Θέλεις απεγνωσμένα κάτι γλυκό αλλά δεν έχεις τίποτα στο σπίτι; Σίγουρα θα έχεις λίγα μήλα, ζάχαρη και κανέλα.
Μια γρήγορη και νόστιμη συνταγή χωρίς ιδιαίτερη προεργασία, για ψητά μήλα στον φούρνο με κανέλα και ζάχαρη.
Υλικά για 5 μερίδες:
5 κόκκινα μήλα
5 κ.σ ζάχαρη καστανή
1/2 κούπα λικέρ
1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ
1/2 κούπα καρύδια τριμμένα
3 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα μήλα από την φλούδα τους και με το ειδικό εργαλείο ανοίγουμε μία τρύπα στην μέση, βγάζοντας τα κουκούτσια τους.
Τοποθετούμε τα μήλα σε ταψάκι και ρίχνουμε το λικέρ.
Ανακατεύουμε την ζάχαρη, τα καρύδια και την κανέλα και με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τις τρύπες των μήλων.
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο.
Πριν τα βγάλουμε, τα ραντίζουμε με ένα φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ.
Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να κάνουμε και κυδώνια ή αχλάδια. Η μόνη διαφορά είναι ότι τα κόβουμε σε ροδέλες και ρίχνουμε το καρύδι.
Καλή απόλαυση!!!
Aκολουθήστε μας στo Google News