Κέικ καρότου με γλάσο τυριού και γεμιστά μπισκότα σοκολάτας. Ένα υπέροχο γλυκό που θα συντροφεύσει τα εορταστικά τραπέζια μας! Η Εύη Κατσιώνη μοιράζεται μαζί μας μια ακόμα υπέροχη συνταγή της!
Υλικά που θα χρειαστούμε για το κέικ καρότου:
500γρ τριμμένο καρότο
100γρ σταφίδα ξανθή
100γρ καρύδια
250γρ αλεύρι μαλακό
1/2 κγ αλάτι
2κγ μπέικιν
2κγ σόδα
1κγ κανέλα
2 βανίλιες
230γρ μαύρη ζάχαρη
4 αβγά
180γρ ηλιέλαιο
1συσκ γεμιστά μπισκότα σοκολάτας
Γλάσο
60γρ μαργαρίνη
200γρ τυρί κρέμα
250γρ άχνη
Βανίλια
Εκτέλεση συνταγής του κέικ καρότου:
Τρίβουμε τα καρότα στον τρίφτη τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε την ζάχαρη, καρύδια, σταφίδες και ανακατεύουμε με τα χέρια. Προσθέτουμε τα αβγά ηλιέλαιο και ανακατεύουμε ξανά. Σε άλλο μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι, κανέλα, γαρίφαλο, μπέικιν, σόδα και βανίλια και μετά τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τα καρότα και τα αβγά. Φούρνος 200 κελσίου.
Σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ απλώνουμε μια λαδόκολλα και βάζουμε στον πάτο κατά μήκος μπισκότα γεμιστά και προσεκτικά ρίχνουμε το μείγμα του κέικ. Πρώτα ψήνουμε στους 200 κελσίου για 15 λεπτά και μετά στους 170 κελσίου για 50 λεπτά με 1 ώρα.
Μετά τα 40 λεπτά μπορούμε να ανοίξουμε την πόρτα του φούρνου για να δοκιμάσουμε αν έχει ψηθεί ή να το καλύψουμε με αλουμινόχαρτο αν πάρει γρήγορα χρώμα. Όταν βγάλουμε το κέικ καρότου από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει και χωρίζουμε σε 2-3 κομμάτια κατά μήκος.
Γλάσο:
Χτυπάμε όλα τα υλικά του γλάσου μέχρι αν γίνουν μια λεία κρέμα.
Απλώνουμε λίγο γλάσο ανάμεσα στα κομμάτια του κέικ καρότου και το υπόλοιπο το στολίζουμε από πάνω μαζί με κομμάτια μπισκότου και καρύδια!
Για περισσότερες συνταγές στο:
YouTube / Instagram Cooking Stories
& Instagram: o_cafenes_tou_giorgi