HerNews.gr
Συνταγές

Συνταγές: Μεσογειακή ρεβιθοσαλάτα

Σε αυτή τη συνταγή μεσογειακής ρεβιθοσαλάτας, τα ρεβίθια, οι ντομάτες, η φέτα και τα φρέσκα μυρωδικά ρίχνονται σε ένα νόστιμο σπιτικό dressing για υγιεινή σαλάτα πλούσια σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνη.

Αυτή η συνταγή ρεβιθοσαλάτας είναι τόσο φρέσκια και νόστιμη που ταιριάζει πολύ ως συνοδευτικό με τα αγαπημένα μας μεσογειακά πιάτα όπως κεμπάπ κοτόπουλο λεμονάτο ,κεφτέδες και φαλάφελ.

Ρεβύθια, ελιές, ντομάτες, αγγούρια, κρεμμύδια, φέτα και μυρωδικά ρίχνονται σε ένα νόστιμο σπιτικό dressing για την καλύτερη μεσογειακή ρεβιθοσαλάτα ever!

Μεσογειακή ρεβιθοσαλάτα σε ένα πιάτο με ένα πιρούνι

Υλικά:

  • Ρεβύθια. Μπορείτε τεχνικά να αντικαταστήσετε ένα διαφορετικό φασόλι (όπως λευκά φασόλια), αν θέλετε, αλλά προτείνουμε τα ρεβίθια.
  • Κόκκινο κρεμμύδι. οποιαδήποτε ποικιλία κρεμμυδιού λειτουργεί καλά σε αυτή τη συνταγή – κόκκινα, λευκά, κίτρινα ή πράσινα κρεμμύδια.
  • Baby ντομάτες. Μπορείτε να αντικαταστήσετε και με κανονική ντομάτα
  • Ελιές Καλαμών. Μπορείτε να αντικαταστήσετε την αγαπημένη σας ποικιλία ελιάς, αλλά οι ελιές Καλαμών δίνουν την πιο αυθεντική ελληνική γεύση.
  • ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ. Το κατσικίσιο τυρί είναι ένα αποδεκτό υποκατάστατο της φέτας.
  • Ελαιόλαδο. 
  • Ξύδι από κόκκινο κρασί. Το ξίδι από λευκό κρασί και το βαλσάμικο είναι εξαιρετικά υποκατάστατα.
  • Μουστάρδα Ντιζόν. Οποιαδήποτε ποικιλία μουστάρδας μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη θέση της.
  • Αποξηραμένη ρίγανη. Η φρέσκια ρίγανη ή το αγαπημένο σας ελληνικό μείγμα μπαχαρικών λειτουργούν καλά σε αυτή τη συνταγή.
  • ΜαϊντανόςΠώς να φτιάξετε ρεβιθοσαλάτα - συνδυάζοντας υλικά σε ένα γυάλινο μπολ

Εκτέλεση:

  1. Ξεκινήστε ανακατεύοντας τα υλικά του ντρέσινγκ σε ένα μικρό μπολ και μετά αφήστε το στην άκρη. 
  2. Στη συνέχεια σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα ρεβίθια, το αγγούρι, το κρεμμύδι, τις ντομάτες, τις ελιές, τη φέτα, τον μαϊντανό, το ψιλοκομμένο σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε να ενωθούν.
  3. Φροντίστε να κρατήσετε στην άκρη 1-2 κουταλιές της σούπας φέτα και μυρωδικά για να γαρνίρετε το πάνω μέρος της σαλάτας για το σερβίρισμα.
  4. Στη συνέχεια, περιχύνουμε με το dressing τα υλικά της σαλάτας και ανακατεύουμε να ενωθούν.
  5. Σκεπάζουμε τη σαλάτα και την αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει για μια με μισή ώρα
  6. Γαρνίρετε με έξτρα φέτα, φρέσκο ​​άνηθο, ελιές κ.λπ. και σερβίρετε κρύα

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Συνταγή: Χταπόδι γιουβέτσι με κοραλάκι

Her News b

Πεντανόστιμη λαχανόσουπα για απώλεια βάρους

HerNews ka

Παστίτσιο: Η κλασική συνταγή της γιαγιάς

georgegsp