Ψάχνετε για μια φρέσκια και εύκολη συνταγή σαλάτας; Λατρεύουμε αυτή τη σαλάτα με χαλούμι και κουσκούς για μια απλή ιδέα μεσημεριανού γεύματος.
Είναι έτοιμο σε μόλις 25 λεπτά και φτιάχνεται με χαλούμι, σουλτανίνα, μαϊντανό, μαύρες ελιές, παντζάρι και τραγανούς κολοκυθόσπορους.
Επιπλέον, “σβήνει” με μια βινεγκρέτ μουστάρδας για να προσθέσει μια υπέροχη αίσθηση οξύτητας στο πιάτο.
Αυτή η σαλάτα σερβίρεται τέλεια με ένα παγωμένο ποτήρι λευκό κρασί , αν ψάχνετε για ένα συνδυασμό ποτών.
Συστατικά
- 100 γρ κουσκούς
- 125 γρ χαλούμι
- 1 κουτ. ελαιόλαδο
- 25 γρ σουλτανίνες ή σταφίδες
- Μεγάλη χούφτα μαϊντανός, χοντροκομμένος
- 15 γρ σπόροι κολοκύθας
- 15 γρ μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση
- 125 γρ παντζάρι μαγειρεμένο, χοντροκομμένο
Για το dressing
- 1/2 κ.γ. μουστάρδα Ντιζόν
- 1 1/2 κ.γ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. λευκό ξύδι
- 1/4 -½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα υλικά του ντρέσινγκ σε ένα μικρό μπολ με λίγο αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη. Στη συνέχεια, αδειάστε το κουσκούς σε ένα μπολ και απλώς καλύψτε με φρεσκοβρασμένο νερό από τον βραστήρα. Σκεπάζουμε το μπολ με ένα πιάτο ή μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά.
- Κόβουμε το χαλούμι σε φέτες και αλείφουμε με το λάδι. Ζεσταίνουμε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζουμε το χαλούμι για 3-4 λεπτά ανά πλευρά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Ανακατέψτε το κουσκούς με ένα πιρούνι, σπάζοντας τυχόν σβώλους. Ρίχνουμε στο dressing, τις σουλτανίνες/σταφίδες, τον μαϊντανό, τους κολοκυθόσπορους, τις ελιές, το παντζάρι και το χαλούμι. Ελέγξτε το αλατοπίπερο και σερβίρετε.