HerNews.gr
Pets

Σκύλος: Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για την βόλτα στην βροχή

dog

Βρέχει ! Μπορεί ο σκύλος μας να πραγματοποιήσει τη βόλτα του όταν ο καιρός είναι βροχερός ; Η απάντηση είναι “Φυσικά” !

Ας δούμε όμως τι μπορούμε να κάνουμε για να γίνουν οι βόλτες στη βροχή πιο απολαυστικές αλλά και ασφαλείς χωρίς να κινδυνέψουμε εμείς και ο σκύλος μας:

dog

Χρησιμοποιήστε κατάλληλο εξοπλισμό

Με τον κατάλληλο εξοπλισμό θα είναι ευκολότερη η βόλτα στη βροχή, οπότε χρειάζεστε αδιάβροχο, γαλότσες και μια ομπρέλα εάν δεν φυσάει!  Όσον αφορά τον σκύλο σας, εάν είναι εξοικειωμένος με τον ρουχισμό, τότε ένα αδιάβροχο θα ήταν ότι πρέπει και για εκείνον. Διαλέξτε ένα με αντανακλαστικές λωρίδες για να είναι ορατός στο σκοτάδι. Επίσης τα αντανακλαστικά κολάρα και οι οδηγοί είναι μια καλή λύση για τις σκοτεινές βροχερές νύχτες.

Επιλέξτε μία ασφαλή αλλά γνωστή διαδρομή

Αν είναι δυνατόν, βγείτε βόλτα στις ίδιες περιοχές που συχνάζετε αλλά σε σημεία του πεζοδρομίου που είναι προστατευμένα από διερχόμενα αυτοκίνητα που θα βρέξουν ή και θα τρομάξουν το σκυλάκι σας. Αν επιλέξετε το πάρκο, τότε βεβαιωθείτε ότι δεν θα τον λύσετε καθώς οι κίνδυνοι είναι πολλοί και το καθάρισμα δύσκολο. 

Στεγνώστε καλά τον σκύλο σας

Είναι πραγματικά σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας έχει στεγνώσει καλά όταν επιστρέψετε από την βόλτα. Σκουπίστε τον με μια πετσέτα και εάν δείτε ότι αυτό δεν φτάνει χρησιμοποιήστε πιστολάκι σε χαμηλή θερμοκρασία και μακριά από την γούνα του μικρού σας φίλου. 

Μην επιμένετε..

Μην επιμένετε να πάτε με το ζόρι βόλτα σκύλους που δεν τους αρέσει η βροχή ,φοβούνται ή πάσχουν από κροτοφοβία !

dog

3 θετικά της βόλτας στην βροχή

1. Εξοικείωση με το  νερό και τις διαφορετικές συνθήκες

Ο σκύλος που πηγαίνει βόλτα και με το βροχερό καιρό εξοικειώνεται τόσο με τη βροχή όσο και με τις διαφορετικές συνθήκες που επικρατούν εκείνες τις μέρες.
Επομένως μαζεύει περισσότερες εμπειρίες και μαθαίνει να ανταπεξέρχεται καλύτερα,να μη φοβάται τους νέους ήχους και τις καταστάσεις και παράλληλα αποκτά μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

2. Όξυνση της όσφρησης κατά τη βροχή

Η μυρωδιά είναι μια κυρίαρχη αίσθηση για το σκύλο και είναι 100.000 φορές μεγαλύτερη από την ανθρώπινη σύμφωνα με τους επιστήμονες.Κατά τη διάρκεια της βροχής απελευθερώνονται ένα σωρό μυρωδιές. Eιδικά αν βρισκόμαστε στην εξοχή ή στο πάρκο , ο σκύλος συλλαμβάνει τις μυρωδιές με πολύ πιο έντονο τρόπο. Όπως είναι γνωστό οι σκύλοι λατρεύουν ν’ ανακαλύπτουν τις μυρωδιές.

3. Σχετική ελευθερία

Είναι πιο πιθανό να βρείτε ελεύθερο το πάρκο ,εκεί όπου συνήθως έχει κόσμο ή και άλλους σκύλους και μπορείτε να κάνετε τη βόλτα σας πιο ήρεμα .

Νεότερα Άρθρα

Γιατί είναι επικίνδυνο να αφήνεις τον σκύλο σου στο αυτοκίνητο

Her News

Οι πιο διάσημες γάτες σε όλη την ιστορία

Her News

Σκύλος ή γάτα: Ποιο κατοικίδιο σου ταιριάζει;

Her News b