HerNews.gr
Συνεντεύξεις

Σοφία Αλατζά: Η «Βασίλισσα της μπάλας» μιλά για τον… μεγάλο της έρωτα

Η αθλητικογράφος και παρουσιάστρια του MEGA, Σοφία Αλατζά μιλά στο HerNews για τη μεγάλη της αγάπη, το ποδόσφαιρο, την επιλογή της να ασχοληθεί με το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και το πώς επιβιώνει σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο.

Σοφία, πως προέκυψε για εσένα η δημοσιογραφία;

Η έρευνα για πληροφορίες και η αναζήτηση της αλήθειας με απασχολούσαν από μικρή ηλικία. Η δημοσιογραφία είναι γεμάτη από συναρπαστικές στιγμές. Έχει τόσες εναλλαγές, που είναι αδύνατο να βαρεθείς. 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, 365 μέρες το χρόνο, κυριολεκτικά.

Ποια είναι η σχέση σου με τον αθλητισμό;

Από μικρή ηλικία έκανα ρυθμική γυμναστική, αλλά ασχολήθηκα κυρίως με το βόλεϊ! Έπαιζα για 8 χρόνια βόλεϊ στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, στη Θεσσαλονίκη, απ’ όπου κατάγομαι. Πάντα ήθελα να ξεκινήσω ποδόσφαιρο σε γυναικεία ομάδα, αλλά λόγω δουλειάς ήταν δύσκολο με τα ωράρια. Ελπίζω να τα καταφέρω… Ή μήπως άργησα;

«Νιωθω περήφανη που είμαι Θεσσαλονικιά!»

Είσαι γέννημα – θρέμμα Θεσσαλονικιά. Μίλα μας λίγο για την πόλη σου.

Η πόλη των ονείρων! Όσοι την έχουν επισκεφθεί δηλώνουν «ερωτευμένοι». Ο περίπατος στην παραλιακή με θέα τον Λευκό Πύργο, τα γραφικά στενά που κρύβουν «θησαυρούς», τα Λαδάδικα, τα Κάστρα, το φαγητό, μα πάνω απ’ όλα οι άνθρωποι της πόλης, που είναι πάντα φιλόξενοι, χαμογελαστοί και τόσο «ανοιχτοί».
Νιώθω περήφανη που είμαι Θεσσαλονικιά!

«το ποδοσφαιρο ηταν Κεραυνοβόλος έρωτας!»

Σοφία, ασχολείσαι με το αθλητικό ρεπορτάζ. Γιατί το επέλεξες;

Μεγάλωσα σε ένα σπίτι που όλη μέρα η τηλεόραση έπαιζε ποδόσφαιρο ή αθλητικές εκπομπές. Μάλωνα με τον πατέρα μου, γιατί ήθελα να δω άλλα προγράμματα, πιο γυναικεία – ψυχαγωγικά.
Μου πρότεινε μια μέρα να με πάρει μαζί του στο γήπεδο, για να δούμε μαζί έναν αγώνα. Δεν είχα κάτι καλύτερο να κάνω και δέχτηκα. Αυτό ήταν! Κεραυνοβόλος έρωτας! Από τότε αποφάσισα να βάλω το ποδόσφαιρο στη ζωή μου και σε επαγγελματικό επίπεδο. Το ’πα και το ΄κανα!

Πως επιβιώνεις σε ανδροκρατούμενο χώρο;

Όσο περνούν τα χρόνια, αλλάζουν τα στερεότυπα. Το ποδόσφαιρο έχει πάψει να είναι αμιγώς ανδρικό άθλημα, έχει σπάσει αυτό το ταμπού. Από μικρή είχα άριστες σχέσεις με το άλλο φύλο, έπαιζα μπάλα στα διαλείμματα του σχολείου με τους συμμαθητές μου, ήμουν «αγοροκόριτσο» στα γούστα.
Μεγαλώνοντας έκανα και αρκετές καλές επαγγελματικές συνεργασίες.
Από τα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα, προσπάθησα να αποδείξω ότι μπορεί μια γυναίκα να επιβιώσει σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο και να κερδίσει τον σεβασμό, μέσα από τη σκληρή δουλειά και τον χαρακτήρα της.
Φυσικά, ακόμα το προσπαθώ καθημερινά. Δεν με απασχόλησε ποτέ το γεγονός ότι ο χώρος είναι ανδροκρατούμενος. Αντίθετα, μου δίνει μεγαλύτερο κίνητρο για να γίνομαι καλύτερη.

Ο αθλητισμός τι ρόλο παίζει στη ζωή σου;

Ο αθλητισμός ήταν πάντα κομμάτι της ζωής μου. Από μικρή ασχολήθηκα με τη ρυθμική γυμναστική, έκανα χορό, αλλά μετά με «κέρδισε» το βόλεϊ. Ήμουν για πολλά χρόνια αθλήτρια στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, στη Θεσσαλονίκη.

Τη φετινή τηλεοπτική σεζόν παίζεις.…«Super Μπάλα» στο MEGA με νέα σύνθεση. Πως κυλάει η ποδοσφαιρική χρονιά;

Όταν παίζεις μπάλα στο Mega το καλό, με Γιώργο Χελάκη και Μένιο Σακελλαρόπουλο στην επίθεση και coach τον Παναγιώτη Περπερίδη, το ματς είναι άχαστο! Κάθε Κυριακή στις 23:50 έχουμε το καθιερωμένο μας ραντεβού με τους τηλεθεατές!

Είμαστε μια ωραία ομάδα, που αγαπάει αυτό που κάνει και το απολαμβάνει. Βέβαια, βοηθάει και η φετινή ποδοσφαιρική χρονιά, που έχει μεγάλο ενδιαφέρον, γιατί δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι για κανέναν από τους «μεγάλους». Τα περισσότερα ματς είναι αμφίρροπα, με δυνατές μονομαχίες.

Σοφία, μίλησε μας για τους επόμενους στόχους σου;

Στόχος μου είναι να εξελίσσομαι και να βελτιώνομαι καθημερινά, τόσο επαγγελματικά, όσο και ως άνθρωπος. Κυρίως, θέλω να μαθαίνω από τα λάθη μου. Μου αρέσει να είμαι δημιουργική και να κάνω ωραίες – πρωτότυπες δουλειές και συνεργασίες.

Νεότερα Άρθρα

Μαρία Κορινθίου: «Είπαν ψέματα ότι πίνω φάρμακα για να χάσω κιλά»

Her News

Ορέστης Τζιόβας για τον εθισμό στα ναρκωτικά & το αλκοόλ: «Βγήκα πιο δυνατός, γιατί έδωσα μάχη για να επιστρέψω στην κανονικότητα»

HerNews ka

Ελένη Φουρέιρα: Το μπούλινγκ για την καταγωγή της και η εγκυμοσύνη – “Λαχταρώ να ανέβω στη σκηνή και να κατέβω για να αγκαλιάσω τον γιο μου”

Her News