HerNews.gr
Συνταγές

Συνταγές: Η Εύη Κατσιώνη φτιάχνει σοκολατένιο κέικ με μήλα, φουντούκια και σάλτσα σοκολάτας

Σοκολατένιο κέικ με μήλα, φουντούκια και σάλτσα σοκολάτας! Η Εύη Κατσιώνη μοιράζεται μαζί μας μια ακόμα υπέροχη συνταγή της! Ένα γλυκό που θα λατρέψετε εσείς και τα παιδιά σας…

Υλικά για το σοκολατένιο κέικ:

3 αβγά
200γρ ζάχαρη
50ml κρέμα γάλακτος
50ml ηλιέλαιο
350γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4κσ κακάο χωρίς ζάχαρη
1κσ baking powder
1 πρέζα αλάτι
2/3 φλ φουντούκια χοντροκομμένα
2 μήλα σε μέτριους κυβάκια
1 κσ κοφτή κανέλα
1/2κγ γαρίφαλο
Για την σάλτσα σοκολάτας
3/4 φλ μαύρη ζάχαρη
1/2 φλ κακάο χωρίς ζάχαρη
2φλ νερό βραστό
2-3 κσ πραλίνα φουντούκι

Εκτέλεση συνταγής:

Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάμε δυνατά στον κάδο του μίξερ τα αβγά με την ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν και να ασπρίσει το μίγμα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και αργά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το ηλιέλαιο.
Σε ένα άλλο μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι, το κακάο ,το baking και το αλάτι. Σε ένα άλλο, ανακατεύουμε τα μήλα με με την κανέλα το γαρίφαλο και τα φουντούκια (τα καβουρδισμένα φουντούκια είναι πιο νόστιμα).
Πρώτα προσθέτουμε το μίγμα με το αλεύρι απαλά κουταλιά – κουταλιά και στο τέλος τα μήλα και ανακατεύουμε πάλι απαλά. Βουτυρώνουμε και αντί για αλεύρι, περνάμε την φόρμα του κέικ με κακάο. Προθέρμανση του φούρνου 170 κελσίου αέρα και ψήνουμε το κέικ για 50 λεπτά.

Για τη σάλτσα σοκολάτας:

Αναμιγνύουμε πολύ καλά με σύρμα το βραστό νερό το κακάο την ζάχαρη και την πραλίνα.
Για να σερβίρουμε το σοκολατένιο κέικ ρίχνουμε λίγη σάλτσα στο πιάτο ακουμπάμε ένα κομμάτι κέικ και ρίχνουμε από πάνω πάλι σάλτσα και διακοσμούμε με λεπτές φέτες μήλου περασμένες από λίγο χυμό λεμόνι για να μην μαυρίσουν (αν και δεν θα προλάβουν!!!) και χοντροκομμένα φουντούκια.

Καλή σας όρεξη!

Για περισσότερες συνταγές στο:

YouTube Instagram Cooking Stories

& Instagram: o_cafenes_tou_giorgi

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Mini sandwich με λαχανικά: Υγιεινή επιλογή σνακ για όλη την ημέρα

georgegsp

Κουραμπιέδες αφρατοι και μοσχομυριστοί από τον Chef Μιχαήλ Ζάχαρη

georgegsp

Η ιστορία της χωριάτικης σαλάτας

georgegsp