Ψάχνετε για μια φρέσκια και εύκολη συνταγή σαλάτας για τον ζεστό καιρό; Λατρεύουμε αυτή τη σαλάτα με χαλούμι και κουσκούς για μια απλή ιδέα μεσημεριανού γεύματος.
Είναι έτοιμο σε μόλις 25 λεπτά και συνδυάζεται τέλεια με χαλούμι, σουλτανίνα, μαϊντανό, μαύρες ελιές, παντζάρι και τραγανούς κολοκυθόσπορους. Επιπλέον, “σβήνει” με μια βινεγκρέτ μουστάρδας για να προσθέσει μια υπέροχη αίσθηση οξύτητας στο πιάτο.
Αυτή η σαλάτα σερβίρεται τέλεια με ένα παγωμένο ποτήρι λευκό κρασί, αν ψάχνετε για ένα συνδυασμό ποτών.
Υλικά
- 100 γρ κουσκούς
- 125 γρ χαλούμι
- 1 κ.σ ελαιόλαδο
- 25 γρ σουλτανίνες ή σταφίδες
- Μεγάλη χούφτα μαϊντανός, χοντροκομμένος
- 15 γρ σπόροι κολοκύθας (προεραιτικά)
- 15 γρ μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση
- 125 γρ παντζάρι μαγειρεμένο, χοντροκομμένο
Για το dressing:
- 1/2 κ.γ. μουστάρδα
- 1 1/2 κ.γ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. λευκό ξύδι
- 1/4 -½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα υλικά του dressing σε ένα μικρό μπολ με λίγο αλατοπίπερο και αφήνουμε στην άκρη. Στη συνέχεια, αδειάστε το κουσκούς σε ένα μέτριο μπολ και απλώς καλύψτε με βρασμένο νερό από τον βραστήρα. Σκεπάζουμε το μπολ με ένα πιάτο ή μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά.
- Κόβουμε το χαλούμι σε φέτες πάχους 3-5 χιλιοστών και αλείφουμε με λάδι. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζουμε το χαλούμι για 3-4 λεπτά ανά πλευρά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Ανακατέψτε το κουσκούς με ένα πιρούνι, σπάζοντας τυχόν σβώλους. Προσθέτουμε το dressing τις σουλτανίνες/σταφίδες, τον μαϊντανό, τους κολοκυθόσπορους, τις ελιές, το παντζάρι και το χαλούμι. Ελέγξτε τα καρυκεύματα και σερβίρετε.
Ανά μερίδα:
- Θερμίδες: 607
- Πρωτεΐνη: 26 γρ
- Ολικό λίπος: 31 γρ
- Κορεσμένα: 13 γρ
- Υδατάνθρακες: 55 γρ
- Ολικά σάκχαρα: 17 γρ
- Φυτικές ίνες: 5 γρ