Πατάτες σκορδαλιά ή αλλιώς πατατοσκορδαλιά… Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή απο τον αγαπημένο μας Μιχάλης Ζάχαρης – Executive Chef – , ο οποίος σας παραθέτει, όπως κάθε φορά και μερικά tips, ώστε να απογειώσετε το σαρακοστιανό ορεκτικό. Καλή απόλαυση!
Υλικά
- 6-7 μέτριες πατάτες
- 3-4 σκελίδες σκόρδο
- 100 ml ελαιόλαδο
- 100 ml ηλιέλαιο
- 1 χυμό λεμόνι
- 2 σφηνάκια λευκό ξύδι
- 100 ml νερό από το βράσιμο της πατάτας
- Αλάτι και πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
Πλένουμε και βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και όσο είναι ζεστές τις βάζουμε στο μίξερ με το εξάρτημα φτερό ή με τον αυγοδάρτη, σε μέτρια ταχύτητα.
Προσθέτουμε σιγά σιγά τα λάδια τον χυμό λεμόνι,τo ξύδι και τα καρυκεύματα.
Ελέγχουμε την ρευστότητα με το νερό που έχουμε κρατήσει από το βράσιμο.
Η σκορδαλιά είναι έτοιμη όταν είναι λεία κ παχύρευστη.
Tip 1: Σημαντικό να γίνει η διαδικασία όσο η πατάτες είναι ακόμα ζεστές.
Tip 2: Μπορούμε να προσθέσουμε αν θέλουμε μυρωδικά της αρεσκείας μας πχ
σχοινόπρασο, δυόσμο, ξύσμα εσπεριδοειδών.
Tip 3: Για ακόμα πιο έντονη και δυνατή γεύση βάζουμε λίγο ζωμό μπακαλιάρου αντί για τον σκέτο ζωμό πατάτας.
Μιχαήλ Ζάχαρης – Chef “Omikron Meze”