Ποιό είναι αυτό το τόσο ισχυρό κίνητρο, που μπορεί να κάνει μία μητέρα αδίστακτη; Η γνωστή Κλινική Ψυχολογός Άννα Κανδαράκη αναλύει το προφίλ της Ρούλας Πισπιρίγκου, που κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας
Αντιμέτωπη με το απόλυτο σκοτάδι της ανθρώπινης ψυχής έχει φέρει την ελληνική κοινωνία η Ρούλα Πισπιρίγκου, που επί δύο μήνες έπαιζε το «δράμα» της στο πλαίσιο ενός δαιμόνιου σεναρίου θρίλερ, το οποίο έχει καθηλώσει τη χώρα.
Η 33χρονη μητέρα που κρατείται σιωπηλή στη ΓΑΔΑ, για να απολογηθεί την Δευτέρα, κατηγορείται για τον μαρτυρικό θάνατο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, με την κοινή γνώμη να πληροφορείται σοκαρισμένη όλα τα συγκλονιστικά στοιχεία της υπόθεσης.
Προβληματίζεται και διερωτάται: πώς μία μάνα φτάνει στη δολοφονία του παιδιού της; Ποιό είναι αυτό το τόσο ισχυρό κίνητρο, που την κάνει αδίστακτη; Τόσο αδίστακτη, που να έχει επιχειρήσει άλλες εννέα φορές, να χορηγήσει δόση θανάτου στο κοριτσάκι της;
«Χρησιμοποιούσε το παιδί για να πετύχει τον οποιοδήποτε σκοπό της», τονίζει στο Vradini.gr, η γνωστή Κλινική ψυχολόγος Άννα Κανδαράκη, σκιαγραφώντας το προφίλ της Ρούλας Πισπιρίγκου:
Αδίστακτη, μία γυναίκα που δεν χαρακτηρίζεται από το κορυφαίο συναισθηματικό δέσιμο της μητέρας με το παιδί της. Για τη Ρούλα το παιδί ήταν το «εργαλείο» της. Η λέξη – «κλειδί» στην περίπτωσή της είναι ο «χειρισμός».
Οι ίδιες οι λέξεις που χρησιμοποιεί αυτούς τους μήνες, κατά τους οποίους η υπόθεση «τρέχει», είναι ενδεικτικές της ψυχρότητάς της, μίας ψυχρότητας που δεν συνάδει με το γνωστό προφίλ μίας μητέρας, σημειώνει η κυρία Κανδαράκη. Λέξεις, όπως «περιστατικό», «κατέληξε», χτυπούσαν «καμπανάκια» για την ενοχή της 33χρονης, δείχνοντας την έλλειψη συναισθήματος απέναντι στο συγκλονιστικό γεγονός του θανάτου του παιδιού της.
Όπως εξηγεί η κυρία Κανδαράκη:
«Το πένθος είναι μία προσωπική υπόθεση και ειδικά όταν πρόκειται για μία τόσο σοβαρή απώλεια- κανείς δεν ξέρει πως θα τη βιώσει. Στην περίπτωση της Ρούλας Πισπιρίγκου, ωστόσο, βλέπουμε μία μητρική απάθεια. Κάποιες λέξεις της χτυπήσαν πολλά καμπανάκια, όπως το «κατέληξε» και το «περιστατικό», λέξεις που σχεδόν ποτέ δεν συναντάμε όταν μια μητέρα μιλά για το παιδί της, είτε νεκρό, είτε ζωντανό», επισημαίνει η ίδια»
Διαβάστε περισσότερα στη Vradini.gr