HerNews.gr
Διεθνή

Σοκάρει η Ρεμπέκα Βάρντι: «Με βίαζαν στα 12 και το έκρυβαν» – Κατηγορεί τους Ιεχωβάδες

H σύζυγος του ποδοσφαιριστή της Λέστερ Τζέιμι Βάρντι, Ρεμπέκα Βάρντι μίλησε σε ντοκιμαντέρ του Channel 4 για τα δύσκολα παιδικά χρόνια που έζησε ως μάρτυρας του Ιεχωβά. Η 41χρονη σήμερα Ρεμπέκα Βάρντι η οποία έχει αποκτήσει με τον σύζυγό της πέντε παιδιά, από τα 12 της χρόνια κακοποιούνταν σεξουαλικά και οι γονείς της το έκρυβαν.

Η ζωή της αλλά και της οικογένειάς της διέπονταν από «πρεσβυτέρους» που είχαν το δικαίωμα να ελέγχουν τα πάντα. Η επιρροή που ασκούσαν οι άνδρες αυτοί στους μάρτυρες ήταν τόσο εκφοβιστική που όταν η Ρεμπέκα είπε στη μητέρα της ότι την βίαζαν από τα 12, οι γονείς της το έκρυβαν από τον φόβο της ντροπής στην οικογένεια.

Η Ρεμπέκα Βάρντι είπε στη dailymail:

«Το αποκαλώ προσηλυτισμός. Οι άνθρωποι χειραγωγούνται, υφίστανται πλύση εγκεφάλου, πρόκειται για μια καταναγκαστική συμπεριφορά που μεταβιβάζεται από γενιά σε γενιά. Όταν είσαι μέσα σε όλο αυτό είναι πολύ δύσκολο να κααλάβεις πόσο ανήθικο είναι όλο αυτό. Πέρασα την παιδική μου ηλικία φοβισμένη, καθώς μου έλεγαν ότι θα πεθάνουμε στον Αρμαγεδδώνα αν δεν προσευχόμασταν αρκετά. Ένιωθα ότι έπρεπε να προσπαθώ συνεχώς για την τελειότητα, ώστε ο Θεός να μην θυμώσει μαζί μου».

Στο ντοκιμαντέρ, η Ρεμπέκα Βάρντι σε ρόλο δημοσιογράφου συνομιλεί με πρώην μάρτυρες και αποκαλύπτει:

«Οι μάρτυρες του Ιεχωβά αποκαλούν κάποιον που δεν είναι μάρτυρας “κοσμικό άτομο”. Εγώ είμαι το χειρότερο είδος κοσμικού ατόμου επειδή είχα το θάρρος – μαζί με όλους τους ανθρώπους που είχαν το θάρρος να μου μιλήσουν για το ντοκιμαντέρ μου – να μιλήσω εναντίον αυτής της θρησκείας και να πω ότι είναι επικίνδυνη».

«Ποτέ δεν ξέρεις τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες ενός σπιτιού μαρτύρων. Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο τραυματικό ήταν… Στο σχολείο μας έβγαζαν από την τάξη επειδή δεν μπορούσαμε να τραγουδήσουμε τους ύμνους ή να είμαστε παρόντες σε οποιαδήποτε αναφορά στη θρησκεία, στις χριστιανικές πεποιθήσεις. Αν ήταν τα γενέθλια κάποιου και όλοι τραγουδούσαν το “Happy Birthday to You”, έπρεπε να φύγουμε. Ήταν ταπεινωτικό. Εξευτελιστικό. Η οικογενειακή ζωή ήταν επίσης ένα ναρκοπέδιο»

«Όταν μου ήρθε περίοδος τρομοκρατήθηκα και έκρυβα τα εσώρουχά μου. Νόμιζα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με μένα, ότι ήμουν αηδιαστική, ότι είχα κάνει κάτι κακό».

Στην ηλικία των 11 ετών η οικογένειά της ήταν υπό τον πλήρη έλεγχο των γερόντων. Η μητέρα της εγκατέλειψε ξαφνικά την κοινότητα των μαρτύρων του Ιεχωβά στην πόλη τους, το Νόργουιτς, παίρνοντας τη Ρεμπέκα για να ζήσει στο Ρέντινγκ και στη συνέχεια στο Οξφορντσάιρ.

Όταν πήγαν να ζήσουν στο Οξφορντσάιρ, η Ρεμπέκα κακοποιούνταν επί τρία χρόνια από έναν άνδρα που ήταν γνωστός στην οικογένεια, αλλά δεν ήταν μάρτυρας του Ιεχωβά. Το εκμυστηρεύτηκε στη μητέρα της, η οποία απευθύνθηκε σε έναν πρεσβύτερο των Μαρτύρων.

«Αυτό που μου συνέβη κατά τη διάρκεια της παιδικής μου ηλικίας εξακολουθεί να με επηρεάζει κάθε μέρα. Από την ηλικία των 12 ετών περίπου, με κακοποιούσαν. Και αντί να με στηρίξουν, με κατηγορούσαν, με χειραγωγούσαν ώστε να πιστέψω ότι δεν ήταν το καλύτερο πράγμα να πάω στην αστυνομία.

Είπα στη μητέρα μου για την κακοποίηση που βίωνα και έκλαψε. Αλλά δεν με πίστεψε. Το είπε σε πολλά μέλη της κοινότητας των Μαρτύρων του Ιεχωβά. Εκείνοι μου είπαν ότι είχα παρερμηνεύσει ένα στοργικό άγγιγμα. Ήξερα ότι δεν το είχα κάνει. Είχα πλήρη επίγνωση του τι ήταν σωστό και τι λάθος. Και μου εξήγησαν ότι θα μπορούσα ενδεχομένως να ντροπιάσω την οικογένειά μου».

«Βασικά τη χειραγωγήσαν ώστε να πιστέψει ότι δεν ήταν το καλύτερο πράγμα να το προχωρήσει περαιτέρω και να το πάει στην αστυνομία. Ο αντίκτυπος σε μένα ήταν άγριος». δήλωσε η Ρεμπέκα Βάρντι.

Υπάρχουν πάνω από οκτώ εκατομμύρια Μάρτυρες του Ιεχωβά σε όλο τον κόσμο που εφαρμόζουν έναν αυστηρό ηθικό κώδικα που αποκλείει τη μοιχεία, το κάπνισμα, το ποτό, την ομοφυλοφιλία, τη λαιμαργία και το βρίσιμο. Ανάμεσα σε αυτά που ξεχωρίζουν είναι ότι απαγορεύεται η μετάγγιση αίματος ακόμα και αν πρόκειται για ζήτημα ζωής και θανάτου.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ισραήλ: «Δολοφόνησαν τον παππού μου και απήγαγαν τη γιαγιά μου. Το τράβηξαν βίντεο και το ανέβασαν στο Facebook»

HerNews ka

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν απαγορεύουν τα κομμωτήρια και τα σαλόνια ομορφιάς

HerNews ka

Μασκ vs Μπέζος: Ο 1ος, ο 2ος και η διαφορά δισεκατομμυρίων. Ποιος είναι πρώτος στην λίστα του Forbes;

Her News b