Τα μπιφτέκια γαλοπούλας είναι μια γευστική λύση και ιδανική επιλογή για να αποφύγετε το κόκκινο κρέας, λιπαρά, χοληστερίνη κλπ. Ιδανική επιλογή και για τα παιδιά , που σίγουρα θα τα λατρέψουν.
Υλικά συνταγής για τα μπιφτέκια γαλοπούλας:
- 1 κιλό κιμά γαλοπούλας από στήθος ή μπούτι
- 1 αυγό
- 1 κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο
- 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μουλιασμένες σε νερό και στραγγισμένες ή ½ φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
- ½ φλιτζ. δυόσμος φρέσκος ή 1 κ.σ. δυόσμος ξερός
- ½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κοφτό κ.σ. αλάτι
- 1 κοφτό κ.γ. πιπέρι
Συνταγή:
- Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί.
- Ζυμώνουμε καλά για αρκετά λεπτά, ώστε το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.
- Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Πλάθουμε με βρεγμένα χέρια, ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να δώσουμε στα μπιφτέκια μας.
- Τοποθετούμε τα μπιφτέκια γαλοπούλας σε ένα ταψάκι με λίγο νερό και λάδι.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C.
- Ψήνουμε στο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180 °C, σε ταψάκι με ελάχιστο νερό και λάδι.
- Όταν τα μπιφτέκια μας πάρουν χρώμα, μετά από περίπου 30 λεπτά, τα βγάζουμε από το φούρνο.
- Σερβίρουμε τα μπιφτέκια ζεστά.
Extra tips:
- Ο κιμάς μπορεί να μείνει στη συντήρηση του ψυγείου μόνο 1 μέρα και πρέπει να φυλάσσεται σε γυάλινο ή ανοξείδωτο μπολ.
- Ζυμώνουμε τον κιμά με βρεγμένα χέρια ώστε να μην κολλάει στα χέρια ο κιμάς, αλλά και για να πάρει την υγρασία που θα τον κάνει αφράτο.
- Στην περίπτωση που ζυμώνουμε τον κιμά, αλλά το μείγμα μας δεν είναι αρκετά σφιχτό, μπορούμε να προσθέσουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά.
- Αν το μείγμα μας είναι πολύ σφικτό, προσθέτουμε λίγο νερό ή ελαιόλαδο.Καλή όρεξη!