HerNews.gr
Συνταγές

Σουβλάκι από γαρίδες με χούμους από κουνουπίδι και κουκουνάρι συνταγή

Φτιάξτε τις αγαπημένες σας γαρίδες σε σουβλάκι και συνοδεύστε με μια απαλή χούμους απο ψητό κουνουπίδι και κουκουνάρι. Τέλειο γεύμα!

Συνταγή απο τον Μιχάλη Ζάχαρη – Executive Chef Omikron Meze

 

Υλικά για την μαρινάδα της γαρίδας

  • 1 κλ. γαρίδες μόνο την ψυχα
  • Tον χυμό απο ένα Lime 
  • 1 λεμόνι τον χυμό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 50 γραμ. τζίντζερ
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή
  • 100 ml. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. espresso κοπανισμένο κόλιανδρο ξερό
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • Αλάτι/πιπέρι
Υλικά για το χούμους κουνουπίδι
  • 1 κλ. κουνουπίδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 2 χυμό λεμόνι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι/πιπέρι
  • 100 γρ κουκουνάρι
  • 10-15 φύλλα βασιλικού
  • Λίγο μαϊντανό
  • 1 κουτ espresso κύμινο (προαιρετικά)
Τρόπος παρασκευής για τις γαρίδες
Καθαρίζουμε όλες τις γαρίδες και πιέζουμε τα κεφάλια για να πάρουμε τον “χυμό” τους μέσα στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε όλα τα υλικά,τον χυμό λάιμ-λεμόνι και το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε να γίνουν σαν μια σάλτσα. Όταν ομογενοποιηθούν έχουμε έτοιμη την μαρινάδα για τις γαρίδες. Βάζουμε τις γαρίδες σε ένα μπολ και τις ανακατεύουμε με τη μαρινάδα, αφήνουμε για τουλάχιστον μία ώρα στο ψυγείο, αφαιρούμε καιπριν ψήσουμε σε δυνατή θερμοκρασία, περνάμε σε ξύλινα σουβλάκια.
Τρόπος παρασκευής για το χούμους
Πλένουμε και κόβουμε το κουνουπίδι σε φούντες, βάζουμε σκόρδο, κρεμμύδι, αλατι και ψήνουμε σε ένα σκεπασμένο ταψί με αλουμινόχαρτο στους 150 °C για 1 ώρα περίπου.
Βγάζουμε, αφαιρούμε τα υγρά αν υπάρχουν, καβουρντιζουμε τα κουκουνάρια και μαζί με το σκόρδο. Τα βάζουμε σε ένα μίξερ και τα κάνουμε πουρέ, προσθέτουμε τα μυρωδικά,το λεμόνι και το ελαιόλαδο. Όταν έχουμε ένα κρεμώδες αποτελέσματα είμαστε έτοιμοι.
Σερβίρουμε τις γαρίδες με ένα λαδολεμονο με μυρωδικά και το χούμους προαιρετικά με πιτουλες.
Tip 1: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τους ξηρούς καρπούς με φυστίκια Αιγίνης ή κάσιους.
Tip2: Αν προσθέσουμε χυμό από ανανά και κομματάκια ή μάνγκο στο σουβλάκι θα απογειωθεί η γεύση. 

Μιχάλης Ζάχαρης – Chef “Omikron Meze” 

Facebook:https://www.facebook.com/michel.zach.3

Instagram:https://www.instagram.com/michael_zacharis/

Νεότερα Άρθρα

Συνταγή: Βελούδινη κοτόσουπα με καρότα & ρύζι

Her News b

Η καλύτερη vegan nutella!

georgegsp

Συνταγές: Ψητά μήλα στον φούρνο με κανέλα και ζάχαρη

HerNews ka