Πολλοί από εμάς προσπαθούμε για ένα τέλεια οργανωμένο ψυγείο και είναι ένας άξιος στόχος. Ένα οργανωμένο ψυγείο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της σπατάλης τροφίμων και να διευκολύνει την εύρεση υλικών όταν βρίσκεστε στη μέση του μαγειρέματος.
Υπάρχει επίσης ένα στοιχείο ασφάλειας των τροφίμων: Το πού τοποθετείτε τα αντικείμενα στο ψυγείο κάνει τη διαφορά στο πόσο καλά διατηρούνται, καθώς ορισμένα μέρη του ψυγείου είναι πιο κρύα από άλλα.
Ενώ πολλά είδη μπορούν να καταναλωθούν απευθείας από το ψυγείο, όπως φρουτοσαλάτες ή χούμους, άλλα πρέπει να μαγειρευτούν για να καταναλωθούν με ασφάλεια και είναι καλύτερο να μην τα αποθηκεύετε το ένα δίπλα στο άλλο , ειδικά όταν πρόκειται για ωμό κρέας.
Υπάρχει επίσης ένα συγκεκριμένο σημείο για ωμό κρέας στο ψυγείο.
Θα εξηγήσουμε γιατί υπάρχει μόνο ένα μέρος όπου πρέπει να αποθηκεύετε το ωμό κρέας σας και σίγουρα δεν είναι το επάνω ράφι.
Που πρέπει να αποθηκεύεται το ωμό κρέας στο ψυγείο
Τα κάτω ράφια είναι τα πιο κρύα μέρη ενός ψυγείου, καθώς η θερμότητα ανεβαίνει στο ψυγείο με τον ίδιο τρόπο που αυξάνεται οπουδήποτε αλλού. Αυτό κάνει τα κάτω ράφια το καλύτερο σημείο για να διατηρείτε το ωμό κρέας κρύο, κάτι που είναι ζωτικής σημασίας για να διατηρηθεί φρέσκο και να αποφευχθεί η ανάπτυξη επιβλαβών βακτηρίων.
Πώς να αποθηκεύσετε ωμό κρέας
Μια εξαιρετική χρήση για αυτούς τους διαφανείς πλαστικούς κάδους οργάνωσης είναι να περιέχουν ωμό κρέας στο κάτω ράφι. Σίγουρα, μπορείτε να αποθηκεύσετε τα λαχανικά σας σε αυτά, αλλά αυτή η χρήση βασίζεται στην ασφάλεια των τροφίμων και όχι μόνο στην αισθητική. Με αυτόν τον τρόπο, εάν μια συσκευασία έχει διαρροή, το καθάρισμα είναι παιχνιδάκι και μπορείτε απλώς να πετάξετε το δοχείο στο πλυντήριο πιάτων ή να το απολυμάνετε στο νεροχύτη.
Εάν δεν έχετε πλαστικά δοχεία οργάνωσης, μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε συσκευασίες ωμού κρέατος σε ένα πιάτο ή σε μια κατσαρόλα για να αποτρέψετε τυχόν διαρροές, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά την απόψυξη ωμού κρέατος.