HerNews.gr
Beauty

Σπέρμα σολομού: Η “ασυνήθιστη” περιποίηση προσώπου που κέρδισε την Τζένιφερ Άνιστον – Ποια τα οφέλη της

Η Τζένιφερ Άνιστον αποκάλυψε πρόσφατα ότι κάποτε δοκίμασε μια περιποίηση προσώπου με σπέρμα σολομού , παραδεχόμενη ότι θα «δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα» για να διατηρήσει το δέρμα της νεανικό.

Όταν ένας αισθητικός πρότεινε μια περιποίηση προσώπου με σπέρμα σολομού, η 54χρονη ηθοποιός ήταν περίεργη. «Πρώτα απ’ όλα, είπα, «Σοβαρά μιλάς; Πώς παίρνετε το σπέρμα του σολομού;»

Έχει αναφερθεί εδώ και καιρό ότι η κατανάλωση σολομού έχει πολλά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένου του ότι είναι καλό για το δέρμα σας, αλλά το σπέρμα σολομού είναι ένα εντελώς άλλο παιχνίδι.

Λοιπόν, ποια είναι η περιποίηση προσώπου με σπέρμα σολομού που έκανε η Τζένιφερ Άνιστον; Και είναι πραγματικά ωφέλιμο;

Γιατί το σπέρμα σολομού είναι μια δημοφιλής τάση περιποίησης της επιδερμίδας;

Ένας λόγος για τη δημοτικότητά του είναι ότι αποτελεί βασικό προϊόν στην Κορέα για πολλά χρόνια – και «φαίνεται να έχουν πάντα τα καλύτερα προϊόντα περιποίησης του δέρματος», είπε ο Δρ. Kenneth Beer, καλλυντικός δερματολόγος στο West Palm Beach της Φλόριντα, στο The Θέση.

Το σπέρμα σολομού φαίνεται να είναι το επόμενο απαραίτητο κορεάτικο συστατικό ομορφιάς, με την ένεση Rejuran Healer να προσφέρεται στις ασιατικές χώρες από το 2014 χρησιμοποιώντας ένα συστατικό που ονομάζεται PN (Polynucleotide).

Το DNA που συλλέγεται από το σπέρμα σολομού —συνήθως στις ετικέτες συστατικών ως Sodium DNA, HP DNA ή PDRN — θα μπορούσε να είναι το μυστικό για τη διατήρηση της νεανικής και φρέσκιας επιδερμίδας και κάνει το δρόμο του στον κόσμο της πολυτελούς περιποίησης δέρματος σε όλο τον κόσμο.Ξάπλωσε και άσε την να κάνει τα μαγικά της

Η περιποίηση προσώπου προσφέρεται συνήθως σε ιατρικά σπα , με στόχο την παραγωγή περισσότερου κολλαγόνου, την αύξηση του κύκλου εργασιών των κυττάρων και τη βελτίωση της μελάγχρωσης και της φλεγμονής. 

«Τι θα μπορούσε να είναι πιο αναζωογονητικό από το σπέρμα σολομού;», τόνισε ο Beer προσθέτοντας «Ωστόσο, ο πιο σημαντικός λόγος που είναι ξαφνικά δημοφιλές είναι πιθανόν να σχετίζεται με το γεγονός ότι το ανέφερε η Τζένιφερ Άνιστον».

Ποια είναι τα οφέλη του σπέρματος σολομού;

Σύμφωνα με τους ειδικούς το DNA που εξάγεται από το σπέρμα σολομού «έχει ισχυρές αναπλαστικές ιδιότητες, που δεν λειτουργούν σε επιφανειακό επίπεδο, αλλά “βυθίζονται” βαθιά στο δέρμα για να λειτουργήσουν από μέσα, ενθαρρύνοντας την κυτταρική εναλλαγή που, με τη σειρά της, βοηθά στη σύσφιξη του δέρματος και στη διατήρηση της ελαστικότητάς του».

 Ισχυρίζεται επίσης ότι το DNA του νατρίου βοηθά στην πρόληψη των ρυτίδων και της φθοράς του δέρματος, καθώς προστατεύει από τις υπεριώδεις ακτίνες.

Η Jennifer Aniston αποκάλυψε πρόσφατα ότι δοκίμασε κάποτε μια περιποίηση προσώπου με σπέρμα σολομού.

Το DNA αναγεννά τα κύτταρα του δέρματος και βοηθά στην αντιμετώπιση των ουλών ακμής, στη σύσφιξη των πόρων του δέρματος, στη φωτεινότητα του τόνου του δέρματος και στην εξομάλυνση της υφής, σύμφωνα με την Jivaka Beauty, μια κορεατική εταιρεία αισθητικής χειρουργικής και αισθητικής.

Λειτουργεί το σπέρμα σολομού;

«Μια μελέτη, που έγινε το 2017 , έδειξε ότι το σπέρμα σολομού βοήθησε στην αποκατάσταση της κυτταρικής βλάβης, επιτάχυνε την επούλωση των πληγών και μείωσε τη φλεγμονή. Άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι οι πρωτεΐνες που βρίσκονται στο σπέρμα του σολομού βοηθούν στη μείωση των σημαδιών γήρανσης», δήλωσε ο Beer,.Fly fishing για σολομό στην Αλάσκα

Στην πραγματικότητα, το 2017, οι ερευνητές ανέπτυξαν μια λεπτή, διαφανή επίστρωση από DNA από σπέρμα σολομού που προστατεύει το δέρμα από το επιβλαβές υπεριώδες φως – μια βάση από SPF για προστασία από τον ήλιο.

Μια μελέτη του 2010 που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Cosmetic Science διαπίστωσε ότι το DNA στο σπέρμα περιείχε υψηλότερη περιεκτικότητα σε νερό, αυξημένη ελαστικότητα του δέρματος, ισχυρότερα επίπεδα κολλαγόνου και αυξημένη παραγωγή υαλουρονικού οξέος.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Πώς να ξυρίσετε την περιοχή του μπικίνι σας για λείο δέρμα χωρίς σημάδια

HerNews ka

Rihanna: Λανσάρει τη δική της σειρά περιποίησης μαλλιών με μια μεγάλη έκπληξη!

HerNewskl

Slick bun: Το χτένισμα των διασήμων

Her News b