HerNews.gr
DECORNEWS

Πως να σιδερώσετε ρούχα: 4 απλά βήματα

Το σιδέρωμα βοηθά τα ρούχα σας να διατηρούν το σχήμα τους και να φαίνονται σαν καινούργια περισσότερο. Για να κάνετε το σιδέρωμα πιο εύκολο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σίδερο ατμού ή να τα ψεκάσετε με νερό και να προσθέσετε άμυλο ή να προσαρμόσετε το μέγεθος.

Εάν αυτή είναι η πρώτη φορά που σιδερώνετε, αφιερώστε λίγο χρόνο και ακολουθήστε αυτά τα τέσσερα απλά βήματα που θα σας βοηθήσουν να σιδερώσετε τα ρούχα με τον σωστό τρόπο.

Πώς να σιδερώσετε ρούχα

 

Προετοιμάστε το χώρο σιδερώματος σας

Τοποθετήστε τη σιδερώστρα σας ή χρησιμοποιήστε μια στιβαρή επίπεδη επιφάνεια όπως τραπέζι ή πάγκο και προετοιμάστε την σωστά χρησιμοποιώντας ένα πανί σιδερώματος ή χοντρή βαμβακερή πετσέτα ως προστατευτικό επιφάνειας.

Ζεσταίνουμε το σίδερο. Χρειάζονται περίπου 10 λεπτά για να φτάσει το σίδερο σε πλήρη θερμοκρασία.

Είναι πάντα καλύτερο να ξεκινάτε με την πιο δροσερή ρύθμιση θερμοκρασίας που συνιστάται για αυτό που σιδερώνετε. Μπορείτε πάντα να αυξήσετε τη θερμότητα, αλλά η ψύξη ενός σίδερου διαρκεί περισσότερο

Άτομο που προετοιμάζει μια σιδερώστρα

Σιδερώστε ενώ τα ρούχα είναι υγρά

Συνήθως είναι καλύτερο να σιδερώνετε τα ρούχα ενώ είναι ακόμα ελαφρώς υγρά. Η εξαίρεση είναι όταν πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα εντελώς στεγνό σίδερο για υφάσματα που λερώνονται εύκολα από το νερό.

Για να προσθέσετε υγρασία στα στεγνά ρούχα, ψεκάστε ελαφρά με νερό, χρησιμοποιήστε τη λειτουργία ψεκασμού ατμού ή νερού του σίδερου σας (εάν έχει) ή χρησιμοποιήστε ένα σπρέι σιδερώματος όπως άμυλο για να προσθέσετε υγρασία.

Όταν σιδερώνετε τα περισσότερα υφάσματα, σιδερώστε τη λάθος πλευρά του ρούχου για να αποφύγετε την υπερθέρμανση που δημιουργεί γυαλάδα στο υλικό.

Το αποτέλεσμα λάμψης είναι πιο αισθητό σε σκούρα χρώματα, μετάξι , ρεγιόν, λινό ύφασμα και οξικά. 

Χρησιμοποιώντας άμυλο ψεκασμού σε ένα πουκάμισο

Πως να σιδερώσετε παντελόνια και φούστες

Για παντελόνι, σιδέρωσε από πίσω προς τα εμπρός και από κάτω προς τα πάνω. Ακολουθήστε τους κόκκους του υφάσματος για να αποφύγετε το τέντωμα.

Ξεκινήστε να σιδερώνετε το ένα μπατζάκι στη σανίδα και στη συνέχεια, γυρίστε το προς τα εμπρός και σιδερώστε από κάτω προς τον καβάλο.

Επαναλάβετε με το δεύτερο μπατζάκι και μετά κάντε το μπροστινό μέρος του παντελονιού.

Οι φούστες πρέπει επίσης να σιδερώνονται από κάτω προς τα πάνω ξεκινώντας από το σώμα της φούστας. Στη συνέχεια σιδερώστε τη ζώνη.

Για τέλειες πιέτες, χρησιμοποιήστε έναν συνδετήρα ή μανταλάκι στο στρίφωμα για να δημιουργήσετε την πιέτα πριν επιχειρήσετε να σιδερώσετε.

Πιέστε σταθερά το σίδερο στο πάνω μέρος κάθε πιέτας και κατεβείτε μέχρι το στρίφωμα σηκώνοντας και πιέζοντας καθώς εργάζεστε.

Σιδέρωμα γιακά πουκαμίσουΠουκάμισα 

Τα πουκάμισα μπορεί να είναι δύσκολα λόγω των διαφορετικών κομματιών. Ξεκινήστε σιδερώνοντας κάθε μανίκι. Τοποθετήστε τα επίπεδα, ένα-ένα, στη σιδερώστρα και μετακινήστε τα από τη μανσέτα μέχρι τον ώμο.

Τοποθετήστε το σώμα του πουκάμισου επίπεδο στη σιδερώστρα και σιδερώστε το μπροστινό και το πίσω μέρος.

Όταν σιδερώνετε χοντρούς γιακάδες, μανσέτες, τσέπες ή στρίφωμα πουκαμίσου , σιδερώστε πρώτα το εσωτερικό και μετά το εξωτερικό με ένα πιεστικό πανί ανάμεσα στο σίδερο και το ύφασμα για να εξομαλύνετε τυχόν τελικές τσακίσεις.

Μην σιδερώνετε πάνω από φερμουάρ, κουμπιά ή διακοσμητικά που μπορεί να λιώσουν.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Υπνοδωμάτιο: 4 τρόποι για δημιουργία ήρεμης ατμόσφαιρας

Her News b

Μικρό Μπάνιο: 4 δημιουργικές ιδέες ανακαίνισης

Her News b

Sage Green: Η ντελικάτη απόχρωση που θα αγαπήσεις

Her News