Η Ρένα Βλαχοπούλου υπήρξε σπουδαία ηθοποιός και άφησε το στίγμα της στην υποκριτική, που παραμένει ζωντανό μέχρι σήμερα.
Ήταν πολύ σοβαρή και επαγγελματίας, όπως σοβαροί γενικά είναι οι κωμικοί ηθοποιοί στη ζωή τους. Έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα το 2004.
Μια ανεπανάληπτη κωμικός, ταλαντούχα σόουγουμαν και εξαιρετική τραγουδίστρια, η Ρένα Βλαχοπούλου γεννήθηκε το 1923 στην Κέρκυρα και σπούδασε στο Ωδείο του Δραματικού Συλλόγου της γένετειράς της, όπου έκανε και τις πρώτες της εμφανίσεις.
“Η Παριζιάνα”, “Μια Ελληνίδα στο χαρέμι”, “Μια τρελή τρελή σαραντάρα”, “Ρένα να η ευκαιρία” και “Ρένα τα ρέστα σου” είναι μερικές από τις ελληνικές ταινίες που αγαπήσαμε! Στους περισσότερους ρόλους κράτησε το μικρό της όνομα…
Η πρώτη εμφάνιση της Ρένας Βλαχοπούλου στο θέατρο ως ηθοποιού και όχι ως τραγουδίστριας έγινε το καλοκαίρι του 1954 στο θέατρο της Σοφίας Βέμπο, στην επιθεώρηση «Σουσουράδα» με το νούμερο «Άλα πασά μου, κάνε μου τέτοια». Μαζί με τον σπουδαίο Νίκο Σταυρίδη.
View this post on Instagram
Η Ρένα Βλαχοπούλου αναφέρθηκε αργότερα στην παρθενική της εμφάνιση στο θέατρο:
«Ντρεπόμουν να βγω στη σκηνή με νούμερο. Δεν είχα σκεφτεί ποτέ ότι θα γίνω ηθοποιός. Απλώς έτυχε να με δουν. Πίστεψαν από την αρχή ότι ήμουν καλή. Εγώ δεν το πίστευα. Ρε συ, Μίμη, τι να σου πω! Φοβάμαι ότι δεν θα τα καταφέρω, λέω στον Τραϊφόρο. Ο κόσμος χειροκροτούσε να βγω στη σκηνή. Εγώ δεν έβγαινα. Ξαφνικά με πιάνει ο Τραϊφόρος και με σπρώχνει στη σκηνή. Βγήκα, το νούμερο χάλασε κόσμο. Στη συνέχεια μου έδωσαν κι άλλα νούμερα και καθιερώθηκα ως ηθοποιός».
Οι ατάκες της Ρένας Βλαχοπούλου ήταν αξεπέραστες, το χιούμορ της πηγαίο, ήταν μια γυναίκα ανεξάντλητη. Έκανε τρεις γάμους αλλά κανένα παιδί. Έζησε μια ζωή γεμάτη κι όπως έλεγαν, έχοντας συνάψει σχέσεις με τους ωραιότερους άντρες της Αθήνας.
Η Ρένα Βλαχοπούλου τιμήθηκε με το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικα, Δημήτρης Ψαθάς. Η «κόμισσα της Κέρκυρας» πέθανε στις 29 Ιουλίου 2004 από ανακοπή καρδιάς.