Καλώς η κακώς οι περισσότεροι από εμάς (σχεδόν όλοι δηλαδή) έχουμε συνδέσει την κοτόσουπα με το κρυολόγημα.
Δεν υπάρχει μαμά η γιαγιά που να μην μας είχε κάνει κοτόσουπα όταν ήμασταν άρρωστοι ενώ ακόμα και τώρα όταν θα τους πούμε ότι έχουμε κρυώσει θα μας πουν να φτιάξουμε μια κοτόσουπα.
Παρόλο που έχει πολύ θετικές και ευεργετικές ιδιότητες η κοτόσουπα δεν είναι αγαπητή από όλους. Εάν λοιπόν ανήκεις σε εκείνους που έχουν βαρεθεί την κλασσική εκδοχή της σου έχουμε την πιο gourme και νόστιμη κοτόσουπα που θα έχεις φάει ποτέ.
Η συνταγή βγάζει 14 μερίδες προσαρμόστε εάν θέλετε λιγότερες
Υλικά:
- 2 λίτρα ζωμός κότας
- 1/2 κιλό φρέσκα μανιτάρια, ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνι σέλινο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι καρότα τριμμένα
- 1/2 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ ζωμός κοτόπουλο σε σκόνη
- 1/4 κ.γ σκόνη σκόρδου
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
- 1/4 φλιτζάνι βούτυρο, κομμένο σε κύβους
- 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί ή επιπλέον ζωμό κότας
- 3 φλιτζάνια μαγειρεμένο άγριο ρύζι
- βρασμένο κοτόπουλο φιλέτο σε κύβους
Οδηγίες
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ανακατεύουμε τα πρώτα 8 υλικά. Αφήστε να πάρει μια βράση. Μειώστε τη θερμότητα. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
- Σε άλλη κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο. Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Ρίχνουμε σταδιακά τη σούπα με τα λαχανικά μέσα στην κατσαρόλα με το βούτυρο και το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά.
- Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και ανακατεύουμε για 2 λεπτά ή μέχρι να πήξει. Ρίχνουμε το κρασί.
- Προσθέστε το ρύζι και το κοτόπουλο, ανακατέψτε καλά και αφήστε τα για 2-3′ να βράσουν και είναι έτοιμη.
Jalisco hot chocolate: Αυτό το ζεστό cocktail θα σας συναρπάσει