HerNews.gr
Διεθνή

Συγκλονιστικό βίντεο: Αρσενικός ιππόκαμπος γεννά εκατοντάδες μικρά

Ένας αρσενικός ιππόκαμπος καταγράφηκε στην κάμερα να γεννά εκατοντάδες απογόνους σε ένα βίντεο που έχει γίνει viral.

Ο αρσενικός ιππόκαμπος είναι εξοπλισμένος με μια ειδική θήκη στην κοιλιά, ή προς τα εμπρός, πλευρά της ουράς. Κατά το ζευγάρωμα, ο θηλυκός ιππόκαμπος εναποθέτει έως και 1.500 αυγά στη θήκη του αρσενικού.

Το αρσενικό επωάζει τα αυγά για 9 έως 45 ημέρες μέχρι να βγουν οι ιππόκαμποι πλήρως αναπτυγμένοι, αλλά πολύ μικροί. Στη συνέχεια τα μικρά απελευθερώνονται στο νερό.

Ο συγκεκριμένος μπαμπάς έφερε στον κόσμο περίπου 300 μωρά.

Δωρεάν στοκ φωτογραφιών με seahorse, γκρο πλαν, ζώο Φωτογραφία από στοκ φωτογραφιών

Ο «Ιππόκαμπος» προέρχεται από το αρχαίο ελληνικό hippókampos (ἱππόκαμπος), το ίδιο από το híppos (ἵππος) που σημαίνει «άλογο» και το kámpos (κάμπος) που σημαίνει «θαλάσσιο τέρας» ή «θαλάσσιο ζώο».

Λόγω της σχεδόν όρθιας στάσης του και της ανατομίας της κεφαλής του που προσομοιάζει με εκείνη του αλόγου σε πολλές γλώσσες η κοινή του ονομασία είναι αλογάκι ή άλογο της θάλασσας.

Ένας ιππόκαμπος μπορεί να φάει έως και 3.000 γαρίδες σε μία μόνο μέρα. Επειδή δεν έχουν στομάχι, η τροφή περνάει από το πεπτικό τους σύστημα τόσο γρήγορα που πρέπει να τρώνε σχεδόν συνεχώς.

Η τεχνική του κυνηγιού ενός ιππόκαμπου είναι απλή: Κάθονται και περιμένουν μέχρι να έρθει μια γαρίδα. Η ανατομία των ιππόκαμπων δεν τους αφήνει να κολυμπήσουν γρήγορα. Έτσι, δεν θα κάνουν πολλά μέχρι το θήραμα να βρεθεί ακριβώς μπροστά στο στόμα τους. Στη συνέχεια, χρησιμοποιούν το ρύγχος τους για να ρουφήξουν τις γαρίδες σαν ηλεκτρική σκούπα.

Δωρεάν στοκ φωτογραφιών με seahorse, γκρο πλαν, ζώο Φωτογραφία από στοκ φωτογραφιών

Οι περισσότεροι ιππόκαμποι είναι μονογαμικοί και ζευγαρώνουν για μια ζωή. Και όλα τα είδη ιππόκαμπων ζευγαρώνουν με ένα μόνο άτομο ανά κύκλο αναπαραγωγής. Μπορείτε συχνά να δείτε ιππόκαμπους να κολυμπούν σε ζευγάρια με τις ουρές τους δεμένες μεταξύ τους.

Μερικοί επιστήμονες πιστεύουν ότι τα αρσενικά φέρουν τα έμβρυα, έτσι ώστε τα θηλυκά να μπορούν ελεύθερα να αρχίσουν να παράγουν περισσότερα αυγά αμέσως αφού τα εναποθέσουν στις θήκες των αρσενικών. Δεδομένου ότι μόνο το 0,5% των μωρών ιππόκαμπων επιβιώνει μέχρι να γίνουν αναπαραγωγικοί ενήλικες, ο χρόνος και η ποσότητα είναι κρίσιμοι παράγοντες.

Μόλις το αρσενικό τελειώσει το έργο της γέννας, τα νεογέννητα πρέπει να τα βγάλουν πέρα ​​μόνα τους. Όπως οι γονείς τους, έτσι και αυτοί κρύβονται και προσπαθούν να φάνε μικροοργανισμούς που περνούν στο ρεύμα.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:

Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Λύθηκε το μυστήριο πίσω από την εξαφάνιση του «King Kong»

HerNews ka

Κίνα: Αρκούδες ή άνθρωποι με στολή σε ζωολογικό κήπο; – Όλο το ρεπορτάζ

HerNews ka

Kim Kardashian: Η περίεργη απαίτηση που έχει από τους βοηθούς της πριν της σερβίρουν τον καφέ της

HerNews ka