Μια σαλάτα πλούσια σε γεύση που μπορούμε να την καταναλώσουμε αντί για γεύμα. Η Εύη Κατσιώνη μας δίνει την τέλεια συνταγή για σαλάτα με τόνο και sauce κρεμμυδιού
Με την σάλτσα κρεμμυδιού μπορούμε να νοστιμίσουμε ψάρι ή να μαρινάρουμε κοτόπουλο.
Για τη Sauce κρεμμυδιού θα χρειαστούμε:
1 μέτριο κρεμμύδι
½ ματσάκι μαϊντανό
1 μικρή σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
¼ ποτηράκι μουστάρδα
½ ποτηράκι ξίδι
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι & πιπέρι
Ρίγανη
1 ποτηράκι λάδι
Για τη σαλάτα θα χρειαστούμε:
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
3 μικρά καρότα
2 μικρές πατάτες βρασμένες
1 μεγάλη συσκευασία έτοιμη πράσινη σαλάτα
2 μικρές συσκ τόνο
1-2 αβγά βραστά
Φτιάχνουμε πρώτα την sauce κρεμμυδιού. Μπορούμε να την φτιάξουμε και από το προηγούμενο βράδυ και να την έχουμε στο ψυγείο.
Σε ένα μπολ τρίβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και όλα τα υπόλοιπα υλικά αφήνοντας τελευταίο το λάδι.
Σε μια μεγάλη σαλατιερα ρίχνουμε την πράσινη σαλάτα τις πατάτες βρασμένες και κομμένες σε μικρότερα κομμάτια, τις πιπεριές σε λεπτές ροδέλες, τα καρότα, τον τόνο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Όταν είναι να σερβίρουμε ρίχνουμε λίγη sauce κρεμμυδιού, ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται να συμπληρώσουμε.
Σερβίρουμε με το αβγό σε φέτες, φλούδες παρμεζάνας, λίγη από την sauce κρεμμυδιού και χοντροκομμένο πιπέρι.
Δείτε την συνταγή στο YouTube:
Για περισσότερες συνταγές στο:
YouTube / Instagram Cooking Stories
& Instagram: o_cafenes_tou_giorgi