HerNews.gr
Beauty

«Σάντουιτς ρετινόλης»: Ποια τα οφέλη του στο δέρμα & πως να το δοκιμάσετε

Skincare άνω των 30:

Ενώ φαίνεται η ρετινόλη να είναι η απάντηση σε όλα σχεδόν τα δεινά περιποίησης του δέρματος – από την ακμή έως τις λεπτές γραμμές – για πολλούς, προκαλεί επίσης φόβο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, για κάθε απόψη σχετικά με το συστατικό που προσφέρει αψεγάδιαστο δέρμα και λαμπερή επιδερμίδα, υπάρχει μια άλλη για αυτό που προκαλεί ξηρότητα, ερεθισμούς ή χειρότερα.

Έτσι μας κέντρισε αμέσως το ενδιαφέρον όταν ακούσαμε για το «σάντουιτς με ρετινόλη», μια τεχνική που λέγεται ότι αμβλύνει τις παρενέργειες της ρετινόλης ενώ εξακολουθεί να προσφέρει τα οφέλη της.Τι είναι η ρετινόλη;

Πριν αναλύσουμε τη μέθοδο σάντουιτς ρετινόλης, είναι σημαντικό να καταλάβουμε τι είναι η ρετινόλη και τι κάνει στο δέρμα μας. Η ρετινόλη είναι ένα παράγωγο της βιταμίνης Α που χρησιμοποιείται συνήθως σε προϊόντα περιποίησης για την αντιμετώπιση των σημαδιών γήρανσης του δέρματος, τις λείες γραμμές και τις ρυτίδες, τον αποχρωματισμό, τη φωτεινότητα της επιδερμίδας, τη βελτίωση της υφής και των πόρων του δέρματος και τη θεραπεία της ακμής. Η ρετινόλη ενισχύει την κυκλοφορία και την ελαστικότητα με την πάροδο του χρόνου ενθαρρύνοντας τον κύκλο εργασιών και την ανανέωση των κυττάρων του δέρματος… Όχι μόνο προστατεύει από την διάσπαση του κολλαγόνου, αλλά διεγείρει επίσης την παραγωγή κολλαγόνου και υαλουρονικού οξέος.

Τι είναι το “σάντουιτς ρετινόλης;”

Ένα “σάντουιτς ρετινόλης” είναι όταν εφαρμόζετε ένα στρώμα ρετινόλης ανάμεσα σε δύο ενυδατικές κρέμες – όπως ένα σάντουιτς – ως μέθοδος ρυθμιστικού διαλύματος για να ελαχιστοποιήσετε τον ερεθισμό μειώνοντας την απορρόφηση. Για αυτόν τον λόγο, μπορεί να είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για άτομα με ευαίσθητο δέρμα ή για εκείνους που δυσκολεύονται να ανεχτούν τη ρετινόλη ή τα ρετινοειδή προϊόντα.

Τα οφέλη

Ελαχιστοποιώντας την επαφή με το δέρμα, το “σάντουιτς ρετινόλης” μειώνει αποτελεσματικά τον ερεθισμό που σχετίζεται με τη χρήση της. Αυτή η τεχνική βοηθά επίσης στην ενυδάτωση του δέρματος, ελέγχει την απορρόφηση της ρετινόλης και επιτρέπει την προσαρμογή της συγκέντρωσης ρετινόλης και της συχνότητας χρήσης.Skin EssencesΠώς να το δοκιμάσετε

Η μέθοδος “σάντουιτς ρετινόλης” είναι ένας ευέλικτος τρόπος για να ενσωματώσετε τη ρετινόλη στο πρόγραμμα περιποίησης της επιδερμίδας σας.Η ενσωμάτωση αυτής της τεχνικής στη ρουτίνα σας είναι απλή, ωστόσο μπορεί να αισθάνεται πίσω από αυτό που έχετε συνηθίσει.

  1. Καθαρίστε το δέρμα
  2. Εφαρμόστε ενυδατική κρέμα
  3. Εφαρμόστε ρετινόλη
  4. Εφαρμόστε περισσότερη ενυδατική κρέμα

Συνίσταται ακόμα να διατηρείτε τη χρήση ρετινόλης για βραδινές ρουτίνες για τον μετριασμό της ευαισθησίας στο ηλιακό φως (καθώς το δέρμα μπορεί να είναι πιο ευαίσθητο σε κάψιμο ή ερυθρότητα) και να φοράτε αντηλιακό κατά τη διάρκεια της ημέρας για να υποστηρίξετε τη συνολική υγεία του δέρματός σας.

Μια τελευταία συμβουλή είναι να ξεκινήσετε ενσωματώνοντας ρετινόλη δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα, αυξάνοντας σταδιακά τη συχνότητα καθώς το δέρμα σας εγκλιματίζεται. Να παραμένετε πάντα προσεκτικοί στην ανταπόκριση του δέρματός σας και προσαρμόστε το σχήμα σας ανάλογα για βέλτιστα αποτελέσματα.

Πως να χρησιμοποιήσετε τη ρετινόλη στο σώμα σας σαν δερματολόγος

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Blake Lively: Το mimimal manicure της θα είναι το trend της σεζόν!

HerNewskl

Lily James: Έκανε το πιο chic manicure που έχουμε δει τον τελευταίο καιρό!

HerNewskl

Jennifer Lopez: Yιοθέτησε την τάση των ombre lips!

HerNewskl