HerNews.gr
Ελλάδα

Πύργος: Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 37χρονος δολοφόνος της 11χρονης Βασιλικής

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 37χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της 11χρονης Βασιλικής.

Η διαδικασία της απολογίας του ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 14/6 και με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα Ηλείας θα οδηγηθεί στην φυλακή, όπως αναμενόταν, σύμφωνα με το ilialive.gr.

Ο δράστης μετά την απολογία του οδηγήθηκε και πάλι στα κρατητήρια της ΑΔ Ηλείας.

Δρακόντεια μέτρα στην απολογία του

Στο αστυνομικό μέγαρο της Ηλείας όπου κρατείται ο 37χρονος, μετέβη η ανακρίτρια, παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων. Τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ, περιπολικά και ακροβολισμένοι αστυνομικοί βρίσκονται γύρω από το ΑΤ. 

Στον 37χρονο έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα βιασμού ανηλίκου, αρπαγή ανηλίκου, οπλοχρησία και οπλοφορία.

Το χρονικό

Λίγο πριν τις 22.00 το βράδυ της περασμένης Κυριακής ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση στη σύντομη ζωή της 11χρονης. Τα λόγια του 37χρονου σοκάρουν. Υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι φοβήθηκε όταν άκουσε την ανιψιά του να λέει πως θα το πει στους γονείς της και άρχισε να την χτυπά μέχρι θανάτου με το κατσαβίδι.

«Ήταν ακόμα κάτω και άρχισα να την καρφώνω με το κατσαβίδι. Την κάρφωνα στον λαιμό, την πλάτη και στο πλάι και είδα ότι έβγαινε αίμα. Την τράβηξα από τα μαλλιά και την πήγα λίγο πιο πέρα και τότε αυτή έβγαλε ένα ήχο σαν “ωχ” και μετά δεν ξαναμίλησε. Μετά την πήγα πιο πέρα να την κρύψω, γιατί φοβήθηκα και την έκρυψα σε κάτι καλάμια και τη σκέπασα με ξερά χόρτα».

Μετά την αποτρόπαια πράξη του, ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος πήγε στο χωριό Αρετή στο σπίτι της μητέρας του που βρισκόταν η γυναίκα και τα παιδιά του. Τους είπε ότι ήταν κουρασμένος και απλά πήγε για ύπνο.

Ο 37χρονος παραμένει κρατούμενος στην αστυνομική διεύθυνση Ηλείας, αμετανόητος. Την Παρασκευή θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί.

«Μακάρι να τον είχαν βάλει μέσα»

Η σύζυγος του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου, που είναι παιδική φίλη της μητέρας της 11χρονης, μίλησε στο LIVE NEWS και περιέγραψε τη στιγμή που είδε τον 37χρονο μετά την άγρια δολοφονία στην Ηλεία και τη σύλληψή του.

«Ήρθε στο σπίτι και πήγε και κοιμήθηκε», λέει χαρακτηριστικά η γυναίκα.

Αναφερόμενη στην καταδίκη του για βιασμό ανηλίκου το 2017 ανέφερε:

«Για το 2017 το ήξερα αλλά ήταν λάθος μου που δεν το πίστεψα. Κανένας δεν το πίστεψε. Τον δικάσανε αλλά τον αφήσανε ελεύθερο και δεν το πίστεψα. Μακάρι να τον είχαν βάλει μέσα, και να γλίτωνε η Βασιλική. Και εγώ δεν θα είχε 5 παιδιά μαζί του, δεν θα είχαν ένα πατέρα δολοφόνο. Όλοι με κρίνουν και με βρίζουν γιατί πιστεύουν πως δεν θα μίλαγα; Την Ιουλία πάντα θα την αγαπάω. Εμείς τσακωνόμασταν αλλά στα παιδιά του ήταν πολύ καλός».

Η οργή που επικρατεί για το φρικτό και αποτρόπαιο έγκλημα είναι μεγάλη, καθώς λίγες ώρες μετά την κηδεία του 11χρονου παιδιού, άγνωστοι έβαλαν φωτιά στο λυόμενο σπίτι στο οποίο διέμενε με τη σύζυγό του και τα παιδιά τους. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κοκτέιλ βροχής και σκόνης στην Αθήνα: Πως θα είναι το επόμενο 48ωρο

Her News b

Σε λειτουργία η 24ωρη τηλεφωνική γραμμή 10201 για την προστασία των ανηλίκων

HerNews ka

Σάκης Αρναούτογλου: Μια “πολύ πρώτη γενική πρόβλεψη” για τον χειμώνα

Her News b