HerNews.gr
Ελλάδα

Σύμη: «Χτενίζουν» την περιοχή οι αστυνομικοί για την εξαφάνιση του Μάικλ Μόσλεϊ

Οι έρευνες για τον αγνοούμενο τηλεοπτικό γιατρό Μάικλ Μόσλεϊ συνεχίζονται σήμερα Παρασκευή 7/6, με αστυνομική ενίσχυση μετά την εξαφάνισή του στο νησί της Σύμης.

Μια τοπική ομάδα στο Facebook είπε ότι ο Μόσλεϊ γνωστός για την εμφάνισή του σε προγράμματα όπως το This Morning και το The One Show, πήγε μια βόλτα από την παραλία του Αγίου Νικολάου περίπου στις 13:30 την Τετάρτη.

Η αστυνομία και η πυροσβεστική χρησιμοποιούν έκτοτε drones για να σαρώσουν το νησί, το οποίο βρίσκεται περίπου 25 μίλια βόρεια της Ρόδου, ενώ έχουν επιστρατευτεί και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι.

Σε ανακοίνωση της τοπικής αστυνομίας, ανέφερε ότι οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν για την «εξαφάνιση του 67χρονου Βρετανού υπηκόου στο νησί» πριν από δύο ημέρες. Αναφέρεται ότι η σύζυγος του Μόσλεϊ ήταν εκείνη που σήμανε συναγερμό.

Στη συνέχεια, η αστυνομία ζήτησε τη συνδρομή της ελληνικής πυροσβεστικής υπηρεσίας, με έξι πυροσβέστες, ένα όχημα και μια ομάδα drone να φτάνουν από τη Ρόδο περίπου στις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης.

Η επιχείρηση διάσωσης επικεντρώνεται στην περιοχή Πέδι του νησιού αφού μια γυναίκα ανέφερε ότι τον είδε εκεί την Τετάρτη.

Μια άλλη γυναίκα στην περιοχή είπε ότι η εξαφάνιση του Μόσλεϊ ήταν «περίεργη», καθώς το μονοπάτι που πιστεύεται ότι βρισκόταν είναι «κάθαρο».

«Είναι ένα ήσυχο μέρος… αν δείτε τον χάρτη της περιοχής είναι ένα καθαρό μονοπάτι, δεν είναι τίποτα επικίνδυνο», είπε.

«Πολλοί άνθρωποι πηγαίνουν κάθε μέρα, κάθε λίγα λεπτά, αυτός είναι ο λόγος που είναι πολύ περίεργο γιατί είναι ένα καθαρό μονοπάτι».

Εκπρόσωπος του Φόρεϊν Όφις δήλωσε: «Στηρίζουμε την οικογένεια ενός Βρετανού που αγνοείται στην Ελλάδα και είμαστε σε επαφή με τις τοπικές αρχές».

Ένα από τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές είναι σε αυτή τη διαδρομή να συνέβη κάτι στον 67χρονο γιατρό και να έπεσε στα βράχια και στη συνέχεια στη θάλασσα.

Ωστόσο, μια μαρτυρία κατοίκου του νησιού αναφέρει πως ο Μάικλ Μόσλεϊ έφτασε με ασφάλεια στο Πέδι και από εκεί να προσπάθησε να κατευθυνθεί με λεωφορείο προς τον Γυαλό όπου βρίσκεται το σπίτι που μένουν με τη γυναίκα του. Άγνωστο παραμένει όμως το εάν επιβιβάστηκε τελικά στο λεωφορείο.

Στο «πόδι» η Σύμη: Αγνοείται ο γνωστός παρουσιαστής του BBC Μάικλ Μόσλεϊ

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μίκης Θεοδωράκης: Αύριο το τελευταίο αντίο στον μεγάλο έλληνα

Her News

Μάτι: «Λύγισε» το ακροατήριο με τη γυναίκα που έχασε άντρα και παιδιά στις φλόγες

HerNews ka

Τέμπη: ΟΣΕ και Hellenic Train καλούνται σε ακρόαση από την ΡΑΣ

Her News b