HerNews.gr
DECORNEWS

Πρέπει τα παράθυρα της κουζίνας να είναι πάνω από το νεροχύτη;

Υπάρχουν πολλά ερωτήματα που αναμφίβολα προκύπτουν όταν σχεδιάζετε την καρδιά του σπιτιού και το αν πρέπει ή όχι να βάλετε ένα παράθυρο πάνω από το νεροχύτη είναι ένα από τα πιο κοινά. 

Αλλά εκτός από το να παρέχεις ένα ωραίο πλεονέκτημα για να βλέπεις τον κόσμο να περνάει, υπάρχουν επίσης πρακτικοί λόγοι για να βάλεις το παράθυρο της κουζίνας σου πάνω από το νεροχύτη. Φέρνει φυσικό φως, κάνοντας τον χώρο πιο φωτεινό και φιλόξενο. Ένα παράθυρο βελτιώνει επίσης τον αερισμό, βοηθώντας να απαλλαγούμε από τις οσμές μαγειρέματος και την υπερβολική υγρασία.

Αλλά δεν είναι πάντα το καλύτερο μέρος για ένα παράθυρο, ειδικά όταν αυτό σημαίνει να θυσιάσετε τον πολύ σημαντικό χώρο αποθήκευσης. Όλα εξαρτώνται από τον χώρο και τη διάταξη που πρέπει να εργαστείτε. Αν λοιπόν σκοπεύετε να βάλετε το παράθυρο της κουζίνας σας πάνω από τον νεροχύτη, εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει πρώτα να λάβετε υπόψη.γαλάζια κουζίναΣε ποια διάταξη κουζίνας λειτουργεί καλύτερα;

Η θέση των παραθύρων σας μπορεί να έχει τεράστια επιρροή σε ολόκληρη τη διάταξη της κουζίνας σας και στον τρόπο λειτουργίας και ροής του χώρου. Η τοποθέτηση του παραθύρου πάνω από το νεροχύτη είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε κουζίνες σε σχήμα U και σε σχήμα L, όπου ο νεροχύτης γίνεται συχνά εστιακό σημείο. 

Αλλά μόνο και μόνο επειδή έχετε τον χώρο κάτω από ένα παράθυρο δεν σημαίνει ότι θα λειτουργήσει καλύτερα. Σε μικρότερες κουζίνες μαγειρικής ή κουζίνες με περιορισμένο χώρο τοίχου, ένα παράθυρο μπορεί να μην είναι τόσο πρακτικό λόγω των αναγκών αποθήκευσης.

Υπάρχουν μειονεκτήματα στην τοποθέτηση παραθύρου πάνω από το νεροχύτη της κουζίνας;γαλάζιο ντουλάπι κουζίνας σε γυαλιστερό φινίρισμαΕκτός από τον περιορισμό των επιλογών αποθήκευσης και ντουλαπιών, άλλα μειονεκτήματα στην τοποθέτηση του παραθύρου της κουζίνας σας πάνω από το νεροχύτη περιλαμβάνουν πρόσβαση σε υπάρχουσες υδραυλικές και ηλεκτρικές υπηρεσίες. Αν δεν χτίζετε από την αρχή, αυτές οι συνδέσεις μπορεί να είναι απίστευτα δαπανηρές για να μετακινηθούν και να καταλήξουν να λάβουν την απόφαση για εσάς. Και μετά, φυσικά, πρέπει να σκεφτείτε πώς θα χρησιμοποιηθεί ο χώρος. Η περιοχή γύρω από το νεροχύτη είναι συνήθως μια υγρή ζώνη, που σημαίνει ότι τα πιτσιλίσματα νερού μπορούν να φτάνουν τακτικά στο παράθυρο, καθιστώντας το επιρρεπές σε λεκέδες και απαιτώντας πιο συχνό καθάρισμα.

Μαζί με την πρόσθετη συντήρηση, αυτό θα υπαγορεύσει επίσης ποια υλικά και φινιρίσματα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο χώρο. Είναι σημαντικό να επιλέγετε αδιάβροχα υλικά παραθύρων για να αποτρέψετε τη ζημιά από την υγρασία.

Πως επηρεάζει ένα παράθυρο κουζίνας πάνω από νεροχύτη τον αποθηκευτικό χώρο;

Με απλά λόγια, όπου υπάρχει παράθυρο δεν υπάρχει αποθηκευτικός χώρος. Αν και αυτό σίγουρα δεν είναι το τέλος του κόσμου, σημαίνει απλώς ότι είναι ακόμη πιο σημαντικό τα ντουλάπια της κουζίνας που έχετε να λειτουργούν πολύ περισσότερο στις ανάγκες σας. Δεδομένου ότι θα έχετε λιγότερα επάνω ντουλάπια γύρω από το παράθυρο, ίσως χρειαστεί να εξετάσετε εναλλακτικές λύσεις όπως ανοιχτά ράφια, ψηλότερες μονάδες αποθήκης ή ένθετα αποθήκευσης για να μεγιστοποιήσετε τον χώρο στα κάτω ντουλάπια.

5 από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνετε στο ντουλάπι της κουζίνας & πως να τα διορθώσετε

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πως να καθαρίσετε ένα δύσοσμο πλυντήριο πιάτων με λίγα εύκολα βήματα

HerNews ka

Σπίτι: Τα χρώματα που θα σε επηρεάσουν θετικά

Her News b

Ο σωστός τρόπος που πρέπει να τοποθετείται ένα κρεβάτι στο υπνοδωμάτιο

HerNews ka