HerNews.gr
Συνταγές

Σκορδαλιά με πατάτες: Η πιο νόστιμη συνταγή

Πατάτες σκορδαλιά ή αλλιώς πατατοσκορδαλιά… Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή απο τον αγαπημένο μας Μιχάλης Ζάχαρης – Executive Chef – , ο οποίος σας παραθέτει, όπως κάθε φορά και μερικά tips, ώστε να απογειώσετε το σαρακοστιανό ορεκτικό. Καλή απόλαυση!

Υλικά

  • 6-7 μέτριες πατάτες
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml ηλιέλαιο
  • 1 χυμό λεμόνι
  • 2 σφηνάκια λευκό ξύδι
  • 100 ml νερό από το βράσιμο της πατάτας
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
Πλένουμε και βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και όσο είναι ζεστές τις βάζουμε στο μίξερ με το εξάρτημα φτερό ή με τον αυγοδάρτη, σε μέτρια ταχύτητα.

Προσθέτουμε σιγά σιγά τα λάδια τον χυμό λεμόνι,τo ξύδι και τα καρυκεύματα.
Ελέγχουμε την ρευστότητα με το νερό που έχουμε κρατήσει από το βράσιμο.
Η σκορδαλιά είναι έτοιμη όταν είναι λεία κ παχύρευστη.

Tip 1: Σημαντικό να γίνει η διαδικασία όσο η πατάτες είναι ακόμα ζεστές.
Tip 2: Μπορούμε να προσθέσουμε αν θέλουμε μυρωδικά της αρεσκείας μας πχ
σχοινόπρασο, δυόσμο, ξύσμα εσπεριδοειδών.
Tip 3: Για ακόμα πιο έντονη και δυνατή γεύση βάζουμε λίγο ζωμό μπακαλιάρου αντί για τον σκέτο ζωμό πατάτας.

 

Μιχαήλ Ζάχαρης – Chef “Omikron Meze” 

Facebook:https://www.facebook.com/michel.zach.3

Instagram:https://www.instagram.com/michael_zacharis/

Νεότερα Άρθρα

Μακαρόνια: Ο σωστός τρόπος να τα βράσεις

Her News b

Η ιστορία της χωριάτικης σαλάτας

georgegsp

Vegan συνταγή της εβδομάδας: Κολοκυθοανθοί στον φούρνο με ρύζι και μυρωδικά

georgegsp