HerNews.gr
DECORNEWS

Πόσα πιάτα χρειάζεστε πραγματικά; Βρήκαμε το μυστικό για μια καλά επιμελημένη κουζίνα χωρίς ακαταστασία

Ο μινιμαλισμός δεν είναι απλώς ένα κίνημα σχεδιασμού, είναι τρόπος ζωής. Εξαρτάται από το πώς ζεις, τι κατέχεις, ακόμα και πώς διασκεδάζεις. Όσον αφορά την κουζίνα και τα μαγειρικά σκεύη, αναρωτηθήκατε ποτέ πώς θα φαινόταν και θα ένιωθε αυτός ο χώρος για έναν μινιμαλιστή; 

Πόσες κατσαρόλες, μαχαιροπίρουνα και εξαρτήματα είναι αρκετά; Μην μας παρεξηγείτε, ένας μινιμαλιστής δεν ζει μόνο με τα απολύτως απαραίτητα, αλλά με πράγματα που έχουν μελετηθεί προσεκτικά, επιμεληθεί και συνδυαστεί. Είναι ένα αποκορύφωμα χρήσης, ανάγκης και αγάπης. 

Όσον αφορά το πώς να οργανώσετε μια κουζίνα , πιθανότατα είμαστε όλοι ένοχοι που κρατάμε περισσότερα πιάτα από όσα πραγματικά χρειαζόμαστε, αλλά η επιθυμία να έχουμε αυτή την επιπλέον πιατέλα για ένα πολύ συγκεκριμένο δείπνο που ονειρεύεστε είναι πολύ αληθινή. 

Πόσα πιάτα χρειάζεται ένας μινιμαλιστής;

Εάν είστε μινιμαλιστής που προτιμά να φιλοξενεί μια μικρή ομάδα ανθρώπων, τότε είναι καλύτερο να επενδύσετε σε ένα σετ από 4 έως 6 ασορτί πιάτα και μπολ. Βρείτε σχέδια που είναι καθαρά, κομψά και διαχρονικά. Τα  πιάτα με συμπαγείς τόνους και οι μικροσκοπικές εκτυπώσεις φαίνονται κομψά και πάντα φρέσκα. 

Χρειάζεστε ένα μικρό πιάτο ορεκτικών/σαλάτας και μερικά μεγάλα πιάτα για δείπνο. Ίσως το τέσσερα είναι το ιδανικό αν δεν φιλοξενείτε πολύ κόσμο διαφορετικά το πρότυπο είναι έξι. Επενδύστε σε λίγα, έξυπνα ποτήρια. Χρειάζεστε λίγα για νερό και λίγα για κρασί. Λίγες λινές χαρτοπετσέτες και ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος…και τελειώσατε! 

Εκτός από ένα όμορφο σετ πιάτων, ποτηριών και μαχαιροπήρουνων, ένας μινιμαλιστής πρέπει να επενδύσει σε πιατέλες και μπολ σερβιρίσματος σε μερικά διαφορετικά μεγέθη που μπορούν να εξυπηρετήσουν πολλαπλούς σκοπούς.

Μια ωραία ξύλινη σανίδα κοπής μπορεί να χρησιμοποιηθεί εξίσου εύκολα για το σερβίρισμα όσο και για την κοπή λαχανικών, και μια όμορφη λινή χαρτοπετσέτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σερβίρετε ψωμί όταν έχετε φίλους για κρασί.

Τα μυστικά για μια καλά επιμελημένη κουζίνα

Όταν σχεδιάζετε ή αναδιαμορφώνετε μια κουζίνα ως μινιμαλιστική, μην γεμίζετε το χώρο σας με πολλά πράγματα. σκεφτείτε πώς μπορείτε να το κάνετε ανανεωμένο, τακτοποιημένο και περιποιημένο.  

Τα πιάτα, καθώς πρόκειται για πιο βαριά αντικείμενα, καλό θα ήταν να τα αποθηκεύετε σε μεγαλύτερα, βαθιά συρτάρια, αντί για ψηλά ντουλάπια, καθώς αυτό σημαίνει ότι μπορούν να στηριχθούν και να στοιβαχτούν εύκολα. 

Παρόλο που πολλοί από εμάς έχουμε πρόσθετα είδη σερβιρίσματος για ειδικές περιστάσεις, μην τα αποθηκεύετε στην κουζίνα σας με τα καθημερινά σας κομμάτια, καθώς αυτό θα προσθέσει ακαταστασία και δεν θα έχετε χώρο για ό,τι χρειάζεστε. Αντίθετα, φυλάξτε τα σε έναν εναλλακτικό χώρο όπου δεν θα καταστραφούν και κρατήστε τα καθημερινά πιάτα και τα μπολ σας σε ένα εύκολα προσβάσιμο μέρος.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πωλήθηκε το υπερπολυτελές loft της Jennifer Lawrence

Her News

Πετσέτες: Πρέπει να τις πλένετε μαζί με ρούχα ή ξεχωριστά;

HerNews ka

Πώς να αφαιρέσετε λεκέδες από περιττώματα πουλιών από έπιπλα εξωτερικού χώρου

HerNews ka