Χρειάζεστε ένα εγγυημένο κέικ που να αρέσει στον κόσμο και να είναι εύκολο να το φτιάξετε; Αυτό το σούπερ αφράτο κέικ φοντάν σοκολάτας με απαλό γλάσο είναι αυτό που ψάχνετε.
Υλικά:
- 150 ml ηλιέλαιο, συν έξτρα για το ταψί
- 175 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- 2 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
- 150 ml ημιαποβουτυρωμένο γάλα
Για το γλάσο
- 100 γρ. βούτυρο ανάλατο
- 225 γρ. ζάχαρη άχνη
- 40 γρ. κακάο σε σκόνη
- 2½ κουταλιά της σούπας γάλα (λίγο ακόμα αν χρειάζεται)
Εκτέλεση:
ΒΗΜΑ 1
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180C/160C. Λαδώνουμε και στρώνουμε λαδόκολα σε 2 στρογγυλά ταψάκια 18 εκ. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη σκόνη κακάο και τη σόδα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε καλά.
ΒΗΜΑ 2
Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και προσθέτουμε το μέλι, τα αυγά, το ηλιέλαιο και το γάλα. Χτυπάμε καλά με ένα μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
ΒΗΜΑ 3
Ρίξτε το μείγμα στις δύο φόρμες και ψήστε για 25-30 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να σφίξει στην αφή. Μόλις είναι έτοιμα τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν για 10 λεπτά.
ΒΗΜΑ 4
Για να φτιάξετε το γλάσο, χτυπήστε το βούτυρο σε ένα μπολ μέχρι να μαλακώσει. Σταδιακά κοσκινίζουμε και χτυπάμε τη ζάχαρη άχνη και τη σκόνη κακάο και μετά προσθέτουμε αρκετό γάλα για να γίνει το γλάσο αφράτο και να απλώνεται.
ΒΗΜΑ 5
Τοποθετήστε το πρώτο κομμάτι από το κέικ σε μια βάση για τούρτες και απλώστε παντού το γλάσο. Έπειτα τοποθετήστε ακριβώς από πάνω το δεύτερο κομμάτι κέικ και κάντε ακριβώς το ίδιο. Καλύψτε τα πλαϊνά και το πάνω μέρος του κέικ με περισσότερη άχνη.