HerNews.gr
Beauty

Πράσινο τσάι: Μπορεί να αλλάξει τη ρουτίνα των μαλλιών σας;

Το πράσινο τσάι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ροφήματα—είτε το προτιμάτε ζεστό είτε παγωμένο, πιθανότατα το θεωρείτε κυρίως ως ρόφημα. Ωστόσο, οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες του συστατικού μπορεί να είναι χρήσιμες με πολλούς άλλους τρόπους, συμπεριλαμβανομένου του δέρματος και των μαλλιών. Όλο και περισσότερες επωνυμίες περιποίησης μαλλιών περιλαμβάνουν πράσινο τσάι στα προϊόντα τους και μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για να αναβαθμίσετε τη ρουτίνα σας.

Εάν αναρωτιέστε πώς αυτό το ρόφημα μπορεί να ωφελήσει τα μαλλιά σας ή πώς να το χρησιμοποιήσετε καλύτερα, έχετε έρθει στο σωστό μέρος.

Τι είναι το πράσινο τσάι; 

Το τσάι προέρχεται από ένα φυτό που ονομάζεται camellia sinensis και τα διαφορετικά χρώματα (όπως μαύρο, άσπρο και πράσινο) δεν οφείλονται στην πραγματικότητα σε διαφορετικά φύλλα, αλλά αντίθετα είναι αποτέλεσμα διαφορετικών μεθόδων ξήρανσης. Για παράδειγμα, το μαύρο τσάι αποκτά το χαρακτηριστικό σκούρο χρώμα του μέσω της οξείδωσης, όταν εκτίθεται σκόπιμα στον αέρα, ενώ το πράσινο τσάι αποξηραίνεται με τρόπο ώστε να διατηρηθούν τα φυσικά πράσινα χρώματα των φύλλων. 

Όλα τα τσάι περιέχουν αντιοξειδωτικά, τα οποία είναι η κύρια ρίζα της σειράς των πλεονεκτημάτων του για την υγεία. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα αντιοξειδωτικά στο τσάι είναι ωφέλιμα για τα πάντα, από την πρόληψη του καρκίνου μέχρι την υγεία της καρδιάς, και αποδεικνύεται ότι το συστατικό έχει δυνατότητες και σε άλλους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της περιποίησης δέρματος και μαλλιών.

Οφέλη

  • Βελτιώνει την ανάπτυξη των μαλλιών: Μπορεί να αποτρέψει την τριχόπτωση και να υποστηρίξει την υγιή ανάπτυξη χάρη στις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. Έχει αντισηπτικές και αποτοξινωτικές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν περαιτέρω την ανάπτυξη.
  • Αντιφλεγμονώδες: Έχει επίσης αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να καταπραΰνουν το τριχωτό της κεφαλής και να μειώσουν την πιτυρίδα.
  • Μπορεί να μειώσει την αραίωση των μαλλιών: Τα αντιοξειδωτικά του καταπολεμούν μια ορμόνη που μπορεί να κάνει τα μαλλιά σας λεπτά.
  • Μπορεί να αποτρέψει τη φθορά: Μπορεί να προάγει πιο δυνατά, λιγότερο ταλαιπωρημένα μαλλιά, επειδή οι κατεχίνες στο πράσινο τσάι, φυσικές ουσίες που δρουν ως αντιοξειδωτικά, προστατεύουν τα κύτταρα σας από τη φθορά.

Πως να το χρησιμοποιήσεις

Όταν πρόκειται για τα μαλλιά σας, το πράσινο τσάι είναι συνήθως πιο αποτελεσματικό με την τοπική εφαρμογή από ό,τι αν το πίνετε. Αυτό συμβαίνει επειδή θα πάει απευθείας εκεί, κάτι που βοηθά στην παροχή της μέγιστης δραστικότητας στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας σε ελάχιστο χρόνο. Ωστόσο , όσον αφορά στο πως ακριβώς να το χρησιμοποιήσετε, έχετε την επιλογή ανάμεσα σε ξεβγάλματα και θεραπείες DIY ή ένα από τα πολλά διαθέσιμα προϊόντα που περιέχουν πράσινο τσάι. Μπορείτε να δοκιμάσετε έναν ορό μαλλιών πράσινου τσαγιού ξεχωριστά από τα άλλα προϊόντα περιποίησης μαλλιών σας ή να επιλέξετε ένα σαμπουάν ή μαλακτικό που το περιέχει για να απλοποιήσετε τη ρουτίνα σας.

Για να χρησιμοποιήσετε πράσινο τσάι απευθείας στα μαλλιά σας, έχετε δύο επιλογές: Μπορείτε να ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με δροσερό πράσινο τσάι μετά το λούσιμο ή μπορείτε να εφαρμόσετε εκχυλίσματα ή έλαια πράσινου τσαγιού απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής.

Είναι πραγματικά τόσο κακό να κοιμάσαι με βρεγμένα μαλλιά;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κυστική ακμή: Ο πλήρης οδηγός για τη διάγνωση και τη θεραπεία της

HerNewskl

Βάσια Κωσταρά: Δοκίμασε το πιο elegant γιορτινό μανικιούρ

HerNewskl

Ορός ή ενυδατική με χρώμα: Αυτές είναι οι βασικές διαφορές τους!

HerNewskl