HerNews.gr
Beauty

Skincare rewiliding: Επανάφερε το μικροβίωμα της επιδερμίδας σου

Skincare rewiliding: Επανάφερε το μικροβίωμα της επιδερμίδας σου

Ψάχνεις να βρεις το skincare προϊόν που θα βελτιώσει την υφή της επιδερμίδας σου σε σύντομο χρονικό διάστημα και θα επαναφέρει στην πρότερη του κατάστση; 

skincare

 Η αλήθεια είναι πως ενδέχεται να επιβαρύνεις το δέρμα σου αν χρησιμοποιείς πολλά skincare προϊόντα και να του δημιουργείς ευαισθησία. Κυρίως μετά την καραντίνα και της συνεχούς χρήσης μάσκας, η επιδερμίδα σου έχει επιβαρυνθεί.  

 Πλέον η νέα skincare τάση ακούει στο όνομα “rewilding” και επιτάσσει να κλείσεις για λίγο το skincare ψυγείο σου. Η πρωταρχική σου προτεραιότητα είναι να προστατεύσεις το μικροβίωμα του δέρματος σου. Τι είναι όμως το μικροβίωμα; Αφορα ένα σύστημα μικροργανισμών, το οποίο λειτουργεί ως φυσική άμυνα για να προστατεύσεις τη στοιβάδα του δέρματος σου.

Πολλές φορές η μεγάλη ποσότητα face cleansing, ενυδατικής κρέμας και serum εξαφανίζει το μικροβίωμα του δέρματος σου.   

 Η επιδερμίδα σου είναι φτιαγμένη για να αντιμετωπίζει εξωγενείς παράγοντες, όπως είναι η ρύπανση.  Σύμφωνα με την skincare τάση “rewilding” πρέπει να αλλάξεις κάποιες από τις skincare συνηθειές σου. Άφησε το δέρμα σου να δράσει μόνο του, επιτρέποντας στα προϊόντα να λειτουργήσουν βοηθητικά.

Skincare rewiliding: Επανάφερε το μικροβίωμα της επιδερμίδας σου

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνεις είναι να μην πλένεις το πρόσωπο σου με καθαριστικό πάνω από δύο φορε΄ς την ημέρα για να αφήσεις τον οργανισμό σου να εκκρίνει τα φυσικά του έλαια που παράγει.  

 Όσο για την επιλογή των skincare προϊόντων, προτίμησε τα προβιοτικά, που μπορείς να τα καταναλώνεις και σε καθημερινή βάση. Μην ξεχνάς πως τα προβιοτικά είναι τα βακτήρια εκείνα που έχει ανάγκη το δέρμα σου και σε βοηθούν στην ανάπλαση του δέρματος και στην αντιμετώπιση των “κακών” βακτηρίων.  

Skincare: Βρήκαμε το συστατικό που ειναι πιο ισχυρό από το σαλικυλικό οξύ

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Scandi Beauty: Τα μυστικά ομορφιάς των Σκανδιναβών που ορκίζονται στον μινιμαλισμό!

HerNewskl

Πώς θα περιορίσετε τη λιπαρότητα στο δέρμα σας στη ζώνη Τ;

HerNewskl

Δέσποινα Καμπούρη: Έκανε το Yves Klein μανικιούρ!

HerNewskl