HerNews.gr
Συνταγές

Συνταγές: Αφράτη μηλόπιτα με σταφύδες

Η ιδανικότερη εποχή για μηλόπιτα είναι τώρα. Τα μήλα είναι στην εποχή τους και είναι μια πολύ καλή επιλογή για να πάρουν τα παιδιά σας στο σχολείο ή εσείς στη δουλειά.

Με αυτή τη συνταγή θα κάνετε την πιο αφράτη και νόστιμη μηλόπιτα, ενώ το σπίτι σας θα μοσχομυρίσει μήλο και κανέλα, σαν ένα αρωματικό κερί.

Υλικά:

  • 4 με 5 μήλα κόκκινα σε κύβους
  • 2 κ.σ κανέλα
  • 5 κ.σ ζάχαρη
  • 1 φλ. καρύδια (εάν θέλετε)
  • 1 φλ. σταφίδες 

Για την ζύμη θα χρειαστείτε:

  • 4 αυγά
  • 2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
  • 1 ποτήρι ηλιέλαιο 
  • 1/2 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκάλι
  • 3 ποτήρια αλεύρι
  • 1 baking powder 
  • 1 κ.γ αλάτι

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τα μήλα σε κυβάκια και βάζουμε 2 κ.σ κανέλα και 5 κ.σ ζάχαρη, τα καρύδια και την σταφίδα και τα ανακατεύουμε 
  2. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα άλλο μπολ μαζί με την ζάχαρη, ρίχνουμε το σπορέλαιο αφού πρώτα κατεβάσουμε την ταχύτητα του μίξερ
  3. Έπειτα ρίχνουμε τον χυμό πορτοκάλι, το αλεύρι, το αλάτι και το baking powder
  4. Στη συνέχεια λαδώνουμε το ταψί με σπορέλαιο
  5. Ρίχνουμε την μισή ζύμη, βάζουμε από πάνω τα μήλα ώστε να πάνε παντού και μετά ρίχνουμε την υπόλοιπη ζύμη
  6. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στην κάτω σχάρα του φούρνου μας για 30′ 

Καλή σας όρεξη!!!

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Παστέλι: Νηστίσιμο και πλούσιο σε βιταμίνη Ε

georgegsp

Γευστικά Churros: Η αυθεντική Ισπανική συνταγή που θα σας συναρπάσει

HerNews ka

Panna cotta βανίλιας με ρευστή σάλτσα φράουλας

Her News b