HerNews.gr
Συνταγές

Πουρές γλυκοπατάτας: Η συνταγή που θα λατρέψεις

Ένας πουρές διαφορετικός, γευστικός και πολύ εύκολος είναι αυτός της γλυκοπατάτας. Προτείνεται σε ακριβά εστιατόρια, όμως μπορείς να τον φτιάξεις εύκολα και απλά στο σπίτι και να εντυπωσιάσεις έτσι τους καλεσμένους σου..

H συνταγή για πουρέ γλυκοπατάτας είναι απλή!

Η γλυκοπατάτα σε βελούδινη υφή, είναι νόστιμο συνοδευτικό για κρέατα, όπως το χοιρινό αλλά και πουλερικά, όπως το κοτόπουλο.

Η γεύση και το χρώμα της γλυκοπατάτας θυμίζουν περισσότερο κολοκύθα, είναι πεντανόστιμη και αξίζει να δοκιμάσεις τον πουρέ της!

Τα υλικά που θα χρειαστείς για 4 μερίδες πουρέ γλυκοπατάτας:
  • 4 γλυκοπατάτες
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 1 σφηνάκι κρέμα γάλακτος
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για το σερβίρισμα
  • βούτυρο κομμένο σε κυβάκια
  • φρέσκο θυμάρι
Ο τροπος παρασκευής:

Πλένουμε τις γλυκοπατάτες πολύ καλά για να φύγει όλο το χώμα, χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε.

Τις βάζουμε σε κατσαρόλα με άφθονο κρύο νερό και βράζουμε για 30’ με 40’ μέχρι να μαλακώσουν.

Μόλις είναι έτοιμες,αδειάζουμε το νερό, τις ξεφλουδίζουμε προσεκτικά και τις αλέθουμε μέσα στην κατσαρόλα με το multi χειρός, πριν κρυώσουν. Χρησιμοποιούμε λίγο από το νερό που τις βράσαμε για να αλεστούν.

Αν δεν έχουμε, τις λιώνουμε με κουτάλα του πουρέ ή σύρμα ανάδευσης. Θα δείτε ότι λιώνουν πολύ εύκολα!

Προσθέτουμε ένα σφηνάκι κρέμα γάλακτος, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι. Ρίχνουμε πάνω κυβάκια από βούτυρο, που θα λιώνει σιγά σιγά.

Αρωματίζουμε με λίγο φρέσκο θυμάρι και σερβίρουμε απευθείας τον πουρέ ζεστό!

Αν πρόκειται να τον σερβίρουμε αργότερα, σκεπάζουμε με μεμβράνη αεροστεγώς για να παραμείνει λείος.

Έτσι θα φτιάξεις τον πιο νόστιμο πουρέ γλυκοπατάτας και είναι μια ωραία πρόταση για να αντικαταστήσεις τον συνηθισμένο πουρέ!
Καλή επιτυχία!

Νεότερα Άρθρα

Συνταγή για smoothie μπανάνας με φυστικοβούτυρο

georgegsp

Μελομακάρονα: Η πιο λαχταριστή συνταγή απο τον Chef Μιχαήλ Ζάχαρη

georgegsp

Κάστανα τυλιγμένα σε μπέικον: Η πρόταση του Chef Μιχαήλ Ζάχαρη

georgegsp