετε κάτω από το νεροχύτη του μπάνιου σας

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τα ντουλάπια στην κουζίνα πρέπει να είναι πιο σκούρα ή πιο ανοιχτά από τους τοίχους;

HerNews ka

El Chapo: Ο βαρόνος που έκανε τη φυλακή κέντρο έμπνευσης επαγγελματικού χώρου

Her News b

Η κυματιστή οροφή στο Barbouni του Costa Navarino εντυπωσιάζει για την οικολογία της

Her News b