Η ιδανικότερη εποχή για μηλόπιτα είναι τώρα. Τα μήλα είναι στην εποχή τους και είναι μια πολύ καλή επιλογή για να πάρουν τα παιδιά σας στο σχολείο ή εσείς στη δουλειά.
Με αυτή τη συνταγή θα κάνετε την πιο αφράτη και νόστιμη μηλόπιτα, ενώ το σπίτι σας θα μοσχομυρίσει μήλο και κανέλα, σαν ένα αρωματικό κερί.
Υλικά:
- 4 με 5 μήλα κόκκινα σε κύβους
- 2 κ.σ κανέλα
- 5 κ.σ ζάχαρη
- 1 φλ. καρύδια (εάν θέλετε)
- 1 φλ. σταφίδες
Για την ζύμη θα χρειαστείτε:
- 4 αυγά
- 2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
- 1 ποτήρι ηλιέλαιο
- 1/2 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκάλι
- 3 ποτήρια αλεύρι
- 1 baking powder
- 1 κ.γ αλάτι
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα μήλα σε κυβάκια και βάζουμε 2 κ.σ κανέλα και 5 κ.σ ζάχαρη, τα καρύδια και την σταφίδα και τα ανακατεύουμε
- Χτυπάμε τα αυγά σε ένα άλλο μπολ μαζί με την ζάχαρη, ρίχνουμε το σπορέλαιο αφού πρώτα κατεβάσουμε την ταχύτητα του μίξερ
- Έπειτα ρίχνουμε τον χυμό πορτοκάλι, το αλεύρι, το αλάτι και το baking powder
- Στη συνέχεια λαδώνουμε το ταψί με σπορέλαιο
- Ρίχνουμε την μισή ζύμη, βάζουμε από πάνω τα μήλα ώστε να πάνε παντού και μετά ρίχνουμε την υπόλοιπη ζύμη
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στην κάτω σχάρα του φούρνου μας για 30′
Καλή σας όρεξη!!!