HerNews.gr
Beauty

Skincare: Βρήκαμε το συστατικό που ειναι πιο ισχυρό από το σαλικυλικό οξύ

Skincare: Πώς θα αλλάξετε τη ρουτίνα σας μετά τις διακοπές σας;

Η αποτελεσματικότητα του αζελαϊκού οξέος έχει κάνει το συστατικό αυτό να αποτελεί πολύτιμο εργαλείο στην αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων του δέρματος.

Skincare: Οι συνδυασμοί συστατικών που πρέπει να αποφύγετε το φθινόπωρο

Από τη μικρή ακμή έως τις κηλίδες, από το ροδόχρου ακμή μέχρι την υπερμελάνωση, το αζελαϊκό οξύ προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση για πολλά προβλήματα δερματικής φύσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αζελαϊκό οξύ συνδυάζεται ευχάριστα και ασφαλώς με άλλα ενεργά συστατικά, ενισχύοντας τη δράση τους. Είναι συχνός συνδυασμός με τα οξέα, όπως το σαλικυλικό οξύ και το γλυκολικό οξύ, καθώς και με το ρετινοϊκό οξύ ή ακόμη και με τη βιταμίνη C, που επίσης παρουσιάζουν αντιμικροβιακή και αντιφλεγμονώδη δράση στο δέρμα.

Skincare: Βρήκαμε το συστατικό που ειναι πιο ισχυρό από το σαλικυλικό οξύ

Ενώ οι δοκιμές που έχουν πραγματοποιηθεί αναδεικνύουν τα πολλά οφέλη του αζελαϊκού οξέος, σημαντικό είναι να σημειώσουμε πως κάθε δέρμα είναι μοναδικό. Πριν αποφασίσεις να ενσωματώσεις το αζελαϊκό οξύ στην καθημερινή σου ρουτίνα ομορφιάς, συμβουλεύσου τον δερματολόγο σου για τις κατάλληλες συγκεντρώσεις και την κατάλληλη χρήση σε σχέση με τις ατέλειες που επιθυμείς να αντιμετωπίσεις.

Είναι λογικό να συνδυάσεις το αζελαϊκό οξύ με άλλα οξέα που έχουν απολεπιστικές ιδιότητες όπως το γλυκολικό οξύ, το γαλακτικό οξύ (AHA) ή το σαλικυλικό οξύ (BHA). Αυτός ο συνδυασμός μπορεί να βελτιώσει ορατά την υφή του δέρματος και να αντιμετωπίσει το υπερβολικό σμήγμα και τους φραγμένους πόρους.

Skincare άνω των 30:

Ωστόσο, όταν συνδυάζεις διάφορα οξέα, είναι σημαντικό να είσαι προσεκτικός με τη δοσολογία και τη συχνότητα χρήσης. Η συχνή και υπερβολική χρήση οξέων με απολεπιστικές ιδιότητες μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα, ερεθισμό ή ακόμη και φλογώδη αντίδραση στο δέρμα.

Όσον αφορά στη δοσολογία, είναι προτιμότερο να επιλέξεις μια φόρμουλα που περιέχει περίπου 5 έως 10% αζελαϊκού οξέος. Η απαρχή της χρήσης μπορεί να προκαλέσει μικρή ερυθρότητα ή ελαφρύ καψίματα στο δέρμα. Για να αντιμετωπίσεις αυτήν την αντίδραση, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια κρέμα βαθιάς ενυδάτωσης.

Σακούλες στα μάτια: 6 τρόποι να τις αντιμετωπίσετε!

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Drop Nails: Βρήκαμε την πιο δροσερή τάση του καλοκαιριού!

HerNewskl

Πάμελα Άντερσον: Φοράει και πάλι μακιγιάζ μετά από μήνες για να προωθήσει καλλυντικά

HerNews ka

Lipgloss nails: Θα αντικαταστησουν τελικά τα glazed donut της Hailey Bieber;

HerNewskl