HerNews.gr
Τηλεοπτικά νέα

Σταματίνα Τσιμτσιλή: «Η βία πρέπει να καταδικάζεται από την αρχή της»

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή θέλησε να τοποθετηθεί το πρωί της Τετάρτης 26/6 μέσα από την εκπομπή της «Happy Day», για το περιστατικό του δημοσιογράφου της ΕΡΤ ο οποίος κακοποίησε τη σύντροφό του, αλλά και για τον γνωστό ποινικολόγο Απόστολο Λύτρα ο οποίος επίσης κακοποίησε την σύζυγό του, Σοφία Πολυζωγοπούλου.

Συγκεκριμένα η παρουσιάστρια του Alpha δήλωσε ότι: «Εγώ αυτό που θέλω να πω με αφορμή και αυτή την είδηση, γιατί συνέχεια ακούμε για τέτοιες ειδήσεις και με αφορμή και την υπόθεση του Απόστολου Λύτρα που έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον του κόσμου, είναι ότι η βία πρέπει να καταδικάζεται και να καταστέλλεται απερίφραστα και όχι με αστερίσκους. Ακούω με έκπληξη τις τελευταίες ημέρες συναδέλφους του κυρίου Λύτρα -και δεν μου είχε δοθεί η ευκαιρία να το πω- να βγαίνουν και να μιλάνε για τη διαβάθμιση των ποινών, για το αν είναι υπερβολική η αντίδραση ή η απόφαση του να θεωρείται προσωρινά κρατούμενος… Η βία πρέπει να καταδικάζεται, να καταστέλλεται απερίφραστα και κατηγορηματικά».Στη συνέχεια η Σταματίνα Τσιμτσιλή πρόσθεσε: «Αν αρχίσουμε να βάζουμε αστερίσκους και να λέμε “το ένα χαστούκι την πρώτη φορά δεν δείχνει έναν βίαιο άνθρωπο, τα δυο χαστούκια δείχνουν έναν άνθρωπο που εξεράγη αλλά πρέπει να του δώσουμε μια ευκαιρία”. Μην φτάσουμε σε αυτά τα σημεία, υποτίθεται ότι ζούμε σε μια φάση της κοινωνίας που πρέπει να μην υπάρχει βία, να καταδικάζεται από την αρχή. Πριν 40 χρόνια το να σε χτυπάει ο δάσκαλος με τον χάρακα ή να σου δίνει ένα χαστούκι ήταν “φυσιολογικό” και το ανεχόσουν. Τώρα δεν πρέπει να δεχόμαστε τη βία σε καμία μορφή της και από αυτή την εκπομπή τουλάχιστον, θα περάσει αυτό το μήνυμα».

«Η βία πρέπει να καταδικάζεται από την αρχή της και όχι με φίλτρο και μικροσκόπιο, δεν είναι το αυτονόητο, όταν βλέπω μορφωμένους ανθρώπους που υποτίθεται ότι είναι και ταγοί της δικαιοσύνης να λένε “υπερβολική η απόφαση για τον Λύτρα”, ας βάλουν στη θέση της δημοσιογράφου (σ.σ που δέχθηκε κακοποίηση), της Πολυζωγοπούλου, στη θέση μιας κακοποιημένης, την κόρη τους για να το σκεφτούν διαφορετικά», δήλωσε κλείνοντας η Σταματίνα Τσιμτσιλή.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κατερίνα Γερονικολού: «Μου αρέσει που ο Γιάννης Τσιμιτσέλης χαίρεται με τη χαρά μου»

HerNews ka

Σπάνια εξομολόγηση του Stan για τη σύζυγό του: «Δεν θέλω η Βέρα να εκτίθεται στον κόσμο, γι’ αυτό προσπαθώ να την προστατεύω»

HerNews ka

Δώρα Χρυσικού: «Ζω μια μόνιμη μεταχρονολογημένη εφηβεία γιατί λόγω του χορού δεν έζησα παιδική ηλικία»

HerNews ka