HerNews.gr
Διεθνή

Σοκ στους λάτρεις του Shein: Βρέθηκαν επικίνδυνες τοξικές χημικές ουσίες σε προϊόντα

Τα παιδικά προϊόντα που πωλούνται από τον κολοσσό διαδικτυακών αγορών Shein, που ιδρύθηκε από την Κίνα, περιείχαν τοξικές ουσίες σε ποσότητες εκατοντάδες φορές πάνω από τα αποδεκτά επίπεδα, δήλωσε την Τρίτη 28 Μαΐου η κυβέρνηση της πρωτεύουσας της Νότιας Κορέας, Σεούλ.

Η Shein, με έδρα τη Σιγκαπούρη, έχει εκτοξευθεί σε δημοτικότητα σε όλο τον κόσμο τα τελευταία χρόνια, προσφέροντας μια τεράστια ποικιλία από μοντέρνα ρούχα και αξεσουάρ σε εκπληκτικά χαμηλές τιμές.

Αυτή η εκρηκτική ανάπτυξη οδήγησε επίσης σε αυξημένο έλεγχο των επιχειρηματικών πρακτικών και των προτύπων ασφαλείας, μεταξύ άλλων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Νότια Κορέα – όπου οι αρχές της Σεούλ πραγματοποιούν εβδομαδιαίες επιθεωρήσεις ειδών που πωλούνται από πλατφόρμες όπως οι Shein, Temu και AliExpress.

Στον τελευταίο γύρο, επέλεξαν οκτώ προϊόντα που πουλούσε η Shein, συμπεριλαμβανομένων παιδικών παπουτσιών, δερμάτινες τσάντες και ζώνης και βρήκαν πολλά να περιέχουν υψηλές ποσότητες φθαλικών ενώσεων – χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για να μαλακώσουν τα πλαστικά.

Ένα ζευγάρι παπούτσια περιείχε 428 φορές τα επιτρεπόμενα επίπεδα φθαλικών ενώσεων – τα υψηλότερα που έχουν παρατηρηθεί μέχρι στιγμής κατά τη διάρκεια των επιθεωρήσεων της Σεούλ – και τρεις σακούλες είχαν ποσότητες έως και 153 φορές υψηλότερες από το όριο, δήλωσε η κυβέρνηση της πόλης.

Οι φθαλικές ενώσεις χρησιμοποιούνται ευρέως για να μαλακώσουν το πλαστικό και βρίσκονται σε χιλιάδες προϊόντα, όπως δοχεία, προϊόντα ομορφιάς και παιχνίδια. Ωστόσο, είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες ότι προκαλούν ορμονικές διαταραχές και έχουν συνδεθεί με παχυσαρκία, καρδιακές παθήσεις, ορισμένους καρκίνους και προβλήματα γονιμότητας.Shein: Βρέθηκαν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες σε παιδικά προϊόντα και  αξεσουάρ που πωλούνταν στην πλατφόρμαΗ πρόσφατη έρευνα δεν είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτονται τοξικά χημικά στα προϊόντα της Shein, καθώς η Greenpeace διεξήγαγε παρόμοια δοκιμή το 2022.

Η ομάδα ακτιβιστών αγόρασε 42 είδη, συμπεριλαμβανομένων ενδυμάτων και υποδημάτων για άνδρες, γυναίκες, παιδιά και βρέφη, από ιστότοπους της Shein στην Αυστρία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Ελβετία και πέντε είδη από ένα αναδυόμενο κατάστημα στο Μόναχο της Γερμανίας.

Τα προϊόντα στάλθηκαν σε ανεξάρτητο εργαστήριο BUI για χημική ανάλυση. Στα ευρήματα βρέθηκαν πολύ υψηλά επίπεδα φθαλικών ενώσεων στα παπούτσια και φορμαλδεΰδης στο φόρεμα ενός κοριτσιού. Ακόμη χειρότερα, η έκθεση διαπιστώνει ότι η εταιρεία, παραβιάζει τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς της ΕΕ για τα χημικά και θέτει σε κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών και των εργαζομένων στους προμηθευτές που κατασκευάζουν τα προϊόντα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Threads: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τη νέα εφαρμογή που «σαρώνει»

HerNews ka

Viral διαφημιστική καμπάνια καταρρίπτει τα στερεότυπα για το σύνδρομο Down (ΒΙΝΤΕΟ)

HerNews ka

Τζάστιν Θερού: Ποιες είναι οι σχέσεις του με την Τζένιφερ Άνιστον;

Her News b