Τα pancakes είναι από τις καλύτερες επιλογές για πρωινό αλλά και για μέσα στην ημέρα.
Φτιάχνονται με πολύ απλά και λίγα υλικά και σίγουρα τα pancakes είναι πολύ καλύτερη επιλογή από άλλα τρόφιμα που έχουν ζάχαρη ή μπέικον.
Η συνταγή που θα δούμε περιέχει γιαούρτι κάτι που θα κάνει τα pancakes μας έξτρα αφράτα και γευστικά.
Υλικά:
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 μεγάλο αυγό, ελαφρά χτυπημένο
½ φλιτζάνι γιαούρτι
1 ¼ φλιτζάνι γάλα
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα ξηρά υλικά μαζί σε ένα μεγάλο μπολ.
Χτυπάμε το αυγό, το γιαούρτι και το γάλα μαζί.
Έπειτα ρίχνουμε το το υγρό μείγμα στο στερεό μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Το μείγμα μας πρέπει να έχει μερικούς μικρούς σβόλους, μην το παρακάνετε με το ανακάτεμα για να μην βγουν σκληρά τα pancakes.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε ελάχιστο λάδι στο τηγάνι.
Για κάθε pancake, ρίχνετε περίπου 1/3 φλιτζάνι ζύμη στο τηγάνι.
Αναποδογυρίζουμε όταν αρχίσουν να εμφανίζονται φυσαλίδες από πάνω και ψήστε μέχρι να ροδίσουν.
*ΥΓ Μπορείτε να γαρνείρετε τα pancakes σας με ότι επιθυμείτε, όμως του πηγαίνει πολύ το γιαούρτι και μερικά φρούτα με λίγο μέλι